18.05.2018 | 2. SNL
Lendavčani v Goriških Brdih upajo na drugo mesto

Spomladi smo v dvoboju za drugo mesto videli že nekaj preobratov. Lendavčani in Ptujčani so si v zadnjih tednih že nekajkrat izmenjali drugo mesto, dva kroga pred koncem pa bolje kaže Dravi. Štajerci bodo gostovali pri prvaku, Nafto pa čaka neugodno gostovanje v Goriških Brdih.

Čeprav so Brici v prejšnjem tednu tudi formalno potrdili obstanek v drugoligaški druščini, Tonči Žlogar zagotavlja, da v zaključku prvenstva ne bo popuščanja. »Naš cilj pred začetkom sezone in nadaljevanja prvenstva je bil zagotovitev obstanka. To nam je matematično uspelo tri kroge pred koncem sezone. S tem smo zadovoljni in zdaj lahko sproščeno odigramo zadnji dve tekmi,« napoveduje briški strateg, ki je spomladi preporodil svojo zasedbo.

Vinarji so sedem od skupno desetih zmag vknjižili v nadaljevanju prvenstva, uspešno pomlad pa želijo nadaljevati tudi v končnici sezone, napoveduje jesenski povratnik na briško klop: »Na vsako tekmo gremo z namenom, da skušamo osvojiti čim več točk. Imamo realne možnosti, da prvenstvo končamo na devetem mestu in prehitimo Jadran. Tekma z Nafto bo v neposrednem prenosu, zato se bomo skušali predstaviti v čim boljši luči in se uspešno posloviti od domačega igrišča.«

Še pred obračunom v Sežani, ki so ga Brici dobili z 2:1, smo v pogovoru z Žlogarjem izpostavili tudi dejstvo, da rdeče-črni sila težko dosegajo zadetke. To se je v minulih tednih spremenilo, odprlo se je tudi Primorcem, ki so med drugim napolnili mreži Doba in Zarice. Je niz zmag pozitivno vplival tudi na realizacijo? »Dobili smo obračune proti ekipam, ki so se na lestvici nahajale med petim in osmim mestom, kar je okrepilo samozavest. Fantje so se sprostili, več so si upali in se večkrat vključevali v zaključke akcij. Glede na število priložnosti bi lahko bilo zadetkov še več. Z desetimi goli izstopa Grega Debenjak, Saša Varga in Matija Kavčič sta zadela štirikrat, ostali so zbrali največ tri zadetke. V tem pogledu imamo še veliko rezerve,« ugotavlja Žlogar.

V igri za drugo mesto ostajajo tri moštva, saj na spodrsljaj Nafte in Drave v ozadju čakajo tudi Radomljani, a Žlogar največ možnosti pripisuje Ptujčanom. Predvsem zaradi trenutne točkovne prednosti: »Radomlje bi za preboj na drugo mesto potrebovale izreden splet rezultatov, zaradi zaloge dveh točk pa je trenutno v prednosti Drava. A vse je še odprto in tudi zaradi tega je nogomet zanimiv. Igramo z ekipo, ki se bori za drugo mesto. Gre za kakovostno moštvo, Nafta je imela tudi spomladi odlično serijo rezultatov. Tudi tekma kot bo jutrišnja, so dober poligon za morebitno igranje med prvoligaši. Zagotovo jim ne bo lahko. Trenutno je v prednosti Drava, videli pa bomo, kaj bo prinesel konec prvenstva.«

Pristaši lendavskega kluba si seveda želijo drugačnega razpleta, a Nafta v zadnjih dveh krogih ni odvisna zgolj od svojih rezultatov. Modri bodo morali upati tudi na pomoč tekmecev, že v soboto pa tudi na »uslugo« največjega rivala. Kot že zapisano, bo Drava gostovala v soboški Fazaneriji, pri novih prvakih 2. SNL, nogometaših Mure. Bodo lendavski nogometaši stiskali pesti tudi za črno-bele? »Upamo, da se bo tekma v Murski Soboti razpletla po naših željah, a najprej moramo opraviti svojo nalogo, šele po koncu tekme pa bomo videli, kako se bo razpletlo na drugih igriščih,« poudarja Mitja Novinić, eden od najizkušenejših adutov lendavskega trenerja Franca Fridla.

Kot že zapisano, Lendavčani za ponovno vrnitev na drugo mesto potrebujejo tudi pomoč konkurentov, za nadaljevanje prvoligaških sanj pa morajo slaviti v Goriških Brdih. »Tudi v Vipolžah gremo po zmago. Zdaj smo v položaju, da nam šteje zgolj in samo zmaga. Pripravljali smo se na to, a tudi tokrat ne bo nič drugače, saj si vsakič močno želimo zmage,« napoveduje nekdanji up AC Milana, ki se je s soigralci na pot odpravil že dan pred tekmo: »Res je, tudi to potrjuje pomembnost tekme, a smo se tudi za gostovanje v Dekanih na pot odpravili že dan prej. Gre za nekoliko daljše potovanje, vendar je to dobro za nas, saj se bomo lahko spočili in mirno pripravili na pomembno tekmo z Brdi.«

Prekmurci bodo storili vse za ponovitev jesenskega scenarija, ko se je obračun v Lendavi razpletel v korist gostiteljev. Brici so se krčevito upirali vse do zadnje četrtine dvoboja, ko je gostujočo mrežo Vedran Vinko, zmago pa sta potrdila Marko Roginić in Marko Marciuš. »Zagotovo nam ne bo manjkalo motiva. Zavedamo se, da si ne smemo privoščiti novih napak. Tekma v Goriških Brdih je zadnja preostala možnost. Smo motivirani, poznamo cilj in kaj si želimo,« zagotavlja vezist Nafte, ki si je položaj na lestvici zapletla s sobotnim remijem z Brežičani. Posavci so domačo prednost izničili v 93. minute srečanja, briški nogometaši pa so po zaslugi Mihe Simčiča Zuljana slavili v Rogaški Slatini.

Kdo bo uspešnejši v Vipolžah? To boste lahko videli tudi v neposrednem prenosu na spletni strani NZS.

Media preview

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA