23.02.2012 | Pokal Terme Olimia
Med vikendom zaključni turnir futsal pokala

V Novi Gorici je potekala prva novinarska konferenca pred finalnim turnirjem pokala Slovenije, ki ga 3. in 4. marca gosti Oplast Kobarid.

Uvodna beseda je pripadla gostitelju Branku Veliščku, predsedniku KMN Oplast Kobarid: »Gre za finalni turnir pokala Slovenije, kjer bodo igrale v tem hipu po mnenju večine najboljše slovenske ekipe. Verjamem, da bo ta predstavitev dvignila temperaturo in bo pravi uvod.« Prvi mož kluba je povedal, da bo na turnirju bogat spremljevalni program, kjer ne bo manjkalo animacij in nagradni iger za gledalce. V enem od odmorov se bo v Kobaridu predstavila tudi evropska prvakinja v kotalkanju Lucija Mlinarič.

»Čim prej naj si zagotovijo vstopnico,« je opomnil Velišček vse futsal navdušence in spomnil, da so na tekmah in turnirjih v Kobaridu gledalci že ostali brez vstopnic. V Kobaridu jih bodo prodajali v treh različicah – za prvi dan (dve polfinali) 9 evrov, za finalni dan 6 evrov, skupna vstopnica za oba dneva pa bo stala 13 evrov. Vstopnice se bodo prodajale od sobote, 25.2., na treh mestih v Kobaridu in v Tolminu. V dvorani je na voljo 500 sedežev. V klubu so poskrbeli tudi za dodatna parkirišča.

Dve tekmi bo prenašala športna televizija Šport TV; v soboto se bo prenašala tekma Oplast – Predilnica Litija (18.00) ter še nedeljski finale (18.00). 

Matej Kavčič, trener Puntarja, se veseli finalnega turnirja: »Tekmovalno še nismo povsem pri pokalu, smo pa v klubu že naredili nekaj korakov k angažiranju navijačev. Prepričan sem, da bo dvorana premajhna za vse!«

Svoj pogled na finalni turnir je podal tudi Stane Kokalj, izvršni sekretar za futsal pri NZS: »Futsal pokal je eden od vrhuncev, morda kar največji višek, to se je izkazalo v zadnjih devetih letih. V sezoni 2003/03 je KMN pri NZS s skepso sprejela odločitev, da se pokalno tekmovanje zaključni s finalnim turnirjem. Te odločitve ni KMN pri NZS nikoli obžalovala. Vsak zaključek turnirja je prinesel novo futsal zgodbo in pravi futsal presežek. Ob pogledu na lestvico1. SFL je jasno, da bodo na letošnjem turnirju zaigrale štiri vodilne zasedbe. Povrh vsega pa je ob pogledu na sezname ekip jasno, da bo tu zbrana celotna futsal reprezentanca. Na tem mestu vabim vse gledalce v čim večjem številu Kobarid, tako v soboto, kot v nedeljo!«

V soboto bo pred prvim polfinalom na sporedu tudi ekshibicijska tekma med nekdanjimi reprezentanti in novinarsko vrsto, za katero bosta zaigrala tudi Jurij Završnik in Sandi Škvarč. Med potrjenimi imeni so že sedanji selektorAndrej Dobovičnik, futsal legendi Zoran Tesko, Damjan Drole.

»Naj zmaga futsal, naj vse mine v duhu fair playa,« pa je za konec dodal še predstavnik Puntarja Julijan Drago.

Prihodnji teden se bodo na novinarski konferenci predstavili predstavniki vseh štirih udeležencev.

Zaključni turnir futsal pokala Slovenije / okvirni spored tekem

Sobota, 3.3. / polfinale
18.00 / Oplast Kobarid - Predilnica Litija
20.30 / Puntar - Dobovec Trgovine Jager

Nedelja, 4.3.
Finale tekmovanja mladih U15
18.00 / Finale pokala Slovenije

Tekst in foto: DP/futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 09.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Bronx v gosteh, Meteroplast in Siliko doma
  V gosteh sta bila uspešna FK Dobovec in KMN Bronx Škofije, doma sta se zmag veselila FK Siliko in KMN Meteorplast Šic bar. Povratne tekme bodo na sporedu 30.1. Na finalni turnir se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe, finalni turnir pa bo v Podčetrtku 8. in 9. marca.
 • 08.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Kamere Šport TV-ja v Kobaridu, osmerica v lov na finalni turnir
  V torek, 9.1., se začenja četrtfinale pokala Terme Olimia. Uvodne tekme so na sporedu v Oplotnici, na Vrhniki, v Kobaridu in Ljutomeru. Tekmo iz Kobarida bosta lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 17.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila na sporedu žreba futsal pokala. Dobili smo polfinalna para ženskega futsal pokala in četrtfinalne pare futsal pokala Terme Olimia.
 • 13.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  V petek žreb ženskega in moškega futsal pokala
  Minuli teden je bil v znamenju pokala Terme Olimia in ženskega futsal pokala. Zdaj pa je jasno, da bo v petek, 17.11., opravljen žreb parov četrtfinala pokala Terme Olimia in polfinala ženskega futsal pokala.
 • 09.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Znani vsi četrtfinalisti pokala
  Torek in sredo sta bila v znamenju osmine pokala Terme Olimia. Naslov prvaka brani FK Dobovec. V torek sedem tekem, osma v sredo v Ljubljani. Znanih vseh osem četrtfinalistov.
 • 24.10.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  Danes sta bila na sedežu Nogometne zveze Slovenije opravljena žreba osmine pokala Terme Olimia in četrtfinala ženskega futsal pokala.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.

DELI NA