02.02.2010 | A
Mavrič zadel, Jokič in Radosavljevič v novih sredinah

Slovenski reprezentanti so bili ponovno aktivni na evropskih zelenicah. Aleksander Radosavljevič debitiral za Larisso, Matej Mavrič zadel proti Fortuni iz Dortmunda.

Poleg Radosavljeviča, ki se je v grško Larisso preselil iz Tom Tomska je pretekli teden sredino zamenjal tudi Bojan Jokič. Kot posojeni nogometaš Sochuauxa se je preselil k italijanskemu prvoligašu Chievu, kjer bo ostal do konca sezone. Debija še ni dočakal, nasprotno pa je prvih šestdeset minut za novi klub odigral Radosavljevič.  Larissa je sicer proti Giannini klonila z 0:2.

Zadetek Mavriča

Za branilcem Matejem Mavričem je sila uspešen vikend. Ne le, da je za svoj Koblenz proti Fortuni odigral vso tekmo, v 70. minuti je z edinim zadetkom odločil tudi zmagovalca. Pri zadetku je bil udeležen tudi Valter Birsa, ki je na tekmi med Auxerrom in St. Etienneom iz kota podal za 1:0. Odigral je vso tekmo.

90 minut je na zelenici preživel tudi Boštjan Cesar, ki pa z Grenoblom tokrat ni imel svojega dne. Rennes je bil močnejši s kar 4:0. Marko Šuler je v Belgiji doma z Gentom izgubil proti Zulte-Waregemu (0:2), odigral je celotno srečanje, prav tako tudi Zlatan Ljubijankič.

Brečko vso tekmo, Novakovič do 71. minute

Koeln, kjer se potita dva slovenska reprezentanta, je v gosteh z 2:1 odpravil Eintracht. Mišo Brečko je odigral celotno srečanje, napadalec Milivoje Novakovič se je na klop preseil v 71. minuti.

Le tri minute igre več je trener namenil Zlatko Dediču, ki je s Hertho remiziral proti Bochumu.  Nacional Nejca Pečnika je gostil Porto in izgubil z visokih 0:4.  Slovenski reprezentant je igral do 42. minute.   

Komac pordečel, Krhin ostaja pri Interju


Med tistimi, ki bodo skušali čim prej pozabiti zadnjo tekmo, je Andrej Komac. Njegov Maccabi je sicer zmagal, je pa zato sam moral v 72. predčasno oditi z igrišča. Komac si je namreč prislužil drugi rumeni karton (prvega je prejel v prvem polčasu) in zanj je bila tekma končana.

Kapetana Roberta Korena sta čakali kar dve tekmi. Proti Ipswichu je njegov WBA remiziral, proti Schefifield Unitedu pa izgubil. Koren na obeh tekmah na zelenici preživel slabih 70 minut.

Dalibor Stevanovič in Anton Žlogar sta zadnji srečanji preživela na klopi, na tribuni pa je zaradi poškdobe gležnja zadnji tekmi Interja gledal Rene Krhin. Medtem je postalo dokončno jasno, da mladi vezist do konca tega prestopnega roka ne bo zapustil  črno-modrih.

Vratarja: 4x 90 minut

Polno sta bila aktivna tudi oba vratarja. Tako Samir Handanovič kot Aleksander Šeliga sta v celoti odigrala po dve tekmi in bila različno uspešna. Medtem ko je “Sarma” na slovitem San Siru proti Milanu ohranil mrežo nedotaknjeno in z Udinesejm odnesel zmago, nato pa še remiziral pri Cataniji, je Šeliga moral v dveh tekmah po žogo v svojo mrežo kar petkrat. Najprej je bil s 4:0 od Sparte močnejši Twente, nato pa z 1:0 še NEC.

Milan 0:1 Udinese
Samir Handanovič je za Udinese igral celo tekmo.

Catania 1:1 Udinese
Samir Handanovič je za Udinese igral celo tekmo.

Sparta 0:4 Twente
Aleksander Šeliga je za Sparto igral celo tekmo.

NEC 1:0 Sparta
Aleksander Šeliga je za Sparto igral celo tekmo.

Eintracht 1:2 Köln
Mišo Brečko je  za Kolen odigral vso tekmo, Milivoje Novakovič pa do 71. minute.

Rennes 4:0 Grenoble
Boštjan Cesar je za Grenoble odigral celo tekmo, v 33. minuti je prejel rumeni karton.

Koblenz 1:0 Fortuna Dortmund
Matej Mavrič je za Koblenz odigral vso tekmo, v 70. minuti je zadel za 1:0, v 26. minuti pa si je prislužil rumeni karton.

Gent 0:2 Zulte-Waregem

Marko Šuler je za Gent odigral vso tekmo, prav tako tudi Zlatan Ljubijankič.

Auxerre 1:0 St. Etienne
Valter Birsa je za Auxerre odigral vso tekmo, iz kota je podal za 1:0.

Hapoel Acco 2:3 Maccabi

Andrej Komac je za Maccabi v 39. minuti prejel rumeno karton, v 72. minuti pa še drugega in bil izključen.

Ipswich 1:1 WBA
Robert Koren je za WBA igral do 68. minute.

WBA 3:1 Shefifield United
Robert Koren je za WBA igral do 66. minute.

Inter 2:1 Juventus
Rene Krhin ni igral zaradi poškodbe gležnja.

Giannina 2:0 Larissa
Aleksander Radosavljevič je za Larisso igral do 60. minute.

Vitesse 0:0 PSV

Dalibor Stevanovič je tekmo preživel na klopi Vitasseja.

Omonia 2:1 Apollon
Anton Žlogar je tekmo preživel na klopi Omonia.

Hertha 0:0 Bochum
Zlatko Dedič je za Bochum igral do 74. minute.

Nacional 0:4 Porto

Nejc Pečnik je za Nacional igral do 42. minute.



Tekst: Nejc Marcen
Foto: Drago Wernig - TAKA

 

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA