23.02.2012 | Pokal Terme Olimia
Med vikendom zaključni turnir futsal pokala

V Novi Gorici je potekala prva novinarska konferenca pred finalnim turnirjem pokala Slovenije, ki ga 3. in 4. marca gosti Oplast Kobarid.

Uvodna beseda je pripadla gostitelju Branku Veliščku, predsedniku KMN Oplast Kobarid: »Gre za finalni turnir pokala Slovenije, kjer bodo igrale v tem hipu po mnenju večine najboljše slovenske ekipe. Verjamem, da bo ta predstavitev dvignila temperaturo in bo pravi uvod.« Prvi mož kluba je povedal, da bo na turnirju bogat spremljevalni program, kjer ne bo manjkalo animacij in nagradni iger za gledalce. V enem od odmorov se bo v Kobaridu predstavila tudi evropska prvakinja v kotalkanju Lucija Mlinarič.

»Čim prej naj si zagotovijo vstopnico,« je opomnil Velišček vse futsal navdušence in spomnil, da so na tekmah in turnirjih v Kobaridu gledalci že ostali brez vstopnic. V Kobaridu jih bodo prodajali v treh različicah – za prvi dan (dve polfinali) 9 evrov, za finalni dan 6 evrov, skupna vstopnica za oba dneva pa bo stala 13 evrov. Vstopnice se bodo prodajale od sobote, 25.2., na treh mestih v Kobaridu in v Tolminu. V dvorani je na voljo 500 sedežev. V klubu so poskrbeli tudi za dodatna parkirišča.

Dve tekmi bo prenašala športna televizija Šport TV; v soboto se bo prenašala tekma Oplast – Predilnica Litija (18.00) ter še nedeljski finale (18.00). 

Matej Kavčič, trener Puntarja, se veseli finalnega turnirja: »Tekmovalno še nismo povsem pri pokalu, smo pa v klubu že naredili nekaj korakov k angažiranju navijačev. Prepričan sem, da bo dvorana premajhna za vse!«

Svoj pogled na finalni turnir je podal tudi Stane Kokalj, izvršni sekretar za futsal pri NZS: »Futsal pokal je eden od vrhuncev, morda kar največji višek, to se je izkazalo v zadnjih devetih letih. V sezoni 2003/03 je KMN pri NZS s skepso sprejela odločitev, da se pokalno tekmovanje zaključni s finalnim turnirjem. Te odločitve ni KMN pri NZS nikoli obžalovala. Vsak zaključek turnirja je prinesel novo futsal zgodbo in pravi futsal presežek. Ob pogledu na lestvico1. SFL je jasno, da bodo na letošnjem turnirju zaigrale štiri vodilne zasedbe. Povrh vsega pa je ob pogledu na sezname ekip jasno, da bo tu zbrana celotna futsal reprezentanca. Na tem mestu vabim vse gledalce v čim večjem številu Kobarid, tako v soboto, kot v nedeljo!«

V soboto bo pred prvim polfinalom na sporedu tudi ekshibicijska tekma med nekdanjimi reprezentanti in novinarsko vrsto, za katero bosta zaigrala tudi Jurij Završnik in Sandi Škvarč. Med potrjenimi imeni so že sedanji selektorAndrej Dobovičnik, futsal legendi Zoran Tesko, Damjan Drole.

»Naj zmaga futsal, naj vse mine v duhu fair playa,« pa je za konec dodal še predstavnik Puntarja Julijan Drago.

Prihodnji teden se bodo na novinarski konferenci predstavili predstavniki vseh štirih udeležencev.

Zaključni turnir futsal pokala Slovenije / okvirni spored tekem

Sobota, 3.3. / polfinale
18.00 / Oplast Kobarid - Predilnica Litija
20.30 / Puntar - Dobovec Trgovine Jager

Nedelja, 4.3.
Finale tekmovanja mladih U15
18.00 / Finale pokala Slovenije

Tekst in foto: DP/futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 18.10.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari 1. kroga futsal pokala Terme Olimia
  V dosedanjih šestindvajsetih sezonah je naslov devetkrat pristal v Litiji, štirikrat so ga osvojili igralci Dobovca, po trikrat sta slavila Oplast in Puntar, Luvin in Proen Maribor po dvakrat, po enkrat celjski Pelikani (Maxi klub), KMN Gorica in Bronx Škofije. V tej sezoni se tako pokal igra že 27. sezono.
 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec z golom Turka do nove lovorike
  Igralci Dobovca so četrtič zapored postali zmagovalci slovenskega pokala Terme Olimia. V finalu zaključnega turnirja v Podčetrtku so premagali Litijo z 1:0 (0:0). Strelec edinega zadetka je bil Teo Turk v 34. minuti. S štirimi naslovi je Dobovec druga najuspešnejša ekipa v slovenskem pokalu.
 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Litija ali Puškar desetega, Dobovec bi četrtega
  Danes se bo sklenila 26. sezona futsal pokala Terme Olimia. Za naslov se bosta pomerila Dobovec in Litija. Prenos tekmo bo na televiziji Šport TV, začnemo ob 19. uri. Pred tekmo bosta podeljeni še dve priznanji – za najboljšo igralko in igralca minulega koledarskega leta.
 • 07.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec se je pridružil Litiji v finalu
  Ekipi Litije in Dobovca sta finalista futsalskega pokala Term Olimia. Litijani so na zaključnem turnirju v Podčetrtku v prvem polfinalu premagali Hišo daril Ptuj s 3:2 (1:1), branilec naslova Dobovec pa je bil z 9:4 (7:2) boljši od Oplasta Kobarida.
 • 06.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Kvartet, ki ima identičen cilj
  V petek se s tekmo med Litijo in Ptujem začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Naslov prvaka bo zvečer začel braniti Dobovec, ki se bo pomeril z Oplastom. Obe tekmi tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si!
 • 05.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Petek in sobota v znamenju futsal pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek in soboto, 7. in 8. maja, gosti zaključni turnir pokala Terme Olimia. Za naslov prvaka v 26. sezoni pokalnega tekmovanja se bodo merili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid.
 • 26.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znana para polfinala pokala Terme Olimia
  Danes je bil na sedežu Nogometne zveze Slovenije v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravljen žreb parov polfinala futsal pokala Terme Olimia. Dobovec, FC Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid se bodo med 7. in 8. majem v Podčetrtku pomerili za pokalni naslov.
 • 23.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec, Litija, Ptuj in Oplast na finalni turnir
  Kvartet si je mesto med štiri priboril nocoj na četrtfinalnih tekmah. Žreb parov polfinala pokala Terme Olimia bo v ponedeljek, 26. aprila.
 • 22.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Osmerica v boj za mesto na finalnem turnirju
  Petek, 23.4., nam bo dal tudi udeležence finalnega turnirja pokala Terme Olimia, na sporedu je četrtfinale. O potniku med štiri bo odločala ena tekma. Naslov prvaka brani FK Dobovec. Finalni turnir bo 7. in 8. maja v Podčetrtku.
 • 29.03.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala futsal pokala
  Danes je bil opravljen žreb četrtfinala pokala Terme Olimia. O potniku med štiri bo odločala ena tekma, ki bo na sporedu 23. aprila.

DELI NA