14.05.2013 | U15
Mlade oviral okvir vrat in poškodbe

Minuli teden med predstavnike mlajših reprezentanc Slovenije ni prinesel pretirano dobre volje, saj so številnim ponagajale poškodbe. Najbolj učinkoviti so bili nogometaši Kopra, medtem ko se lahko reprezentanca U-17 po novem pohvali celo s kapetanom članske ekipe Domžal.

Ponovno so bili najbolj obremenjeni predstavniki slovenske reprezentance U-20. Erik Janža, Miha Blažič in Matej Poplatnik so oddelali dve težki tekmi v enem tednu od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga. Koper in Domžale sta med tednom nadoknadila pomembno tekmo v boju za tretje mesto Prve lige Telekom Slovenije, nogometaš Triglava pa je v polfinalu pokalnega tekmovanja priznal premoč novim državnim prvakom iz Maribora. V dresu Kopra se je izkazal tudi Matej Pučko, ki je v Velenju dosegel že šesti zadetek v letošnji sezoni. Blaž Vrhovec se je s Celjem veselil uvrstitve v finale Pokala Slovenije, a se je na tekmi z Aluminijem poškodoval, tako da je izpustil tudi prvenstveno tekmo v Murski Soboti. Poškodba ovira še Marka Kovjenića in Mateja Palčiča, ki ne bosta nared tudi za današnje prvenstvene preizkušnje. Nekoliko bolj vesela novica prihaja iz sosednje Padove, kjer Enej Jelenić še naprej redno igra. Tokrat je oddelal celo tekmo proti Speziji, ki se je končala z remijem, kar je bilo dovolj za napredovanje Padove na deseto mesto prvenstvene lestvice.

Celjani so bili najbolj aktivni predstavniki letnik mlajše slovenske selekcije. Na pokalnem obračunu z Aluminijem je medvedjo uslugo svojemu klubu naredil Benjamin Verbić, ki je moral predčasno pod prho. Njegov klubski kolega Miha Zajc pa ta teden resnično ni imel sreče. Proti Aluminiju je v uvodnih minutah stresel vratnico, na prvenstveni tekmi z Muro 05 pa še prečko, po natančnem udarcu s prostega strela. Z dobrimi igrami za Kidričane nadaljuje Matic Črnic, sicer nogometaš Maribora, ki je dobil veliki derbi z Olimpijo, kjer je v zaključku obračuna dočakal priložnost še Filip Valenčič.

Med mladinci še naprej blesti Leo Štulac. Mladenič je tokrat zadel na pomembni tekmi z Domžalami, kjer je drugi polčas igral tudi Rudi Požeg Vancaš, ki je obračun s Triglavom izpustil zaradi poškodbe. Na omenjeni tekmi je imel smolo še Klemen Šturm, ki je moral zelenico zapustiti v 66. minuti tekme. Mladinsko in kadetsko ligaško tekmovanje je imelo ta konec tedna prost vikend, z izjemo tekme med Krko in Dekani, ki pa trenutno ne razpolagata z reprezentanti. Nekateri predstavniki tega tekmovanja so se mudili v sosednji Italiji, kjer je reprezentanca Slovenije dobro nastopala na mednarodnem pokalu Umbria. Domen Črnigoj je seveda moral pomagati članski ekipi Kopra, saj predstavlja enega ključnih mož v boju za evropske pokale. Tretje mesto naskakujejo tudi Domžalčani, pri katerih je debitiral Jon Gorenc Stanković, sicer član kadetske izbrane vrste Slovenije. Jon je tekmo v Kopru oddelal zelo dobro, ter za nagrado dočakal kapetanski trak proti Triglavu, saj je bil siceršnji kapetan Domžal kaznovan.

Tekst: Mko
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA