11.04.2011 | Pokal Terme Olimia
Litijani obranili futsal pokalni naslov

Nedelja se je v Kopru zaključila s finalnim obračunom slovenskega futsal pokala, kjer sta se za naslov pomerila domači Tomi Press Bronx in Litija, ki je prišla do nove lovorike.

Finalni turnir slovenskega futsal pokala, nedelja, 10.4.

KMN Tomi Press Bronx - FC Litija 4:8 (1:3)
0:1 Pertič (3.), 0:2 Pertič (9.), 0:3 Račič (11.), 1:3 Suhopoljac (15.), 1:4 Simeunovič (22.), 2:4 Hrvatin (24.), 3:4 Simič (31./ag), 3:5 Pertič (35.), 3:6 Fetič (36./10m), 3:7 Fetič (37./10m), 4:7 Šarkanj (40.), 4:8 Račič (40.)

Dobra atmosfera

V dvorani se je zbralo kar 800 ljudi, in imeli so kaj videti. Za dobro vzdušje so poskrbeli domačini, ki so skrbeli za štimung, uvodnih deset minut pa se je plesalo po litijskih notah.

Litijani, ki jih vodi trener Tomi Horvat, so finale pričeli v postavi Damir Puškar, Mile Simeunovič, Igor Osredkar, Dejan Simič, Damir Pertič. Domačini pod vodstvom Gorana Staniča pa so pritekli na parket v postavi Zoran Štampfer, Borut Brozina, Nermin Suhopoljac, Andrej Franetič, Matjaž Šarkanj. Zopet je manjkal Miha Osojnik, ki ga je za dva meseca in pol od terena in futsala oddaljila težka poškodba.

Litijski napad in dobra realizacija

Litija je prišla v uvodnih dveh minutah do dveh kotov, v 3. minuti pa je po akciji Osredkarja Pertč izkoristil neodločnost v domači vrsti in z metra od gola potisnil žogo preko črte.  V 4. minuti je dobro meril Osredkar, še boljše pa branil Štampfer.

Vmes so se prebudili tudi domačini – med 5. in 7. minuto beležimo strele Tineta Kapuna ter izjemen strel Aleša Šmona in še boljše posredovanje Puškarja.

Kazen za neizkoriščeno je sledila – v 9. minuti je domačin Damir, Koprčan in nečak legendarnega trenerja Luča Pertiča, zadel za 0:2, v 11. minuti pa je bilo že 0:3. Uspešen je bil Matic Račič.

Bronxi se vračajo v igro

Potem se je litijski stroj ustavil, igralci so naredili nekaj nesmoternih potez, eno od njih tudi Mile Simeunovič, ki je izgubil žogo, do nje je prišel Brozina, ki je streljal, Puškar je obranil, a potem dobil nazaj vrnjeno žogo, česar ne bi smel. Bronxi so po uigrani  akciji znižali na 1:3. Nalet pa so le še stopnjevali – v 16. je poizkušal Suhopoljac, v 17. je Marko Hrvatin stresel desno vratnico, v 20. pa je spet dobro poizkušal Brozina. Obe ekipi sta segli po minuti odmora, na polčas pa so odšli Litijani s plusom dveh zadetkov (1:3).

Eminentni gostje na tribuni

Povejmo še to, da so si finale ogledali tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksandar Čeferin, generalni sekretar NZS Aleš Zavrl, predsednik KMN pri NZS Rade Mijatovič ter predsednik MNZ Koper Jani Bačič.

Simeunovič za 1:4

Gostje so suvereno začeli drugi del in v 22. minuti preko Simeunoviča že vodili 1:4, za tem pa je lepo priložnost zapravil še Osredkar. Še enkrat se je v praksi izkazalo nepisano pravilo, da kdor ga ne da, ga dobi. V 24. minuti je Hrvatin znižal na 2:4.

Tekma ni izgubila na tempu, zato pa gredo zasluge obema zasedbama. V 27. minuti so naprej sijajno akcijo izvedli gostje, Račič je stresel okvir vrat. Temu je sledil nagel protinapad po desni strani, strel Kapuna na drugi vratnici je šel v gol avt. Več sreče in spretnosti je bilo v 31. minuti, ko je žoga zadela Simiča za 3:4.

Litijani (pre)visoko zmagali

Gostujoči trener Horvat je nemudoma zahteval minuto odmora, v kateri je svojim igralcem povedal par krepkih. V 35. minuti so domačini naredili 5. akumulirani prekršek, Osredkarjev strel pa je obranil Štampfer. Po akciji s kota pa je domačega vratarja ugnal še tretjič to pot Damir Pertič, piko pa i pa je z zadetkoma z desetmetrovke postavil Fetič v 35. in 37. minuti.

Domačini so poizkusili z igralcem v polju, a je naslov romal v Litijo, ki je tako obranila lovoriko iz minule sezone. Do konca sta zadela še Šarkanj in Račič.

Tekst in foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA