30.04.2009 | U15
Maribor prevzel vodstvo
Po dolgem zasledovanju Dravograda je podmladek Maribora v ligi U-14 izkoristil zmago Mure 05 nad Korošci in skočil na prvo mesto. Na zahodu je derbi kroga med Triglavom in Interblockom šel v roke Ljubljančanom, Goričani pa so v primorskem obračunu z lahkoto odpihnili Koper.

Sredi tedna so se igrale tekme 25. kroga prve lige U-14, ki so zaznamovale padec Dravograda. Ta je vse do tega kroga na vzhodu držal prvo mesto na razpredelnici, po porazu doma proti Muri 05 z 0:1, kjer je tekmo odločil Primož Seršen, pa so morali zeleno-beli mesto na čelu predati vedno bolj razigranemu Mariboru. Vijolice so dodobra prerešetale leto mlajše Ljutomerčane, ki so s tem doživeli že 21. poraz sezone. Pri izidu 0:14 je kar mrgolelo strelcev. Trikrat je zadel Nejc Peterka, dvakrat Lučo Kočar in Rozman Rok, preostale gole pa so dosegli Luka Krajnc, Igor Legčevič, Simon Sternad, Žan Virag, Rok Ribič in Aleks Pihler. Iz Mostja s polnim izkupičkom proti Nafti prihajajo Brežice, edini remi kroga brez zadetkov pa se je odvil v Kidričevem, kamor je v goste prišel Simer. Velenjski Rudar se je za poraz izpred nekaj dni proti Celju znesel na Bistrico z 1:5, MIK CM Celje pa je po prvotnem vodstvu Veržeja uspel spreobrniti potek srečanja v svojo prid in si z zadetkom Matica Tepeša v zadnji minuti izboril vse tri točke. V Gornji Radgoni je Jarenina daleč najslabšemu moštvu prvenstva dala sedem golov, dva v prvem delu, ostalih pet pa v nadaljevanju.

Na zahodu je Interblock z zmago s konkurentom za drugo mesto Triglavom dodatno oddaljil Gorenjce od poskusa neposrednega napada. Gostje so z Ježice odnesli štiri gole, kar tri pa je prispeval Žiga Smrtnik. Zanimivo je bilo tudi v Novi Gorici, kamor je prišel razglašen Koper, ki neusmiljeno pada na lestvici. Domači so že od začetka narekovali svoj tempo, v prvem polčasu vodili 2:0, saj je oba zadetka dosegel Jani Curk, v drugem delu pa dodali še dva. Jani Neškovič in Tine Kavčič sta prispevala svoj delež k visoki zmagi. Koper se za časni zadetek lahko zahvali sodniku, saj ga je žoga nenamerno zadela, zmedla celotno obrambo Gorice, Andraž Jelen pa je z lepim strelom ukanil Mateja Mavriča, ki je stal nekoliko izven gola. V Sežano so v goste prišli igralci Bilj, ki so posrečeno odnesli točko, saj so uspeli izničiti zaostanek dveh golov. Zmagi na terenu nasprotnikov z 0:2 sta dosegla Bravo in Rudar Trbovlje, medtem ko so Domžale na Obali premagale Izolo z 0:4.

Tekst in foto: Marko Premrl

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA