11.11.2022 | Ženska A
Leto želijo končati z zmago

Na slovenski Obali naša ženska članska reprezentanca končuje priprave. Jutri ob 15. uri se bo na koprski Bonifiki pomerila z izbrano vrsto Kosova, prenos tekme bo na Sportklubu.

„Zadovoljni smo s tednom, ki se končuje. Imeli smo dobre pogoje za delo, tudi vreme nam je služilo. Zadovoljen sem lahko, ker so se mlade igralke odlično vklopile v ekipo, starejše in izkušenejše pa so jih dobro sprejele,“ je uvodoma selektor Borut Jarc postregel z oceno tedna, ki gre h koncu.

Mladi rod obeta

Selektor je v teh pripravah, v skladu z razvojnim načrtom članske reprezentance, dodatno pozornost posvetil mlademu rodu, ki prihaja – na pripravah so se izkazale Zara Kramžar, Nina Kajzba, Korina Lara Janež, Mirjam Kastelec, Sara Gradišek, Živa Galjot in Iva Kocijan.

„V teh dneh smo se posvetili tehnično-taktičnemu treningu, dinamiki, dinamični tehniki in skozi igro hitrejši transformaciji tako žoge kot igralk iz ene v drugo fazo,“ je selektor opisal delokrog v teh dneh.

Piko na i pa želi izbrana vrsta postaviti s pripravljalno tekmo, v Kopru bo jutri gostovala izbrana vrsta Kosova. Gostje so 111. reprezentanca na uradni Fifini lestvici, Slovenija pa je na 42. mestu, v zgodovini nikoli višje.

Selektor Jarc od svojih varovank pričakuje resen pristop in rezultat.

Dosedanje medsebojne tekme Slovenije in Kosova:
Kosovo – Slovenija 0:3 10.3. 2020
Slovenija - Kosovo 5:0 3.9. 2019

Brezkompromisno

„Kot že dobro veste za nas ni prijateljskih tekem. Skozi model naše igre, ki ga ustvarjamo, moramo gostjam pokazati, da smo mi domačini. V poštev pride le zmaga,“ je jasen selektor Jarc.

Tako razmišljajo tudi reprezentantke.
„Dobro rastemo kot ekipa. Želim, da jutri zaključimo z eno dobro tekmo. Moramo pa zmagati, da sklenemo leto z zmago, kar šteje,“ temu pristavi še reprezentančna napadalka Lara Prašnikar.

Prihaja liga narodov

Naša izbrana vrsta je septembra končala s kvalifikacijami za SP 2023, zdaj so misli usmerjene že v kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025. Prihodnjo jesen pa se začne tudi s strani Uefe napovedana liga narodov.

Prijateljska tekma, Koper, 12.11.
Slovenija – Kosovo (15.00) (prenos na Sportklubu)

WA:
Kaja Eržen (ACF Fiorentina ITA), Nina Kajzba (AS Roma ITA), Zara Kramžar (AS Roma ITA), Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt NEM), Lana Golob (FC Basel ŠVI), Korina Lara Janež (FC Leipzig NEM), Kristina Erman (Fortuna Sittard), Mateja Zver (SKN St. Pölten), Zala Meršnik (Sporting Club de Huelva), Dominika Čonč (U.C. Sampdoria), Sara Agrež (VFL Wolfsburg), Mirjam Kastelec (ŽNK Ljubljana), Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ivo Kocijan (ŽNK Pomurje Beltinci), Lara Klopčič (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Evelina Kos (ŽNK Pomurje Beltinci), (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Živa Galjot (ŽNK Radomlje), Sara Gradišek (ŽNK Radomlje).

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Saro Ketiš, Melania Pasar z ekipo rekordno
    Danes se je zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v petek, 5.4., v Ljubljani v Športnem Parku Ljubljana-Šiška čaka uvodna tekma kvalifikacij za EP 2025. Kako so se odrezale naše igralke na tujem, pa v spodnjih vrsticah.

DELI NA