13.03.2021 | NZS
Legende Hrvaške in Slovenije skupaj v pomoč Petrinji

Nogometne legende Slovenije in Hrvaške so v Petrinji na pobudo predsednika UEFA Aleksandra Čeferina in člana IO UEFA ter predsednika HNS, odigrale dobrodelno tekmo s ciljem pomoči delom Hrvaške, ki jih je konec prejšnjega leta poškodoval katastrofalen potres.

Ob tej priložnosti je Aleksander Čeferin v imenu krovne evropske nogometne zveze izročil donacijo Rdečemu križu Hrvaške v višini 50.000 EUR, medtem ko je Davor Šuker predal donacijo HNSa nogometni zvezi siško-moslavaške regije, namenjeni obnovi nogometne infrastrukture na delih, ki jih je poškodoval potres, v višini 200.000 HRK. Donacijo v višini 5000 EUR pa je v imenu NZS klubu NK Mladost iz Petrinje predal predsednik NZS, Radenko Mijatović.

»Ko sem izvedel za tragičen potres v Petrinji in okolici sem se nemudoma obrnil na Davorja Šukerja in skupaj sva pričela razmišljati o tem, kako lahko pomagamo. Nogomet je solidarnost, nogomet je prijateljstvo in dogovorili smo se, da organiziramo to tekmo in da UEFA priskoči na pomoč tudi s finančnimi sredstvi. Pridružila se nam je še Hrvaška nogometna zveza in Nogometna zveza Slovenije na čelu z Radenkom Mijatovićem in ponosen sem, da je ta dobrodelni dogodek uspel,« je po dogodku povedal predsednik Uefe, Aleksander Čeferin.

»Trenutek po tragediji sva se slišala s predsednikom Čeferinom in se še isto sekundo dogovorila za tekmo v Petrinji. Iskali smo le najbolj ugoden termin. Zahvaljujem se predsedniku Čeferinu in izvršnemu odboru Uefe, ki je podprl to donacijo. In vesel sem, da smo lahko kot HNS pomagali tudi nogometni zvezi siško-moslavaške regije. Žoga se bo vedno vrtela in najpomembnejše je, da ljudje v tem delu države spet dobijo streho nad glavo. Pomoč vseh, ki so pripravljeni pomagati, bo dobrodošla. Najmanj pomembno je, kdo je zmagal na tekmi, zmagovalci smo vsi, ki smo tukaj zaradi dobrodelnosti,« je povedal predsednik HNS, Davor Šuker.

»Nogometna zveza Slovenije se je z veseljem odzvala na pobudo Aleksandra Čeferina in Davorja Šukerja, saj gre za čudovit dogodek z dobrodelno noto. Vedno radi pomagamo en drugemu, kadar je to le mogoče. Verjamem, da bomo skupaj uspelo ljudem v tem kraju in lokalnemu nogometnemu klubu vsaj nekoliko olajšati življenje v tem težkem obdobju,« je sporočil predsednik NZS, Radenko Mijatović.

»Zahvaljujem se vsem sodelujočim, igralcem, obema reprezentancama, predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu in predsedniku HNS, Davorju Šukerju. To je bil vrhunski nogometni spektakel, na žalost na območju, ki ga je prizadel močan potres. Toda to je dan, ko se bo znova začela pisati zgodovina Petrinje. Dogodek je bil fantastičen in žal mi je, da v njem niso mogli v živo uživati tudi gledalci. V vsakem primeru se zahvaljujem vsem, ki so pomagali Petrinji in siško-moslavaški regiji,« je povedal predsednik nogometne zveze siško-moslavaške regije in član izvršnega odbora HNS, Davor Ivič.

»Šport, še posebno nogomet, ima posebno moč združevanja. Vsi športniki so z nami od prvega dne. Pomagajo prebivalcem na različne načine. Zahvaljujemo se Uefi, HNS in NZS za organizacijo takšnega veličastnega nogometnega dogodka, ki so ga s svojimi donacijami naredili še večjega. Sredstva, ki jih bomo razdelili preko Rdečega križa, bodo namenjena prebivalcem Petrinje, ki jih je prizadel potres. Ponosni smo, da je hrvaški Rdeči križ del tega športno-dobrodelnega dogodka,« je povedal izvršni predsednik hrvaškega Rdečega križa, Robert Markt.

Tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije je sicer nadaljevanje dobrososedskih odnosov hrvaške in slovenske nogometne zveze. Moštvi sta se septembra že pomerili na Brdu pri Kranju, takrat so Slovenci slavili s 3:2. Slovenci, ki jih je s kapetanskim trakom na roki vodil Aleksander Čeferin, so bili boljši tudi tokrat, čeprav so Hrvati povedli z zadetkom Davorja Šukerja iz enajstmetrovke. Slovenci so srečanje preobrnili z zadetkoma Milivoja Novakovića in Milenka Aćimovića, dobrodelni dogodek pa si je s tribun ogledala tudi peščica znanih nogometnih delavcev in trenerjev, med njimi tudi selektorja slovenske in hrvaške članske reprezentance, Matjaž Kek in Zlatko Dalić.

 

LEGENDE HRVAŠKE - LEGENDE SLOVENIJE 1:2


PETRINJA - Stadion Mladosti. Sodnica: Ivana Martinčić. Pomočnici: Sanja Rođak-Karšić in Maja Petravić. Četrta sodnica: Jelena Kumer. Strelci: 1:0 Šuker (45’-11m), 1:1 Novaković (60’), 1:2 Aćimović (63’).


LEGENDE HRVAŠKA: Marijan Mrmić, Stipe Pletikosa, Davor Šuker, Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Ivica Olić, Petar Krpan, Dario Šimić, Darijo Srna, Daniel Šarić, Niko Kranjčar, Igor Bišćan, Boris Živković, Silvio Marić, Mihael Mikić, Nenad Pralija, Tomislav Dujmović, Robert Špehar, Marko Babić, Željko Pavlović. Selektor: Zorislav Srebrić


LEGENDE SLOVENIJE: Robert Volk, Aleksander Čeferin, Primož Gliha, Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Milenko Aćimović, Boštjan Cesar, Mišo Brečko, Radenko Mijatović, Aleksandar Radosavljević, Goran Barišić, Tomaž Vesel, Silvo Vrhovec, Andrej Vrhovec, Robert Beguš, Tomislav Čizmić, Mladen Džanan, Branko Ilić, Mitja Sojer, Jože Prelogar. Selektor: Jože Prelogar

 

 

 

Tekst: HNS, NZS
Foto: HNS/Drago Sopta, NZS/m24.si
Video: HNTV

 

SORODNE NOVICE

 • 14.04.2021 | NZS
  Izvršni odbor odločal o tekmovanjih NZS
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji sprejel odločitev o nadaljevanju tekmovanj in spremembi tekmovalnih koledarjev za 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, Pokal, ter 1. SML/SKL in 2. SML/SKL, kakor v 1. SŽNL, ženskem pokalu, DU17, 1. SFL, 2. SFL, Ženski futsal ligi, Futsal ligi U19 in Futsal pokalu Terme Olimia.
 • 12.04.2021 | NZS
  Razstava 100 let NZS na Krakovskem nasipu
  Nogometna zveza Slovenije je na Krakovskem nasipu v Ljubljani pripravila krajšo verzijo razstave, ki je bila prvotno na ogled v ljubljanskem Tivoliju ob 100 letnici krovne slovenske nogometne organizacije.
 • 01.04.2021 | NZS
  NZS primorana ustaviti tekmovanja
  Kljub naporom vodstva NZS, da bi dosegli spremembo dikcije Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov objavljenem v Uradnem listu št. 47 z dne 29.03.2021, smo na NZS primorani prekiniti vsa tekmovanja pod okriljem NZS med 1. aprilom 2021 in do vključno 11. aprila 2021.
 • 30.03.2021 | NZS
  Javni poziv Vladi RS ob spremembi ukrepov na področju športa
  Nogometna zveza Slovenije je z željo, da se spremeni dikcija v uradnem listu ter s tem dovoljuje tudi nadaljevanje državnih prvenstev v nogometu in ostalih kolektivnih športih, na Vlado Republike Slovenije poslala naslednji dopis s podpisom predsednika NZS, Radenka Mijatovića.
 • 12.03.2021 | NZS
  Volitve v Nadzorni odbor in Arbitražni svet NZS
  Izvršni odbor NZS na podlagi 20. in 27. člena Statuta NZS ter 7. in 8. člena Pravilnika o volitvah in razrešitvah voljenih organov NZS razpisuje volitve za predsednika in člane Nadzornega odbora NZS ter predsednika in člane Arbitražnega sveta NZS za mandatno obdobje 2021 – 2025.
 • 26.02.2021 | NZS
  Po 5. seji IO NZS: Znan datum nadaljevanja 2. SNL
  V četrtek se je na svoji 5. seji sestal izvršni odbor NZS in sprejel koledar za nadaljevanje tekmovanj v 1. SNL, 2. SNL, Pokalu Slovenije in futsal tekmovanjih v spomladanskem delu sezone 2020/21. Sprejeta sta bila še finančni načrt in program dela, na predlog športnega direktorja Mirana Pavlina pa sta bila imenovana selektorja reprezentanc U19 in U17.
 • 22.02.2021 | NZS
  UEFA in nogometne legende na pomoč prizadetim v potresu
  Predsednik Uefe Aleksander Čeferin in predsednik HNS in član Uefinega izvršnega odbora, Davor Šuker sta neposredno po grozovitem potresu 29. decembra 2020 v siško-moslavaški županiji, z epicentrom blizu Petrinje, začela pogovore o pomoči na območju, močno poškodovanem zaradi potresnih sunkov. Na njuno pobudo bo v Petrinji 13. marca odigrana dobrodelna tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije.
 • 11.02.2021 | NZS
  S ponedeljkom dovoljeni treningi za klube 2. SNL in 1. SML
  Vlada Republike Slovenije je na četrtkovi seji sprejela spremembe pri Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj. Po spremembah se lahko s ponedeljkom k treningom vrnejo nogometaši 2. SNL in 1. SML.
 • 30.01.2021 | NZS
  Po 4. seji IO NZS
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na 4. seji sprejel sklepe o pomoči klubom v spomladanskem delu sezone 2020/21. NZS bo za pomoč klubom namenila skupno 345.068 evrov. Prav tako so v prvi in drugi ligi ter pokalu Slovenije podaljšali tudi možnost petih menjav na tekmo.

DELI NA