Maribor povišal prednost

Gorica - Maribor 2:4 (1:2)

Nogometaši Gorice so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 2:4 (1:2).

* Športni park, gledalcev 1600, sodniki: Balažič, Praprotnik (oba Ljubljana) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelci: 1:0 Burgić (14./11 m), 1:1 Vršič (35.), 1:2 Vršič (42.), 1:3 Zahović (63.), 2:3 Burgić (72.), 2:4 Zahović (85.).
* Gorica: Sorčan, Škarabot, Boben, Jogan, Gregorič, Osuji (od 73. Nagode), Kolenc, Kapić, Humar (od 46. Filipović), Žigon (od 69. Marinič), Burgić.
* Maribor: Handanović, Viler, Defendi, Šuler, Palčič, Kabha (od 75. Ogrinec), Bohar (od 68. Hotić), Pihler, Vršič (od 78. Vrhovec), Novaković, Zahović.
* Rumeni kartoni: Humar; Kabha, Šuler, Novaković.
* Rdeči karton: /.

Tekmo, ki jo je v soboto odplaknil dež, so dobili Štajerci, ki imajo zdaj na lestvici že šest točk prednosti pred Olimpijo. Junaka mariborske zmage sta bila Dare Vršič in Luka Zahović s po dvema zadetkoma. Posebej všečen je bil zadnji Zahovićev gol, s katerim se je mladi napadalec vijoličastih spet povzpel na vrh lestvice strelcev. Gorica ostaja peta, obkrožena s Celjem in Koprom, vsi trije imajo po 31 točk.

Novogoričani so bili v uvodu tekme malce podjetnejši tekmec, Mariborčanom so uspešno preprečevali prevlado, sami pa nekajkrat prišli do polpriložnosti. V 14. minuti pa so tudi povedli. Jasmin Handanović je v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil vtekajočega Amarachija Osujija, zaradi česar je sodnik pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Miran Burgić, ki je tako dosegel svoj deveti zadetek v sezoni, že šestega z bele točke.

V drugi polovici polčasa pa je Maribor kljub temu, da ni deloval posebej nevarno, popolnoma preobrnil rezultat. V dveh akcijah je prišel do dveh zadetkov, avtor obeh je bil Dare Vršič. Najprej je v 35. minuti zadel z roba kazenskega prostora po podaji Milivoja Novakovića. Do njega je žogo z dolgo podajo spravil Marko Šuler. Podobno je bilo v 42. minuti, ko je Šuler podal dolgo žogo na levi rob kazenskega prostora, kjer je Novaković ob neodločnih branilcih Gorice lahko spet podal Vršiču, ta pa je nato še enkrat matiral Grego Sorčana.

V 59. minuti so imeli Novogoričani na voljo novo enajstmetrovko, potem ko je žoga po ostri podaji Jake Kolenca pred gol v roko zadela Marka Šulerja. Znova je najstrožjo kazen izvedel Burgić, meril v desni spodnji kot vrat vratarja Handanovića, a je slednji izvrstno posredoval.

Kazen je sledila že nekaj trenutkov pozneje, ko so Štajerci izvedli hiter protinapad, znova je bil v vlogi podajalca Novaković, v vlogi strelca pa tokrat Luka Zahović ,ki je zadel iz bližine po podaji z desne strani. To je bil 12. zadetek mlajšega Zahovića v sezoni.

Upe gostov je v 72. minuti spet obudil Burgić, ki je takrat iz bližine s strelom z glavo unovčil podajo Andrije Filipovića. Ta je prav tako z glavo žogo podal pred mariborska vrata. Štiri minute zatem je s 15 metrov neoviran streljal Rifet Kapić, toda Handanović je bil na mestu.

V 85. minuti pa je Zahović dokončno odločil tekmo. Po podaji Mateja Palčiča z desne strani je naprej s peto žogo dvignil prek Alena Jogana, ga prehitel in nato z lobom matiral še Sorčana za svoj 13. zadetek v sezoni, s čimer se je na vrhu lestvice spet izenačil z Rudarjevim Dominikom Glavino.

Novogoričani bodo v 24. krogu v soboto gostovali v Velenju, Mariborčani pa bodo gostili Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Maribor
    Sobotno deževje, ki je razmočilo zelenico, Goričanom in Mariborčanom ni dovolilo igranja nogometa. Tekmeca se bosta tako udarila tri dni kasneje od sprva načrtovanega termina, kakšen bo razplet dvoboja?
  • 04.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Dež odnesel tekmo med Gorico in Mariborom
    Tekma 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Gorico in Mariborom je zaradi razmočenega igrišča prestavljena na torek, 7.3.2017, ob 16.00. Neposredni prenos tekme bo na Kanalu A.

DELI NA

0