12.08.2013 | U15
Mladi odlični pred tekmo z Estonijo

Tomaž Kavčič bo imel za sredino tekmo z Estonci očitno sladke skrbi pri izbiri začetne enajsterice, navkljub nekaterim poškodbam. Vpoklicani reprezentantje za kvalifikacijski obračun v Velenju so namreč skupaj dosegli kar štiri zadetke, zbrali dve asistenci in priigrali še eno enajstmetrovko.

Predstavniki mlade slovenske izbrane vrste U-21 so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije potrdili odlično pripravljenost. V Celju je ponovno blestel Andraž Šporar, saj je najprej priigral najstrožjo kazen za Olimpijo, v nadaljevanju tekme pa iz težkega položaja zatresel malo mrežico celjskih vrat. Njegov soigralec Nemanja Mitrovič je bil posredni krivec za prejeti zadetek zeleno-belih na omenjeni tekmi, saj je kmalu po vstopu v igro storil prekršek za enajstmetrovko. Miha Zajc je proti nekdanjemu klubu odigral celo tekmo , a pomembnejših statističnih podatkov ni uspel krojiti. Odlično je šlo tudi nogometašem Maribora na tekmi s Krko, ki so jo dobili s 3:0. Matic Črnic je podal za drugi in tretji zadetek, Amir Derviševič, ki je med tednom zbral tudi nekaj minut v kvalifikacijah za UEFA Ligo prvakov proti Apoelu, pa je proti bivšemu klubu dosegel čudovit zadetek z razdalje v desni zgornji kot. V Velenju bo očitno eden glavnih Kavčičevih adutov tudi Elvis Bratanović, ki je v Novi Gorici spretno izigral reprezentančnega kolega Tineta Kavčiča in priigral dragoceno točko za Rudar. Prvi zadetek v letošnji sezoni pa je uspel tudi Gabru Dobrovoljcu za Domžale, ki se bodo v sredo postavljale kar s štirimi mladimi reprezentanti.

V leto dni mlajši reprezentančni selekciji sta bila najbolj razpoložena Celjana, Andraž Žurej in Benjamin Verbič, režiserja čudovite akcije za drugi zadetek proti Olimpiji. Žurej je bil v vlogi podajalca, Verbič, na tekmi je prejel tudi rumeni karton, pa se je proslavil z natančnim strelom. Olimpijin Filip Valenčič je odigral na omenjeni tekmi eno samo minuto, podobno kot Denis Klinar za Rudar v Novi Gorici. Pri kadetih je nase že v prvem krogu druge slovenske nogometne lige opozoril Marko Zalaznik, strelec enega od treh zadetkov za Radomlje proti Šampionu. Domžalčan Jure Balkovec je pristavil pomembno podajo za izenačenje proti prvoligaškemu Zavrču, Mitja Lotrič in Klemen Šturm pa sta si stala nasproti na tekmi v Kranju, kjer je bil boljše volje Koprčan, četudi je v igro vstopil šele v nadaljevanju.

Reprezentanca U-18 je imela največ predstavnikov v Kranju, kjer je Tilen Klemenčič na tekmi s Koprom prejel že drugi rdeči karton v letošnji sezoni in podaril najstrožjo kazen gostom, za katere so uspešno igrali tudi Domen Črnigoj, Matic Reja in Alen Kranjc, ki je sicer v Kranju oddelal dvojni termin, saj je za mladince Kopra dosegel vodilni zadetek. Petar Stojanovič in Dino Hotič, s strani Maribora posojena nogometaša Veržeja, nista imela najboljšega dne na srečanju z Dobom, kar pa ne velja za Jako Corna, edinega strelca za Olimpijo proti Šampionu, ki je sicer na tekmi mladinske lige zapravil tudi enajstmetrovko. Kadeti prepoznajo kar dva strelca dveh zadetkov. Boris Vidovič je bil junak pomembne zmage Brava na tekmi mladinske lige v Dekanih, Matic Vrbanec pa je blestel v istem tekmovanju v dresu Aluminiju proti Krki. Omeniti velja še Damjana Marjanoviča, ki je Mariboru naredil medvedjo, z dvema rumenima kartonoma v prvem polčasu na tekmi z Gorico.


Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA