05.11.2022 | Prva liga Telemach
Minimalna zmaga Olimpije pri Radomljah

Kalcer Radomlje - Olimpija 0:1 (0:1)

* Športni park Domžale, sodniki: Šmajc, Gabrovec, Černe.
* Strelec: 0:1 Sešlar (18.).
* Radomlje: Velić, Marković, Vrhovac, Korun, Ševelj, Nuhanović (od 88. Cerar), Ouro, M. Čuić, Tahiraj (od 86. F. Čuić), Pogačar (od 60. Šošić), Sokler (od 86. Hrvoj).
* Olimpija: Vidovšek, Crnomarković (od 88. Karamatić), Ratnik (od 74. Lasickas), Estrada, Doffo, Krefl (od 74. Sualehe), Elšnik, Sešlar, Nukić, Kvesić (od 61. Samuel Pedro), Aldair (od 61. Ziljkić) .
* Rumeni kartoni: Nuhanović, Sokler; Crnomarković.
* Rdeči karton: /.

Čeprav je v zadnjem času prišlo na dan več informacij in govoric o težavnem stanju v pisarnah Olimpije, se vsaj za zdaj na igrišču to še ne pozna. Ljubljančani so prišli še do 13. zmage v sezoni in so trdno na vrhu lestvice, kjer imajo enajst točk prednosti pred Celjem, 13 pa pred Koprom. Radomlje, ki so tokrat pokazale enakovredno igro in bile nekajkrat blizu izenačenja, pa so že 13 tekem brez zmage in za zdaj ostajajo osme.

Ekipi, ki sta zaradi poškodb nastopili malce oslabljeni (posebej pri domačih je manjkalo kar nekaj nogometašev, pri gostih pa ni bilo Ruija Pedra), sta v uvodu tekme igrali dokaj previdno, v 15. minuti pa je prvo lepo priložnost na tekmi zapravil Svit Sešlar, ko je za dober meter zgrešil vrata s strelom z enajstih metrov.

Isti igralec pa je bil natančnejši v 18. minuti, po podaji Maria Kvesića z leve strani je matiral Emila Velića iz bližine za svoj šesti gol sezone. V 30. minuti je imel priložnost pri Olimpiji Mustafa Nukić, ko je prišel do strela v kazenskem prostoru Radomelj, vendar ga je Uroš Korun pravočasno blokiral.

Minuto pozneje je Timi Max Elšnik iz bližine zgrešil cilj, isti igralec pa je nato zapravil še eno lepo priložnost, ko je po neodločni domači obrambi prišel pred vratarja Velića, a je ta nato dobro posredoval.

V drugem polčasu so imeli domači v 52. minuti priložnost za izenačenje, najprej je Matevž Vidovšek obranil poskus Sandija Nuhanovića, odbite žoge pa Esterju Soklerju ni uspelo spraviti žoge v mrežo.

V 58. minuti je Vidovšek spet posredoval po novem strelu Nuhanovića, v 60. pa še po poskusu Andreja Pogačarja. Le malo zatem so domači prek Vedrana Vrhovca zadeli vratnico ljubljanskih vrat, Vidovšek pa je žogo ujel po Nuhanovićevem strelu v 63. minuti.

V teh trenutkih boljši in odločnejši domači nogometaši so do novega strela prišli v 70. minuti, vendar Vidovšek z njim ni imel veliko dela. Ljubljančani takrat niso bili posebej napadalno aktivni, so pa ohranjali minimalno prednost.

V 82. minuti so vendarle tudi oni zagrozili, ko je Samuel Pedro iz bližine zadel zunanji del mreže. Tik pred koncem tekme, v 93. minuti, je Madžid Šošić pri domačih s strelom z glavo zadel vratnico, ampak je bil tako ali tako v prepovedanem položaju.

Radomlje bodo v 17. krogu v soboto gostovale pri Bravu, Olimpija pa pri Domžalah.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.11.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Olimpija
    Ekipa iz spodnjega dela lestvice pričakuje vodilno zasedbo. Lahko Radomlje presenetijo Olimpijo?

DELI NA