09.05.2021 | 2. SNL
Lendavčani preprečili slavje Radomelj

Nafta je z minimalno zmago preprečila slavje Radomelj, ki bodo prvoligaško vozovnico potrjevale v naslednjem krogu. Dob je klonil v dvoboju z Brežicami, Krka pa je po štirih tekmah zmagovalnega posta premagala velenjski Rudar. Ajdovci so se v dvoboju začelja lestvice veselili v Goriških Brdih. 

Radomljani so pod lendavskimi griči zapravili prvo zaključno žogico za teoretično potrditev vrnitve med prvoligaše. Rumeno-črni so doživeli prvi poraz po drugem krogu prvenstva, ko so izgubili Šmarčani, srečanje v Lendavi je odločil strel z bele točke. Vilibald Vuco je po predložku z leve strani igrišča nespretno igral z roko, odgovornost je prevzel Stjepan Oštrek in Davida Šugića matiral z močnim udarcem v desni kot. Na drugi strani se je z nekaj izrednimi posredovanji izkazal Florijan Raduha.   


Dob je skromno serijo podaljšal tudi v 19. krogu prvenstva, Brežičani pa so se za en dan - Krka je v nedeljo premagala Rudar - zavihteli na drugo mesto. Gostitelji so se vodstva veselili po uri igre, ko so preko Berata Bečirija izpeljali hiter napad. Z desne strani igrišča je sprožil Žiga Jurečič, odbito žogo po obrambi Gašperja Tratnika pa je v mrežo pospravil prav Bečiri. V 69. minuti je Tin Martić izsilil prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je v zadetek pretvoril Gaber Petric, štiri minute kasneje pa je zmago domačih potrdil Marko Felja. Dob je na zadnjih štirih tekmah iztržil vsega dve točki.


Novomeščani so v nedeljskem dvoboju z Rudarjem prekinili serijo štirih tekem brez zmage. Po porazu in treh remijih so Velenjčane premagali z izidom 3:1 in tako zadržali drugo mesto. Dolenjci so do zmage prišli brez prvega strelca Kaheema Parrisa, odpor knapov pa je v 28. minuti strl Marko Huč. Gostitelji so odlično odprli tudi drugi polčas, že v drugi minuti je vodstvo Krke povišal Matic Marcius. Rudar je v 59. minuti prišel do znižanja zaostanka, a so Novomeščani po golu Miloša Jovičića odgovorili z zadetkom Madikabe Doumbie, ki je v 77. minuti postavil končni izid tekme.

Zoran Zeljković, trener NK Krka: "Tekma je bila zahtevna, predvsem v psihološkem smislu. Najbolj pomembno je, da smo na koncu osvojili tri točke. Zavedamo se, da je vsaka tekma pomembna. Upam, da bomo pravi tudi na naslednji."


Kar tri od šestih sobotnih tekem so se končale z izidom 1:1, prvo sobotno zmago pa so slavili Beltinčani. Prekmurci so v popoldanskem terminu premagali Šmarčane in storili pomemben korak k zagotovitvi obstanka. Rumeno-modri so mrežo gostov načeli v 24. minuti, po kotu Luke Sočiča je bil pred golom najvišji Aleksandar Zeljković. Domača zasedba je bila tudi po golu konkretnejša, prednost pa je podvojila v 66. minuti. Mateo Verunica je žogo odvzel na polovici gostov, prodrl v kazenski prostor in z diagonalnim udarcem z 12 metrov zadel v daljši kot Mrežarja. Prav Verunica je v sodniškem dodatku, ko so Šmarčani izgubili pordečelega Dina Kerića, izvedel strel z bele točke. Domen Mrežar je prebral namero strelca, odbitek pa je končal na nogi Jakova Katuše, ki se je podpisal pod tretji zadetek.


V skupini za prvaka sta se v soboto merili še ekipi Bilj in Triglava, srečanje v Dolinci pa ni dalo zmagovalca. Tin Matić je Biljence v vodstvo popeljal že v šesti minuti tekme, gostje pa so izenačili v 19. minuti, ko je v polno meril Adam Jakupovič. Gorenjci so srečanje zaključili z deseterico igralcev, dve minuti pred koncem rednega dela tekme je pordečel Veron Šalja.

Marin Mikac, trener ND Bilje: "V tekmo smo šli odločno in hitro povedli ter bili v naletu, kar nismo izkoristili za povišanje vodstva. Dovolili smo izenačenje rezultata in slednje je tudi pomenilo končno delitev točk."

Boštjan Miklič, trener NK Triglav: "Fizično težka tekma, kar je posledica dejstva, da smo v tednu dni odigrali kar tri tekme. Fante lahko pohvalim za pristop in željo. Potrebno je se spočiti in pripraviti na zadnje tri tekme."


Ravenčani so pred današnjim gostovanjem v Dekanih potrdili vrnitev Mihaela Bukovca, s Primorske pa so se vrnili s točko. Korošci so se sicer veselili vodstva, v 17. minuti je bil z bele točke natančen Lan Štravs, gostitelji pa so odgovorili hitro po vrnitvi na igrišča. V tretji minuti drugega polčasa je izenačil Alessandro Ahmetaj, izid pa se do konca tekme ni več spremenil. Jadran je s 23. točko podaljšal serijo nepremaganosti, Fužinar je zbral dve točki manj.


Med Jadranom in Fužinarjem se na desetem mestu drugoligaške lestvice nahaja Krško, ki je na Ptuju iztržilo remi. Zadetka sta padla v drugem polčasu, vodstva so se v 54. minuti veselili Krčani, Marka Klasinca je premagal Ivan Pranjić. Posavsko vodstvo je bilo kratkotrajnega roka, 12 minut kasneje je krško mrežo zatresel Malik Bah in tekmeca sta si razdelila točkovni plen.


Ajdovci so v Goriških Brdih maščevali poraz iz 15. kroga, ko je tekma preobratov pripadla Bricem. "Vinarji" so tudi tokrat povedli, v 20. minuti je mrežo Primorja zatresel Jure Bužinel, ki je pred dnevi odločil že tekmo s Krškim. Gostitelji srečanja so na odmor odšli z zadetkom prednosti, v nadaljevanju pa smo dočakali preobrat "sinov burje". Manj kot devet minut po vrnitvi na igrišče je po prodoru izenačil Luka Badžim, za novo veselje Ajdovcev pa je v 69. minuti poskrbel Tilen Nagode. Četa Borivoja Lučića je z zmago pobegnila Brdom in Šmartnemu, ki na začelju lestvice zaostajata za tri točke.

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 15.11.2018 | 2. SNL
    Ranjena Nafta izziva vodilne Radomljane
    Prvoligaši konec tedna nimajo tekmovalnih obveznosti, v 2. SNL pa bodo s tekmami 16. kroga odprli drugo polovico prvenstva. Enega najbolj zanimivih dvobojev vikenda bodo odigrali nogometaši Radomelj in Nafte, srečanje pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba.
  • 03.08.2018 | 2. SNL
    Radomljani napadajo Lendavo
    Po poletnem premoru bodo jutri v novo sezono zakorakali tudi drugoligaški nogometaši. Tudi letos se lahko nadejamo izjemno zanimivega prvenstva, krog favoritov za vrh lestvice pa je izjemno širok. Med kandidate za vidne dosežke lahko uvrstimo tudi Lendavčane in Radomljane.
  • 13.04.2018 | 2. SNL
    Radomlje napadajo lendavski niz
    Dvoboj tretjega in četrtega moštva 2. SNL boste lahko spremljali tudi v televizijskem prenosu na Sportklubu, pred srečanjem pa sta spregovorila Vedran Vinko in Robi Jakovljević. Lahko Nafta skoči na drugo mesto?

DELI NA