MNZ Ljubljana zmagovalka pokala regij

Nogometaši MNZ Ljubljane so v finalu slovenskega pokala regij premagali MNZ Ptuj z 2:1 (1:0) in si priigrali nastopanje na mednarodnem prizorišču.

Finale pokala regij:

MNZ Ljubljana – MNZ Ptuj 2:1 (1:0)

Strelci: Luštek 35., Mahič 71.; Orovič 82.
Rumeni kartoni: Kunstelj, Luštek; Orovič
Rdeči kartoni: /

MNZ Ljubljana: Jančigaj, Klančar, Šparovec, Tomšič, Dergić, Mahič, Luštek, Kovač (od 69. Hočevar M.), Majcen (od 46. Bizilj), Kunstelj, Bajrektarević (od 76. Hočevar G.).
MNZ Ptuj: Maroh, Pušnik (od 56. Kapun), Jevšenak, Rozman (od 90. Fridrih), Ljubec, Bojnec, Kovačič (od 56. Bračko), Lipavšek (od 56. Zajko), Orovič, Dvoršak (od 56. Cesar), Bajraj.

Selekcija MNZ Ljubljane je v Šenčurju osvojila slovenski pokal regij. Ljubljančani so v velikem finalu z 2:1 premagali Ptuj, tako da bodo zastopali slovenske barve v najmočnejšem evropskem tekmovanju za amaterje – Uefa pokalu regij.

Ljubljančani so prvič povedli v 35. minuti, ko je po natančnem predložku Bajrektarevića iz kota najvišje skočil Luštek in premagal nemočnega Maroha. MNZ Ljubljana je minimalno vodstvo ob polčasu nadgradila v 71. minuti. Tomšič je imenitno zaposlil vtekajočega Ala Mahiča, ki se mu je za odlično asistenco zahvalil z zadetkom. Ptujčani kljub zaostanku niso obupali in se vrnili v tekmo v 82. minuti. S prostega strela z desne strani je poslal predložek pred vrata Zajko, z glavo pa se je na prvi vratnici odlično znašel kapetan Jernej Orovič. Kasneje se je izkazalo, da je bil to tudi končni rezultat srečanja, saj so Ljubljančani uspešno zdržali vse napade Ptujčanov do zadnjega sodnikovega žvižga.

Selekcija MNZ Ljubljana bo tako zastopala slovenski nogomet v Uefa pokalu regij v sezoni 2022/23. Ljubljančani bodo s tekmovanjem pričeli v Skupini 7, kjer bodo igrale še najboljše amaterske selekcije Španije (gostiteljice turnirja), Madžarske in Švice.

Tekst: MKo
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 23.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega nogometa za vse in Uefa grassrots week
  Začel se je teden športa v katerem tudi nogometaši praznujejo temelje nogometne igre. Velika nogometna družina praznuje aktivno športno udejstvovanje skupaj z ostalimi športi na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer otroci in mladina dokazujejo, da je nogomet strast, želja in način življenja.
 • 20.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  UEFA Grassroots konferenca v Madridu
  V Madridu je med 12. in 16. septembrom potekala UEFA Grassroots konferenca, ki je namenjena temeljem nogometa. Udeležile so se je vse članice Uefe in opazovalci ostalih konfederacij vključno s krovno svetovno organizacijo FIFA. Nogometno zvezo Slovenije sta zastopala Matjaž Jaklič in Rajko Korent.
 • 07.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Prihaja prva Žogarija v novem šolskem letu
  Od 9. do 11. septembra bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal največji in najbolj obiskan sejem za družine v Sloveniji – Otroški Bazar, v okviru katerega se bo odvila prva letošnja Žogarija – Žogarija Fest.
 • 23.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Festivalni dan 2022
  V nedeljo je bil po dveh letih premora znova izveden tradicionalni festivalni dan nogometa igralcev kategorije U12 in U13. V športnem parku Kidričevo so se na treh odlično pripravljenih igriščih z naravno travo predstavile ekipe MNZ-jev z igralci letnika 2009 in 2010, ki obiskujejo program Regijski centri MNZ.
 • 08.02.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Informativni dan v nogometnem razredu NZS
  Informativni dan v Nogometnem razredu NZS bo potekal v petek, 11.2., ob 12 uri. Predstavitev bo potekala prek spleta, povezava pa bo na voljo v petek, 4.2. Tudi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 30.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Intervju: Branko Elsner
  Branko Elsner že dobrih 20 let na Nogometni zvezi Slovenije skrbi za usposabljanje slovenskih nogometnih trenerjev. Največ zaslug za to ima njegov oče, legenda ne le slovenskega nogometa, prav tako Branko Elsner.
 • 29.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Regijski centri za dekleta
  Ženski nogomet v Sloveniji ima bogato tradicijo, prav tako pa postaja vedno bolj prepoznaven. Klubi, nogometni razred za dekleta in reprezentančne selekcije dokazujejo, da ženski nogomet na vseh področjih zelo napreduje in se počasi približuje najuspešnejšim nogometnim državam.
 • 23.09.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega športa in začetek tedna Nogometa za vse
  Slovenija praznuje dan slovenskega športa s posebno prireditvijo v ljubljanskem parku Tivoli, kjer je prisotna tudi Nogometna zveza Slovenije. Prireditev je obiskala množica otrok iz ljubljanskih šol, ki so se lahko preizkusili tudi v nogometni igri.
 • 02.02.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogometna oddelka v pričakovanju dijakinj in dijakov
  Več o programih, možnosti in opcijah boste lahko izvedeli v petek, 12. februarja, ko bo na Gimnaziji Šiška v Ljubljani potekal informativni dan. Potekal bo razmeram in situacij prilagojeno – za vsa vprašanja (šolanje, treningi, dijaški dom, prehrana,..), se nam pridružite na video zoom povezavi, ki bo na voljo med 12. in 13. uro.

DELI NA