13.03.2021 | NZS
Legende Hrvaške in Slovenije skupaj v pomoč Petrinji

Nogometne legende Slovenije in Hrvaške so v Petrinji na pobudo predsednika UEFA Aleksandra Čeferina in člana IO UEFA ter predsednika HNS, odigrale dobrodelno tekmo s ciljem pomoči delom Hrvaške, ki jih je konec prejšnjega leta poškodoval katastrofalen potres.

Ob tej priložnosti je Aleksander Čeferin v imenu krovne evropske nogometne zveze izročil donacijo Rdečemu križu Hrvaške v višini 50.000 EUR, medtem ko je Davor Šuker predal donacijo HNSa nogometni zvezi siško-moslavaške regije, namenjeni obnovi nogometne infrastrukture na delih, ki jih je poškodoval potres, v višini 200.000 HRK. Donacijo v višini 5000 EUR pa je v imenu NZS klubu NK Mladost iz Petrinje predal predsednik NZS, Radenko Mijatović.

»Ko sem izvedel za tragičen potres v Petrinji in okolici sem se nemudoma obrnil na Davorja Šukerja in skupaj sva pričela razmišljati o tem, kako lahko pomagamo. Nogomet je solidarnost, nogomet je prijateljstvo in dogovorili smo se, da organiziramo to tekmo in da UEFA priskoči na pomoč tudi s finančnimi sredstvi. Pridružila se nam je še Hrvaška nogometna zveza in Nogometna zveza Slovenije na čelu z Radenkom Mijatovićem in ponosen sem, da je ta dobrodelni dogodek uspel,« je po dogodku povedal predsednik Uefe, Aleksander Čeferin.

»Trenutek po tragediji sva se slišala s predsednikom Čeferinom in se še isto sekundo dogovorila za tekmo v Petrinji. Iskali smo le najbolj ugoden termin. Zahvaljujem se predsedniku Čeferinu in izvršnemu odboru Uefe, ki je podprl to donacijo. In vesel sem, da smo lahko kot HNS pomagali tudi nogometni zvezi siško-moslavaške regije. Žoga se bo vedno vrtela in najpomembnejše je, da ljudje v tem delu države spet dobijo streho nad glavo. Pomoč vseh, ki so pripravljeni pomagati, bo dobrodošla. Najmanj pomembno je, kdo je zmagal na tekmi, zmagovalci smo vsi, ki smo tukaj zaradi dobrodelnosti,« je povedal predsednik HNS, Davor Šuker.

»Nogometna zveza Slovenije se je z veseljem odzvala na pobudo Aleksandra Čeferina in Davorja Šukerja, saj gre za čudovit dogodek z dobrodelno noto. Vedno radi pomagamo en drugemu, kadar je to le mogoče. Verjamem, da bomo skupaj uspelo ljudem v tem kraju in lokalnemu nogometnemu klubu vsaj nekoliko olajšati življenje v tem težkem obdobju,« je sporočil predsednik NZS, Radenko Mijatović.

»Zahvaljujem se vsem sodelujočim, igralcem, obema reprezentancama, predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu in predsedniku HNS, Davorju Šukerju. To je bil vrhunski nogometni spektakel, na žalost na območju, ki ga je prizadel močan potres. Toda to je dan, ko se bo znova začela pisati zgodovina Petrinje. Dogodek je bil fantastičen in žal mi je, da v njem niso mogli v živo uživati tudi gledalci. V vsakem primeru se zahvaljujem vsem, ki so pomagali Petrinji in siško-moslavaški regiji,« je povedal predsednik nogometne zveze siško-moslavaške regije in član izvršnega odbora HNS, Davor Ivič.

»Šport, še posebno nogomet, ima posebno moč združevanja. Vsi športniki so z nami od prvega dne. Pomagajo prebivalcem na različne načine. Zahvaljujemo se Uefi, HNS in NZS za organizacijo takšnega veličastnega nogometnega dogodka, ki so ga s svojimi donacijami naredili še večjega. Sredstva, ki jih bomo razdelili preko Rdečega križa, bodo namenjena prebivalcem Petrinje, ki jih je prizadel potres. Ponosni smo, da je hrvaški Rdeči križ del tega športno-dobrodelnega dogodka,« je povedal izvršni predsednik hrvaškega Rdečega križa, Robert Markt.

Tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije je sicer nadaljevanje dobrososedskih odnosov hrvaške in slovenske nogometne zveze. Moštvi sta se septembra že pomerili na Brdu pri Kranju, takrat so Slovenci slavili s 3:2. Slovenci, ki jih je s kapetanskim trakom na roki vodil Aleksander Čeferin, so bili boljši tudi tokrat, čeprav so Hrvati povedli z zadetkom Davorja Šukerja iz enajstmetrovke. Slovenci so srečanje preobrnili z zadetkoma Milivoja Novakovića in Milenka Aćimovića, dobrodelni dogodek pa si je s tribun ogledala tudi peščica znanih nogometnih delavcev in trenerjev, med njimi tudi selektorja slovenske in hrvaške članske reprezentance, Matjaž Kek in Zlatko Dalić.

 

LEGENDE HRVAŠKE - LEGENDE SLOVENIJE 1:2


PETRINJA - Stadion Mladosti. Sodnica: Ivana Martinčić. Pomočnici: Sanja Rođak-Karšić in Maja Petravić. Četrta sodnica: Jelena Kumer. Strelci: 1:0 Šuker (45’-11m), 1:1 Novaković (60’), 1:2 Aćimović (63’).


LEGENDE HRVAŠKA: Marijan Mrmić, Stipe Pletikosa, Davor Šuker, Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Ivica Olić, Petar Krpan, Dario Šimić, Darijo Srna, Daniel Šarić, Niko Kranjčar, Igor Bišćan, Boris Živković, Silvio Marić, Mihael Mikić, Nenad Pralija, Tomislav Dujmović, Robert Špehar, Marko Babić, Željko Pavlović. Selektor: Zorislav Srebrić


LEGENDE SLOVENIJE: Robert Volk, Aleksander Čeferin, Primož Gliha, Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Milenko Aćimović, Boštjan Cesar, Mišo Brečko, Radenko Mijatović, Aleksandar Radosavljević, Goran Barišić, Tomaž Vesel, Silvo Vrhovec, Andrej Vrhovec, Robert Beguš, Tomislav Čizmić, Mladen Džanan, Branko Ilić, Mitja Sojer, Jože Prelogar. Selektor: Jože Prelogar

 

 

 

Tekst: HNS, NZS
Foto: HNS/Drago Sopta, NZS/m24.si
Video: HNTV

 

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | NZS
    Skupaj za večjo varnost na športnih prireditvah
    Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj sta se sestala z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in njegovimi najožjimi sodelavci, skupaj pa so pregledali dosedanje aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti na športnih prireditvah in pri zaostritvi zakonodaje za odpravo huliganstva v športu in se pogovorili o možnih nadaljnjih ukrepih.
  • 15.04.2024 | NZS
    Po 46. seji IO NZS: Objavljen razpis za sofinanciranje nogometne infrastrukture
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 46. seji, ki je bila na Brdu pri Kranju, sprejel še razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2024 (SIPN-2024), v katerem bo za sofinanciranje infrastrukture v letu 2024 na voljo 350.000 EUR.
  • 21.03.2024 | NZS
    Po 45. seji IO NZS
    Na Brdu pri Kranju se je v torek na svoji 45. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Obravnavali so 16 točk dnevnega reda, ter sprejeli sklep o zasedanju redne letne Skupščine NZS, ki bo 24. aprila 2024.
  • 20.03.2024 | NZS
    Zagotovite si svoj dres slovenske reprezentance
    Nogometna zveza Slovenije z veseljem naznanja začetek večletnega partnerstva z MatchWornShirt, podjetjem, ki je po vsem svetu prepoznan kot vodilni v panogi edinstvenih športnih spominkov. V partnerstvu z več kot 300 ekipami se MatchWornShirt osredotoča na nošene in podpisane nogometne drese ter ponuja bogat izbor zbirateljskih predmetov iz košarke, hokeja in mnogih drugih športov.
  • 20.03.2024 | NZS
    Komisija za pritožbe odločila v primeru NK Maribor
    Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo.
  • 05.03.2024 | NZS
    Posvet NZS o varnosti na stadionih
    Nogomet, igra moči, strasti in čustev, se ne odvija samo na zelenici, temveč tudi na tribunah, kjer navijači izražajo svojo podporo in ljubezen do igre. Vendar pa se včasih ta strast prelije v nasilje, kot se je nedavno zgodilo v Fazaneriji. Incident na dogodku na tekmi med Muro in Mariborom je bil povod, da je NZS ponovno organizirala posvet na temo varnosti na nogometnih tekmah. Posvet, katerega se udelžijo predstavniki klubov in vseh deležnikov, ki skrbijo za varnost na tekmah, se je tudi letos odvil na Brdu pri Kranju.
  • 29.02.2024 | NZS
    Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
    Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
  • 26.02.2024 | NZS
    Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
    Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
  • 22.02.2024 | NZS
    NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
    Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
  • 19.02.2024 | NZS
    Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
    Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.

DELI NA