MNZ Ljubljana zmagovalka pokala regij

Nogometaši MNZ Ljubljane so v finalu slovenskega pokala regij premagali MNZ Ptuj z 2:1 (1:0) in si priigrali nastopanje na mednarodnem prizorišču.

Finale pokala regij:

MNZ Ljubljana – MNZ Ptuj 2:1 (1:0)

Strelci: Luštek 35., Mahič 71.; Orovič 82.
Rumeni kartoni: Kunstelj, Luštek; Orovič
Rdeči kartoni: /

MNZ Ljubljana: Jančigaj, Klančar, Šparovec, Tomšič, Dergić, Mahič, Luštek, Kovač (od 69. Hočevar M.), Majcen (od 46. Bizilj), Kunstelj, Bajrektarević (od 76. Hočevar G.).
MNZ Ptuj: Maroh, Pušnik (od 56. Kapun), Jevšenak, Rozman (od 90. Fridrih), Ljubec, Bojnec, Kovačič (od 56. Bračko), Lipavšek (od 56. Zajko), Orovič, Dvoršak (od 56. Cesar), Bajraj.

Selekcija MNZ Ljubljane je v Šenčurju osvojila slovenski pokal regij. Ljubljančani so v velikem finalu z 2:1 premagali Ptuj, tako da bodo zastopali slovenske barve v najmočnejšem evropskem tekmovanju za amaterje – Uefa pokalu regij.

Ljubljančani so prvič povedli v 35. minuti, ko je po natančnem predložku Bajrektarevića iz kota najvišje skočil Luštek in premagal nemočnega Maroha. MNZ Ljubljana je minimalno vodstvo ob polčasu nadgradila v 71. minuti. Tomšič je imenitno zaposlil vtekajočega Ala Mahiča, ki se mu je za odlično asistenco zahvalil z zadetkom. Ptujčani kljub zaostanku niso obupali in se vrnili v tekmo v 82. minuti. S prostega strela z desne strani je poslal predložek pred vrata Zajko, z glavo pa se je na prvi vratnici odlično znašel kapetan Jernej Orovič. Kasneje se je izkazalo, da je bil to tudi končni rezultat srečanja, saj so Ljubljančani uspešno zdržali vse napade Ptujčanov do zadnjega sodnikovega žvižga.

Selekcija MNZ Ljubljana bo tako zastopala slovenski nogomet v Uefa pokalu regij v sezoni 2022/23. Ljubljančani bodo s tekmovanjem pričeli v Skupini 7, kjer bodo igrale še najboljše amaterske selekcije Španije (gostiteljice turnirja), Madžarske in Švice.

Tekst: MKo
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 19.12.2023 | Nogomet za vse (splošno)
  NZS uspešno izvedla štiri ključne projekte za mlade nogometaše
  V letu 2023 je Nogometna zveza Slovenije (NZS) izvedla štiri pomembne projekte na področju Nogomet za vse.
 • 26.10.2023 | Nogomet za vse (splošno)
  Kategorizacija nogometnih klubov 2023/24
  . Strokovni programi v nogometu so med seboj povezani in prepleteni, zato je edini učinkovit pristop k spodbujanju razvoja slovenskega nogometa medresorsko povezovanje, saj lahko le tako dosežemo želene rezultate. Eden izmed takšnih programov je program Kategorizacije nogometnih klubov, ki je začel delovati v pretekli sezoni in zagotavlja jasen vpogled v stanje klubskega nogometa.
 • 25.09.2023 | Nogomet za vse (splošno)
  UEFA in NZS teden množičnega nogometa
  Vsako leto konec septembra praznujemo Evropski teden športa, kjer športni delavci opozarjajo na pomen zdravega življenjskega sloga za prebivalce vseh starosti. Temu se kot vedno pridružujejo tudi nogometni delavci skupaj s krovno organizacijo UEFA.
 • 24.06.2023 | Nogomet za vse (splošno)
  Zlato za naše nogometaše v Berlinu
  V finalu so s 6:1 premagali Nemce, domačine tega tekmovanja. Za Slovenijo so za zlato kolajno zadeli Gašper Zaviršek (2), Robert Vlah (2), Dejan Antolič in David Kozina. V polfinalu je bila Slovenija z 10:1 boljša od Indije.
 • 26.05.2023 | Nogomet za vse (splošno)
  Na festivalnem dnevu 500 otrok
  Pretekli konec tedna se je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo odvijal festivalni dan nogometa, ki se ga je udeležilo 500 otrok iz programa Regijskih centrov MNZ v kategoriji U12 in U13.
 • 23.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega nogometa za vse in Uefa grassrots week
  Začel se je teden športa v katerem tudi nogometaši praznujejo temelje nogometne igre. Velika nogometna družina praznuje aktivno športno udejstvovanje skupaj z ostalimi športi na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer otroci in mladina dokazujejo, da je nogomet strast, želja in način življenja.
 • 20.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  UEFA Grassroots konferenca v Madridu
  V Madridu je med 12. in 16. septembrom potekala UEFA Grassroots konferenca, ki je namenjena temeljem nogometa. Udeležile so se je vse članice Uefe in opazovalci ostalih konfederacij vključno s krovno svetovno organizacijo FIFA. Nogometno zvezo Slovenije sta zastopala Matjaž Jaklič in Rajko Korent.
 • 07.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Prihaja prva Žogarija v novem šolskem letu
  Od 9. do 11. septembra bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal največji in najbolj obiskan sejem za družine v Sloveniji – Otroški Bazar, v okviru katerega se bo odvila prva letošnja Žogarija – Žogarija Fest.
 • 23.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Festivalni dan 2022
  V nedeljo je bil po dveh letih premora znova izveden tradicionalni festivalni dan nogometa igralcev kategorije U12 in U13. V športnem parku Kidričevo so se na treh odlično pripravljenih igriščih z naravno travo predstavile ekipe MNZ-jev z igralci letnika 2009 in 2010, ki obiskujejo program Regijski centri MNZ.

DELI NA