Mlade nogometašice želijo živeti svoje sanje

Nogometna zveza Slovenije že četrto leto zapored sodeluje v FIFA projektu festivalnih dni »Live your goals« (slov. prevod: Živi svoje sanje).

Projekt je namenjen promociji dekliškega in ženskega nogometa, z njim pa želimo pokazati, da se lahko tudi pripadnice ženskega spola ob nogometni žogi športno udejstvujejo, rekreirajo, se ob tem zabavajo, družijo in sklepajo nova prijateljstva. Ob igri in premagovanju enostavnih spretnostnih nalog bodo tako lahko pobližje spoznala in preizkusila to igro ter s pomočjo animatork na igrišču in trenerk pridobila in dopolnila informacije o dekliškem in ženskem nogometu.

Začeli v Lendavi

Letos bodo organizirani trije taki festivali, prvega je gostila Lendava, drugi bo danes v Domžalah. Oba pa imata skupni imenovalec: z roko v roki z žensko člansko reprezentanco, ki je v petek gostovala v Lendavi, danes jo pozdravljamo v Domžalah, kjer igra tekmo kvalifikacij za SP 2019.

„Ob takih dogodkih se zbere največ deklet, potem pa si lahko s starši ogledajo tekmo reprezentančne selekcije,“ o smiselnosti simbioze razmišlja Tina Kelenberger, selektorica reprezentance do 17 let. Ob tem spomni, da je Prekmurje dalo v zadnjih letih veliko igralk v različne starostne državne selekcije.

Prva je bila sestra

V eni od teh nastopa tudi Lili Sofija Balažic. „Z nogometom je začela sestrica, potem sem se vpisala še jaz. Nogomet mi je všeč,“ je jasna naša sogovornica, ki ceni in spoštuje ekipe ŽNK Pomurje. „Vem za vse uspehe. Tudi to me je motiviralo,“ je povedala Sofija Lili, ki je vesela družbe, ki jo ima v nogometni ekipi.

„Rada imam nogomet, spremljam ga. V Lendavi sem prvič gledala tudi reprezentanco. Dokazujemo, da tudi dekleta lahko igramo nogomet, ne le fantje,“ pa ponosno pove Klara Fras.

Obiska na treningu in priliva novih deklet se veseli trenerka Lucija Ramšak, ki v ŽNK Pomurje bdi nad selekcijo U17 ter tako neposredno skrbi za razvoj mladih igralk, ki bodo ob pravem delu šle po poti svojih vzornic.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 19.10.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo
  Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.
 • 27.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan Nogometa za vse v NNC Brdo
  Dan Nogometa za vse je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo praznovalo kar 170 udeležencev.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta

DELI NA