27.09.2021 | Prva liga Telemach
Mreže v Fazanariji mirovale

Mura - Koper 0:0

* Stadion Fazanerija, sodniki: M. Jug, Černe, Bensa.
* Strelci: /.
* Mura: Obradović, Karamarko, Maruško, Gorenc (od 71. Lotrič), Horvat, Kozar, Šturm, Mandić (od 70. Karničnik), Maroša (od 70. Kous), Klepač (od 82. K. Cipot), Mulahusejnović (od 82. Škoflek).
* Koper: Adam, Palčič, Žužek, Rajčević, Bručić (od 81. Novoselec), Jelić Balta, Bešir (od 61. Oštrek), Vešner Tičić, Simić (od 46. Parris), Barišić, Osuji (od 78. Colley).
* Rumeni kartoni: Mulahusejnović, Horvat; Bešir, Rajčević, Žužek, Osuji, Bručić.
* Rdeči karton: /.

Mura je pred gostovanjem pri Tottenhamu v konferenčni ligi pripravljenost preverila proti Kopru, ki si je želel ustaviti črne trenutke, za katere sta poskrbela dva zaporedna poraza. Primorci so prvi medsebojni dvoboj dobili, tokrat pa se mreži nista zatresli, čeprav sta imeli obe ekipi nekaj lepi priložnosti. Koper je tako ob tekmi manj in dveh točkah manj drugi za Bravom, Mura pa je peta, a jo lahko v ponedeljek prehiti Tabor z zmago v Celju.

Obračun v Prekmurju so prvi malce "razburkali" Koprčani s poskusom Bedeja Osujija v 12. minuti in predvsem Ivana Borne Jelića Balte nekaj sekund pozneje, saj je ta s strelom s 30 metrov zadel prečko.

Gostitelji, pri katerih je trener Ante Šimundža zaradi kazni tekmo spremljal s tribune, so nase prvič resno opozorili v 16. minuti, ko je Nardin Mulahusejnović prišel pred Davida Adama, a je ta dobro posredoval. Pozneje se je dogajanje kar malce umirilo, kar zadeva priložnosti, je pa v 37. minuti moral posredovati Matko Obradović po poskusu Osujija z glavo.

V uvodu drugega polčasa so Koprčani poskusili s streloma Kaheema Parrisa in Luke Vešnerja Tičića, obakrat Obradović ni imel težkega dela, kot tudi ne Adam na drugi strani po poskusu Amadeja Maroše. Tudi Tomi Horvat v 64. minuti je žogo poslal točno v Adamovo naročje, vroče pa je bilo tudi deset minut pozneje pred vrati Kopra, toda gostom je uspelo blokirati nekaj zaporednih strelov.

V 84. minuti so štirje Koprčani stekli v protinapad, a se je Stjepan Oštrek na koncu zapletel, tako od ni bilo ničesar od nevarnosti za Murina vrata. Zato pa je tik pred koncem Primorce z izjemno obrambo rešil Adam, ko je z 12 metrov sprožil Horvat.

Mura bo v 12. krogu v nedeljo gostovala pri Bravu, Koper pa bo gostil Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Koper
    Mura se bo pred gostovanjem pri Tottenhamu pomerila še s Koprom, ki je po uspešnem nizu doživel dva zaporedna poraza. Kdo se bo veselil v Fazaneriji?

DELI NA