Mala nogometna družina želi do naslova

„Mi smo si že na začetku postavili zelo ambiciozne cilje. Eden od teh je tudi osvojitev pokalnega naslova,“ napoved petkovega finala ženskega pokala NZS začne Urška Žganec, ki uspešno vodi ŽNK Ljubljano. V petek ob 16.30 bodo Ljubljančanke še drugič igrale finale pokala, na drugi strani bo ŽNK Mura Nona, prenos pa na Sportklubu.

Pot do finala

ŽNK Mura Nona je bila v četrtfinalu z 9:0 boljša od Primorja Gaia Naturelle, v polfinalu pa so murašice doma z 1:0 izločile Olimpijo. ŽNK Ljubljana je do finala prišla po četrtfinalni zmagi proti ŽNK Radomlje Medex (0:3) in polfinalnem uspehu proti WFC Drava Ptuj (6:0).

Ženski pokal NZS, finale, Stožice, 24.5.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Mura Nona (16.30)

Lestvica strelk:
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 4
Nikolina Plavšić (ŽNK Mura Nona) 4
Urška Bratuša (ŽNK Olimpija Ljubljana) 3

Štiri zmage murašic

V tej sezoni sta se ekipi pomerili štirikrat: vsakič je zmagala ŽNK Mura Nona (1:0, 3:0, 2:0, 1:0). 

„Spoštujemo ekipo ŽNK Mura Nona. Vemo, da so serijske državne prvakinje. Ampak se pa zavedamo svojih kvalitet. Imamo kvalitetno ekipo. Sposobni smo jih premagati: s to miselnostjo odhajamo po zmago. Pričakujemo dobro in izenačeno tekmo, kjer bodo odločale malenkosti,“ nadaljuje Urška Žganec, ki jo naprej pobaramo po plusih njene ekipe, ki je v tej sezoni v SŽNL zasedla 3. mesto.

Tranzicija, prekinitve in Špela Kolbl

„Nas največji plus je, da smo skupaj že nekaj časa. Dobro se poznamo. Smo mala nogometna družina, ki se podpira in si v težkih trenutkih stoji ob strani, ob zmagah pa se veselimo ena za drugo. Poleg tega pa imamo kvalitetno ekipo, ki zna igrati nogomet; ekipo, ki je taktično disciplinirana in kjer ima vsaka igralka pomembno vlogo, saj lahko samo z ekipno igro pridemo do želenega rezultata,“ ocenjuje trenerka ŽNK Ljubljana.

Za tem sledi analiza tekmic, takole pravi trenerka Ljubljančank: „Močni so v prekinitvah, zelo nevarni pa so iz napadalne tranzicije, saj imajo spredaj dve igralki, ki sta sposobni iz nič ustvariti situacijo za zadetek. Predvsem pozorni bomo morali biti na njihovo kapetanko Špelo Kolbl, ki jim po mojem mnenju dela razliko. Špelo zelo spoštujemo, je pravi vzor mlajšim puncam tako na igrišču kot izven njega. Vedno prevzame odgovornost v trenutkih, ko jo ekipa potrebuje, zato bomo morali biti se posebej pozorni, da ji ne damo preveč prostora.“

Brez trojice

Finalistki ne bosta v popolni postavi. Mura prihaja brez Eveline Kos, težave ima tudi ŽNK Ljubljana. „Tudi mi ne gremo v polni zasedbi v finale. Lara Klopčič od prihoda v naš klub okreva po poškodbi. Ne bomo tvegali in za to bomo brez nje na pokalu. Prav tako ne bo zelo izkušene Tjaše Tibaut, ki bi morda lahko igrala. A v klubu zagovarjamo, da je na prvem mestu zdravje igralk; ne glede na to, kakšna tekma nas čaka,“ razkriva Urška Žganec, ki za konec doda: „Želja ne bo problem, oboji imamo veliko željo. Kot pa je rekel trener Mure: čaka nas zahtevna in izenačena tekma, kjer bodo odločale malenkosti.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 24.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Murašice do 11. pokalnega naslova
  S finalom v Stožicah se je sklenila 25. sezona ženskega pokala. Nogometašice ŽNK Mura Nona so obranile naslov in tako prišle po zmagi proti ŽNK Ljubljana (5:1) do 11. pokalne lovorike. Za zmago so zadele Yana Malakhova (2), Lea Dolinar, Špela Kolbl in Lucija Gol.
 • 24.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Mura Nona enajstič ali ŽNK Ljubljana prvič
  V Stožicah se bosta za naslov pokalnih prvakinj, zmagovalk ženskega pokala NZS, ob 16.30 pomerili ekipi ŽNK Ljubljane in ŽNK Mure Nona. Pokal branijo murašice, ki lovijo svoj 11. naslov. ŽNK Ljubljana je drugič v finalu, želi pa si do prve klubske članske lovorike.
 • 21.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Finale bodo igrale tudi za poškodovano Evelino
  Za naslov prvakinj se bodo pomerile igralke ŽNK Mure Nona in ŽNK Ljubljane. Finale bo v petek, 24.5., ob 16.30. Tudi v prenosu na Sportklubu. ŽNK Mura Nona lovi 11. naslov, ŽNK Ljubljana prvega oz. sploh prvo lovoriko v članski konkurenci.
 • 25.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana za pokalni naslov
  Prve finalistke so pred 500 gledalci po domači minimalni zmagi (1:0) postale nogometašice ŽNK Mura Nona, ki so doma porazile ŽNK Olimpijo Ljubljano. Druge finalistke so igralke ŽNK Ljubljane, ki so bile doma s 6:0 boljše od WFC Drave Ptuj.
 • 24.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V četrtek pred kamerami do finalistk pokala
  Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekmo iz Murske Sobote boste lahko spremljali na Sportklubu, tekma iz Ljubljane pa na voljo v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 08.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Znana para polfinala ženskega pokala
  Letos je na sporedu jubilejna 25. sezona ženskega nogometnega pokala. V oddaji Pod prečko, ki jo predvaja Sportklub, je bil nocoj opravljen žreb polfinala. Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Ptujčanke prvič v polfinalu
  V četrtfinalu Ženskega pokala NZS so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, ŽNK Ljubljana ter WFC Drava Ptuj in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Kamere v Radomljah, naslov brani ŽNK Mura Nona
  Sreda prinaša četrtfinale ženskega pokala NZS. Tekme bodo v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in na Ptuju. Spletni prenos tekme se začne ob 14. uri, pred kamerami pa ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana. Sezona pokalnega tekmovanja je s tekmama predkroga, pripadel je Ptujčankam in Primorkam, vstopila v 25. sezono
 • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Deseta jubilejna lovorika za Muro
  Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1 (0:0).

DELI NA