25.02.2014 | U21
Mlada reprezentanca s Hrvati, Tomaž Kavčič objavil seznam

Slovensko reprezentanco do 21 let v terminu, ko A reprezentanca gostuje v Alžiriji, čaka nova preizkušnja. V prijateljski tekmi se bodo varovanci Tomaža Kavčiča v Kopru pomerili s Hrvaško.

Tekma med Slovenijo in Hrvaško bo v terminu, ko bi Slovenija sicer morala igrati kvalifikacijsko tekmo z Andoro, ki pa je bila prestavljena zaradi težav z igrišči v Andori na maj. “Iskali smo nasprotnika in našli Hrvate, ki so bili brez tekme v tem terminu. Nam bo ta tekma služila predvsem zato, da preizkusimo kakšnega novega igralca, oziroma takšnega, ki je doslej igral nekoliko manj. Pomembno pa je tudi, da ohranimo konstantni ritem tekem, nazadnje smo namreč igrali novembra v Bolgariji,” je ob objavi seznama povedal selektor Kavčič.

Hrvati imajo odlično selekcijo do 21 let, ki trenutno v svoji kvalifikacijski skupini zaseda prvo mesto pred Ukrajino in Švico. V tujini igra osem igralcev trenutne selekcije, med njimi Josip Radoševič v Napoliju, Marko Livaja v Atalanti in Tin Jedvaj v Romi. “Poznamo hrvaško izbrano vrsto zato vem, da lahko pričakujemo izjemno težko tekmo. Ampak raje igramo z močnimi reprezentancami, saj lahko le tako naredimo korak naprej.”

Izbor nogometašev za tekmo v Kopru je delno osvežen, Kavčič zaradi poškodb ni vpoklical Eneja Jeleniča (tetiva) in Matica Črnica (meniskus), medtem ko bo Haris Vučkić tekmo v dogovoru s selektorjem izpustil. “Vučkićeve kvalitete so mi dobro poznane in Haris bo seveda v kadru že na naslednji kvalifikacijski tekmi.”

V ekipi je nekaj igralcev, ki še niso zabeležili nastopa, zato je morda tekma s Hrvati idealna priložnost. “Nicolas Rajsel je dobil slovenski potni list, ki si ga je sam zelo želel in morda je to priložnost, da se ga preizkusi. Zato je tokrat na seznamu. Tudi Domen Črnigoj je igralec, ki je v Sloveniji že pokazal svojo kvaliteto, za mlado reprezentanco pa še ni nastopil, čeprav je že bil z nami.”

Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo ter bo nastanjena v Strunjanu. Kavčič bo predvidoma opravil štiri treninga – enega v nedeljo, dva v ponedeljek in enega v torek.

Tekma s Hrvaško, selektor Nenad Gračan je seznam objavil že 20. februraja, bo odigrana v sredo, 5. marca ob 15:00 na Bonifiki. Vstop je prost.

Seznam reprezentance:

Vratarja:
A. Cotman (NK Maribor), A. Jug (Bordeaux, FRA);

Obrambni igralci:
M. Blažič (FC Koper), E. Janža (Domžale), L. Krajnc (Cesena, ITA), N. Mitrovič (Olimpija Ljubljana), M. Palčič (FC Koper), D. Šme (FC Koper), D. Trajkovski (NK Maribor);

Zvezni igralci:
Ž. Benedičič (AC Milan, ITA), D. Črnigoj (FC Koper), A. Derviševič (NK Maribor), D. Klinar (Rudar V.), Ž. Majer (Domžale), N. Rajsel (Celje), B. Verbič (Celje), B. Vrhovec (Celje), M. Zajc (Celje), U. Žibert (FC Koper)

Napadalci:
E. Bratanovič (FC Teplice, CZE), M. Pučko (FC Koper), A. Šporar (Olimpija Ljubljana)

Tekst: NZS/MaK
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

 • 10.06.2019 | U21
  V Lendavi brez zmagovalca
  Slovenska reprezentanca do 21 let se je v Lendavi razšla z Gruzijo z rezultatom 1:1 (0:1).
 • 09.06.2019 | U21
  Proti Gruziji brez Mlakarja in Celarja
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo jutri v Lendavi ob 17.30 odigrala novo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Gruzije. Selektor Primož Gliha optimistično pričakuje nov dvoboj z Gruzijci, saj so naši fantje nedavno slavili odmevno zmago v Švici.
 • 07.06.2019 | U21
  Mladi Slovenci uspešni v Švici
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let, ki jo vodi Primož Gliha, je v prijateljski tekmi v mestu Aarau z izidom 2:1 premagala Švico. Za slovensko zmago pred okrog tri tisoč gledalci sta zadela Jan Mlakar in Žan Celar.
 • 06.06.2019 | U21
  Jutri s Švico
  Članska izbrana vrsta se bo jutri v Celovcu udarila z Avstrijo, nova preizkušnja pa čaka tudi reprezentanco do 21 let. Aarau bo ob 19. uri gostil spopad mladih Švicarjev in Slovencev, ki bodo prijateljski obračun izkoristili kot pripravo na domače evropsko prvenstvo.
 • 04.06.2019 | U21
  Švica bo pravi pokazatelj
  Slovenska reprezentanca do 21 let se intenzivno pripravlja na prihajajoči prijateljski tekmi s Švico in Gruzijo. Slovenski selektor Primož Gliha v primerjavi s prvotnim seznamom ne bo računal na poškodovanega Žana Kolmaniča in Roka Vodiška, ki ureja klubski status
 • 27.05.2019 | U21
  Gliha izbral za Švico in Gruzijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo 7. in 10. junija odigrala mednarodni prijateljski tekmi proti reprezentancama Švice in Gruzije.
 • 22.03.2019 | U21
  U21: Poraz v Gruziji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je na prijateljski tekmi v Goriju izgubila z Gruzijo z 0:3 (0:1).
 • 21.03.2019 | U21
  Tekmovati od prve minute
  Reprezentanca do 21 let bo jutri odigrala prvo srečanje v sklopu priprav na domače evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija skupaj z Madžarsko gostila leta 2021. Prvi nasprotniki mladih Slovencev bodo vrstniki iz Gruzije.
 • 13.03.2019 | U21
  Gliha izbral za Gruzijo, znani prvi tekmeci
  Slovenska reprezentanca do 21 let začenja s pripravami na evropsko prvenstvo U21 2021, ki ga bo gostila Slovenija. Našim fantom tokrat ne bo treba v kvalifikacije, saj ima gostitelj mesto na prvenstvu zagotovljeno, tako da se bodo do prvenstva vrstile številne prijateljske tekme.
 • 29.01.2019 | U21
  Izvršni odbor potrdil Gliho, Radosavljevića in Žlogarja
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji  31. seji odločal o imenovanju selektorjev mlajših in mlade reprezentance. Na položajih selektorjev reprezentanc U16, U17 in U21 bodo priložnost dobili nekdanji slovenski reprezentanti.

DELI NA