15.04.2010 | U15
Matavžev jubilej

Matavžev jubilej

Minuli 30. krog Prve lige je minil v odsotnosti kaznovanih Juga in Balažica, enako število rdečih kartonov pa so si priigrali tudi to soboto. Veselila se je šesterica, ki je v skupno 913 minutah na slovenskih zelenicah zabila 19 golov. Med strelce na Nizozemskem se je ponovno vpisal Tim Matavž, Martin Milec pa je v drugoligaški konkurenci realiziral strel z bele točke.

Dvoboj Nafte in Maribora je spremljalo nekaj manj kot 2000 gledalcev, kar je največ v tem krogu. Veselili so se domači, saj je zmaga s 3:1 ostala v Lendavi. Podmladek slovenske izbrane vrste je bil zastopan zgolj z vijoličaste strani. Nastopili so kapetan reprezentance do 21 let Rene Mihelič, ki se je v dvoboju s Cabanom poškodoval že v 28. minuti srečanja in zapustil zelenico. Tudi zvezni reprezentant Armin Bačinovič ni dočakal konec srečanja. Po prekršku je sprva porumenel v 38. minuti nato pa le osem minut zatem v dvoboju s Čehom prejel rdeči karton in predčasno končal srečanje. Tako je na igrišču ostala le deseterica, ki tudi s poživitvijo v napadu z vstopom Vita Pluta (70. minuta) ni mogla preprečiti veselja na strani gostiteljev.

Koprčani so še enkrat več slavili in tako šest krogov pred koncem prvenstva s prednostjo 11 točk z nestrpnostjo pričakujejo konec prvenstva, kjer se jim prvič v zgodovini kluba nasmiha naslov državnih prvakov. Tokrat so bili s 5:0 boljši od Interblocka. Za gostitelje sta igrala Josip Iličič, ki je v 80. minuti porumenel ter Blaž Božič, nasproti njima pa je v obrambni vrsti kanarčkov celotno srečanje odigral Andraž Struna. Tudi mladi reprezentant do 21 let si je v končnici prvega polčasa prislužil rumeni karton.

Celjani so v gosteh ugnali Dravo, ki je z današnjim dnem ostala brez trenerja. Nekdanji zvezdnik jugoslovanskega nogometa ni uspel realizirati ambiciozne želje Ptujčanov. Čeprav so bili gostitelji od 75. minute zaradi izključitve Močiča v številčni prednosti, so se na koncu veselili gostje (0:1). V 13. in 69. minuti je zapretil reprezentant do 21 let Rajko Rep, ki je dodobra namučil Finka, po samostojni akciji sredi drugega polčasa pa zatresel celo prečko. Roman Bezjak je v zaključku srečanja prodrl po levi in podal pred domača vrata, a so bili Ptujčani spretnejši.

Goričani so po zgolj desetih minutah proti Domžalam vodili že z 2:0, nato pa nesrečno izgubili z 2:3. Nejc Vidmar je že uvodoma dvakrat pobral žogo iz svojih vrat, a se je kljub natančnim Primorcem na koncu skupaj s porumenelim Jovanom Vidovičem in Darkom Zecom, ki se je soigralcema priključil ob koncu srečanja ter ob izvajanju kota pomagal pri odločilnem zadetku, veselil zmage. Veseli dejstvo, da iz goriškega tabora prihajajo spodbudne novice o poškodbi Etiena Velikonje, najboljšega strelca minule sezone in člana slovenske reprezentance. Kljub težki poškodbi stranskih in sprednjih križnih vezi na levem kolenu, ki so ga primorale k predčasnem počitku, mladi napadalec že trenira z moštvom in lovi zaključek državnega prvenstva.

Rudar je z 1:3 klonil proti Olimpiji, s čimer se je nekoliko premešala tudi prvoligaška lestvica. Tako so Celjani in Velenjčani zamenjali svoje pozicije, Olimpija pa za 'knapi' zaostaja le še za točko. Sicer sta v Velenju nastopila dva reprezentanta: Nikola Tolimir, ki je tekom srečanja tudi porumenel ter Jan Oblak, ki je bil premagan v 31. minuti, ko ga je z močnim strelom z roba kazenskega prostora premagal Kronaveter.

Na drugo ligaških prizoriščih je Martin Milec, stalni član reprezentance do 21 let ob uspešnem izvajanju najstrožje kazni Aluminij v Slovenskih Konjicah popeljal do vodstva.

Na tujih prizoriščih je po dveh tednih odsotnosti z nogometnih zelenic nastopil Leon Črnčič, ki je odigral celotno srečanje proti Chievu a izgubil z 0:2. Jan Koprivec je branil vseh 90. minut v vratih Gallipolija v drugi italijanski ligi in prav tako izgubil z 0:2, medtem ko je Groningen na svojem Euroborgu v 31. krogu nizozemskega prvenstva s 4:0 porazil tokratnega nasprotnika. Pri vodstvu za 3:0 v 38. minuti srečanja je napadalec reprezentance do 21 let Tim Matavž s strelom z glavo vpisal svoj jubilejni deseti zadetek v tej sezoni tekmovanja Eredivisie.

Slovenski podmladek, ki belo-modro-rdečo predstavlja na tujih zelenicah, je bil aktiven tudi sredi tedna. Tako se je na zelenicah Serie B predstavil Koprivec, ki je izgubil proti Cittadellu (1:2), Matavž pa je na srečanju med Utrechtom in Groningenom (1:1) odigral vseh 90. minut.

 

Tekst: Andreja Potočnik
Foto:Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA