22.03.2023 | U19
Mladinci na prvi tekmi elitnega kroga iztržili remi

Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odprla z remijem. Tekma z Belgijo se je končala brez zadetkov.

ELITNI KROG KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO U19 2023 - PRVA TEKMA

BELGIJA U19 - SLOVENIJA U19 0:0 (0:0)

Kraj: Bremen (Nemčija)
Strelci: /
Rumeni kartoni: /
Rdeči kartoni: /
Belgija U19: Peersman - Dony ©, Lagae, Spileers, Sadiki - Mbangula, Vermeeren, Wasinski, Canak (od 64' Godts) - Vermant (od 78' Mbamba), Stassin (od 64' Bassette). Selektor: Thierry Siquet.
Slovenija U19: Štubljar - Milić, Zulić, Klašnja, Kuzmić ©, Ilenič - Lorber, Selan (od 72' Turudija), Krupić (od 55' Kamenšek Pahič) - Marsetič (od 55' Černe), Čuber Potočnik (od 72' Ivanšek). Selektor: Anton Žlogar.

V Bremnu so prvi zapretili Slovenci, ko je v 14. minuti srečanja poskušal Ilenič, a meril premalo natančno. V 21. minuti je za Slovenijo poskušal Krupić, vendar je belgijski čuvaj mreže njegov strel ubranil. Belgijci so prvič s strelom na vrata Slovenije poskušali v 34. minuti, a je bil vratar Štubljar zanesljiv. Prvi polčas se je končal brez zadetkov.

V drugem delu so bili bolj nevarni Belgijci, ki so si v 67. in 71. minuti priigrali dve priložnosti, vendar so obakrat zgrešili okvir vrat Štubljarja. Vratar slovenske izbrane vrste se je izvrstno izkazal v 74. minuti, ko je dvakrat zapored ubranil poskusa nasprotnika. Vezist belgijske izbrane vrsta Wasinski je imel v 81. minuti novo priložnost, a je meril preširoko in ostalo je pri začetnemu izidu. Kljub razburljivi končnici, v kateri so Belgijci proti vratom Sloveniji sprožili še nekaj strelov, se je tekma končala brez zadetkov.

Z osvojeno točko smo zelo zadovoljni, saj smo igrali proti zelo kvalitetni reprezentanci Belgije. Naš nasprotnik je imel skozi celotno tekmo pobudo, bi pa vseeno izpostavil, da smo si v prvem delu priigrali več priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili. V drugem delu smo igrali proti vetru, kar nam je seveda otežilo igro in nasprotnik si je na ta način priigral več priložnosti za zadetek. Kljub temu smo se uspeli uspešno ubraniti, dvakrat nas je lepo rešil vratar Štubljar in lahko rečem, da je osvojena točka zaslužena. Želel bi čestitati fantom za prikazano igro, saj so se borili do zadnjega atoma moči. Pomembno je izpostaviti, da igramo v zelo težki skupini, kjer nam nasproti stojijo zelo kvalitetni nasprotniki in le z igro, ki smo jo prikazali danes, smo lahko na koncu uspešni. Sedaj nas čakata dva dni počitka ter priprave na nadaljevanje kvalifikacij, saj je že v soboto na sporedu naslednja tekma, ” je bil po tekmi zadovoljen selektor izbrane vrste do 19 let Anton Žlogar.

Slovenski mladinci se bodo v soboto, ob 12. uri, pomerili z Italijani, ki so danes ugnali gostitelje turnirja Nemce. 

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA