01.09.2011 | U21
Mladi slovenski nogometaši boljši od Maltežanov

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na kvalifikacijski tekmi skupine 2 za nastop na evropskem prvenstvu leta 2013 v gosteh s 4:1 (2:0) premagala Malto. 

Stadion Hibernians Ground, Corradino; sodniki: Kučin, Belski in Kopžasarov (vsi Kazahstan).  
Strelci: 0:1 Berić (32.), 0:2 Rep (45.), 0:3 Lazarević (57.), 1:3 Z. Muscat (79.), 1:4 Jelenič (87.). 
Malta: Sultana, Z. Muscat, Bugeja, Grech, Scerri, Vella (od 65. Ciantar), Camilleri, Borg (od 46. R. Muscat), Kristensen, Gauci, Caruana (od 46. Pisani). 
Slovenija: Oblak, Jović, Rešek (od 67. Trajkovski), N. Mevlja, Kampl, Rep, Lazarević, Delamea-Mlinar, Jelenič, M. Mevlja (od 46. Mitrović), Berić (od 85. Črnčič). 
Rumeni kartoni: Camilleri, Ciantar, Gauci; N. Mevlja, Jelenič. 
Rdeč karton: N. Mevlja (44., drugi rumeni).

Za varovance Tomaža Kavčiča sta že v prvem polčasu zadela Robert Berić (32.) in tik pred odhodom na odmor še kapetan Rajko Rep (45.). Slovenija je v 44. minuti ostala brez Nejca Mevlje, ki je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno z igrišča. To se mladi ekipi v drugem polčasu ni veliko poznalo, saj sta izid povišala nogometaša Padove, Dejan Lazarević (57.) in Enej Jelenič (87.). Malteški vrstniki so častni zadetek dosegli v 79. minuti, ko je slovenskega vratarja Jana Oblaka ukanil Zach Muscat. "V tekmo smo šli z namenom, da zmagamo; Malta je imela z dveh tekem štiri točke in je prikazala precej dobro igro. A ves prvi polčas smo bili mi tisti, ki smo popolnoma nadzorovali igro, že pred golom Berića smo imeli dve, tri lepe priložnosti, nato smo dosegli še drugi zadetek. Malta je bila dvakrat nevarna iz protinapadov," je po tekmi pojasnil Kavčič. "V drugi polčas smo šli po drugem rumenem kartonu Nejca Mevlje z le desetimi igralci, tako da sem malo zamenjal postavitev 4-4-1. Tudi v drugem polčasu smo imeli mi lepše priložnosti od tekmecev, tako da smo zasluženo zmagali," je še povedal slovenski selektor, katerega pozornost bo zdaj usmerjena na Ukrajince.

Slednjim Kavčič prepušča vlogo favoritov: "Do zdaj nismo razmišljali o Ukrajincih, a se jim bomo zdaj posvetili. Kljub temu, da bomo igrali doma, so brez dvoma favoriti te skupine, saj je bila ta generacija evropski prvak. A zagotovo se ne bomo vnaprej predali, upam tudi, da se bo v ekipo vrnil poškodovani Rene Krhin," je sklenil Kavčič. Mladi Slovenci so na uvodnih dveh obračunih kvalifikacij vknjižili zmago v Litvi in poraz na Finskem, zmaga proti Malti pa jih je povzdignila na vrh kvalifikacijske skupine 2 in je lepa popotnica za tekmo z Ukrajino, ki bo prihodnji torek, 6. septembra, ob 16.30 na Ptuju.


Tekst: STA
Foto: Joe Borg/MFA 

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA