25.09.2013 | Ženska A
"Majhnost ni ovira, imamo ekipo!"

Slovenska ženska reprezentanca danes potuje na Slovaško, kjer jo jutri čaka začetek kvalifikacij za SP 2015. Uvodoma se bodo varovanke selektorja Damirja Roba pomerile s Slovakinjami. O reprezentanci, ambicijah in možnostih pa selektor Rob.

Kvalifikacije so tu, v kakšni formi so igralke, s katerimi ste opravili štiri kvalitetne treninge?
»Kvalifikacije, kjer nas čaka 10 težkih tekem, so pred vrati. Večina igralk je v tekmovalnem ritmu, je pa žal nekaj igralk, ki niso imele dovolj odigranih tekem do teh kvalifikacij zaradi določenih težav. Ampak, jaz sem zadovoljen z ekipo in igralskim kadrom, ki ga imamo na razpolago.«

Svoje so dodale poškodbe.
»Pred kvalifikacijami sem imel le željo, da bodo vse igralke zdrave zaradi majhnega kadra. Žal se ni izšlo po željah, ampak v nogometu moraš biti pripravljen na vse. Zagotovo ne bo zaradi poškodb vratarke Lucije Mori in napadalke Natalije Golob, odpadla je tudi Lara Ivanuša.«

Točke bo treba zbirati od prvega dne.
»V igri je 30 točk. Vsi začenjamo z ničle. Želja je odigrati boljše kot v prejšnjih kvalifikacijah za SP. Zavedamo se kvalitete reprezentanc v skupini in kljub temu, da smo bili v predzadnjem bobnu za žreb KV SP, bi bilo lepo presenetiti nekatere ekipe, ki so po rangu bistveno višje uvrščene. Zelo nehvaležno je napovedovati vnaprej, za kaj bo to zadostovalo.«

Kaj lahko Slovenija stori?
»
Imamo lepe možnosti pokazati, da Slovenija igra všečen nogomet. Želja je dostojno zastopati barve države. Nemčija in Rusija sta izrazita favorita naše skupine, vedno je pa kaka reprezentanca, ki lahko preseneti. Za našo reprezentanco lahko povem, da na nobeni tekmi ne bomo izobesili bele zastave.«

Za uvod pa sledi obračun s Slovakinjami.
»V kvalifikacijah je najbolj pomemben dober začetek. Prva tekma je zelo pomembna. Lepo bi bilo začeti s pozitivnim rezultatom. Slovaška je reprezentanca, s katero smo igrali lani, tako da se dobro poznamo.«

Kateri so aduti vaše izbrane vrste?
»Majhnost ni ovira za uspeh. Nimamo zvezdnic, imamo pa ekipo. Smo reprezentanca, ki lahko igra z vsemi, le pod pogojem, če odigramo kot ekipa v pravem pomenu besede in če sleherna igralka prispeva svoj maksimum. Od samega začetka si prizadevamo ustvariti ekipo, ki ima karakter in je vse podrejeno kolektivu. Kvalifikacije bodo pokazale, koliko smo v temu uspeli.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.06.2021 | Ženska A
  Po slabšem začetku do zmage proti sosedam
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Krškem igrala prijateljsko tekmo s Hrvaško in zmagala s 4:1 (2:1). To je bila zadnja tekma pred septembrskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023.
 • 12.06.2021 | Ženska A
  V pričakovanju tekme s Hrvaško
  Še nekaj ure nas loči do tekme Slovenije in Hrvaške v Krškem, kjer bosta ženski članski reprezentanci s tekmo sklenili sezono 2020/2021. Tekmo bomo ljubitelji nogometa lahko spremljali v neposrednem prenosu na Sportklubu.
 • 12.06.2021 | Ženska A
  Sezono želijo zaključiti z zmago
  „Že dolgo nismo igrali proti njim, dobro smo jih analizirali in se pripravili, da gremo danes po zmago, da tako zaključimo sezono,“ je jasna naša napadalka Lara Prašnikar, ki ob tem pohvali delo v minulih dneh, hkrati pa izpostavi pomen zdrave konkurence v reprezentanci. 
 • 11.06.2021 | Ženska A
  Proti Hrvaški pokazati še več kot proti Slovaški
  Pred žensko reprezentanco je še zadnji test sezone. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo jutri ob 20. uri pomerile s Hrvaško. Tekme se veseli tudi Mateja Zver, kapetanka izbrane vrste, za katero je izjemna sezona v Avstriji, kjer je osvojila dvojno krono.
 • 09.06.2021 | Ženska A
  Selektor hvali igralke in pogleduje v soboto
  Ženska članska reprezentanca od ponedeljka trenira v Brežicah, kjer se pripravlja na zadnjo reprezentančno tekmo sezone 2020/2021. V soboto, 12. junija, se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile s Hrvaško. Tekma bo ob 20. uri v Krškem, ogledati pa si jo bo moč v neposrednem prenosu na Sportklubu.
 • 09.06.2021 | Ženska A
  Uspešno za Kristino Erman in Tino Marolt
  S prvenstvom so sklenili v Nemčiji. V prvi ligi je Turbine Potsdam po zaostanku 0:2 remiziral doma proti Essnu. Zala Meršnik in Sara Agrež sta igrali vseh 90 minut. Tudi Lara Prašnikar je dobila 90 minut ob porazu Eintrachta proti Bayernu (0:5). Celo tekmo pa je v 2. ligi odigrala tudi Adrijana Mori.
 • 07.06.2021 | Ženska A
  Danes testi, v soboto proti Hrvaški
  Danes se bo zbrala ženska članska reprezentanca, ki bo sezono sklenila v soboto, 12. junija, ko se bo v Krškem pomerila s Hrvaško. Srečanje bo na ogled tudi na Sportklubu.
 • 02.06.2021 | Ženska A
  Lovoriki za Kajo Eržen in Laro Ivanuša
  Krasen debi pa je v novem klubu na Islandiji doživela Kristina Erman. Vseh 90 minut je nosila dres svoje nove ekipe IBV, ki je z 2:1 napredovala med osem najboljših v pokalu, kjer jo 25.6. čaka domači obračun z vrsto Valurja.
 • 26.05.2021 | Ženska A
  Hrvaška zadnji test pred kvalifikacijami
  Izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Borut Jarc, se bo zbrala 7. junija, 12. junija jo v Krškem čaka prijateljska tekma proti Hrvaški. To bo zadnji test pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023.
 • 19.05.2021 | Ženska A
  Slovenski derbi Potsdamu, Mateja Zver ostaja v Avstriji
  Turbine Potsdam je doma z 2:1 premagal Eintracht. Zmagi sta se tako veselili Sara Agrež (igrala celo tekmo, v 92. minuti dobila rumeni karton) ter golmanka Zala Meršnik, ki pa je ostala na klopi za rezerve. Povedle so domačinke, tekla je 16. minuta. Eintracht je izenačil v 40. minuti, za edini gol gostij je podala naša reprezentantka Lara Prašnikar.

DELI NA

0