31.10.2016 | A
Kurtić z dvema zadetkoma potrdil dobro formo

Čeprav se zdi, da je od zadnjega reprezentančnega premora minilo šele nekaj dni, se nezadržno približujejo nove reprezentančne obveznosti. Reprezentante do ponovnega snidenja loči le še dober teden klubskih obveznosti, z največ razlogi za optimizem pa v nov delovni teden vstopa Jasmin Kurtić.

Belokranjec, ki je v dvoboju z Anglijo dvakrat stresel okvir angleškega gola, je v dresu Atalante potrdil dobro formo, saj je bil z dvema goloma osrednji junak domače zmage nad Genoo. Nekdanji nogometaš Bele krajine in Gorice je sploh prvič, odkar igra v Italiji, zabil več kot enkrat, prvič je bil natančen v v 36. minuti, ko je načel gostujočo mrežo, v sodniškem dodatku pa je bil uspešen še drugič. Kurtić je v letošnji sezoni zadel že trikrat, s čimer je že izenačil dosežek zadnjih dveh sezon, tudi po njegovi zaslugi pa klub z Bergama zaseda visoko šesto mesto.

Mesto nižje najdemo Fiorentino Josipa Iličića, ki je v soboto slavila v Bologni. Iličić je ob minimalni zmagi Firenčanov igral do 84. minute, že v prvem polčasu pa je bil kar dvakrat blizu letošnjega prvenca, a mu je v sedmi minuti veselje preprečila vratnica, v 26. minuti pa prečnik. Po uspešnem začetku prvenstva je v rezultatsko krizo zapadel Chievo, ki je še četrtič zapored ostal brez zmage. Veronska četa je klonila pri novincu Crotoneju, ki je slavil sploh prvo zmago v Serie A. Boštjana Cesarja zaradi poškodbe znova ni bilo v kadru, Valter Birsa pa je odigral celotno tekmo.

Z mešanimi občutki sta teden v italijanski Serie B sklenila člana Carpija, Aljaž Struna in Vid Belec. Slednji je prvič v letošnji sezoni čuval mrežo, a moral v dvoboju z Ascolijem dvakrat po žogo, Struna pa je zaigral na obeh tekmah in obakrat tudi porumenel. Med tednom je Carpi z 2:0 premagal Perugio. V nizozemskem prvenstvu sta se v slovenskem dvoboju udarila nekdanja člana Maribora. Dvoboj Twenteja in Rode ni ponudil zadetkov, Dejan Trajkovski pa je znova odigral celotno srečanje in klubu pomagal do 18. točke, s katero rdeči držijo šesto mesto.

Po porazu v Sevilli se je v zmagovalne tirnice vrnil tudi Atletico. Madridčani so na domačem igrišču ugnali Malago in se po spodrsljajih Villarreala in Seville vrnili za hrbet Realu in Barceloni. Jan Oblak, ki je bil med tednom proglašen za najboljšega vratarja minule sezone španskega prvenstva, je prvič v sezoni klonil dvakrat. V 31. minuti, ko so domači vodili z 2:0, ga je premagal Ramirez, na 3:2 je v 64. minuti znižal Camacho. Reneja Krhina ob minimalnem porazu v Barceloni ni bilo v kadru Granade.

Prvič po poškodbi, ki mu je preprečila nastop na tekmah s Slovaško in Anglijo, je v začetni enajsterici St. Etienna zaigral tudi Robert Berić. Krčan je igral do 77. minute in zeleno-belim pomagal do točke v dvoboju z drugouvrščenim Monacom. Srečanje se je končalo z izidom 1:1, Berić in soigralci pa po že petem neodločenem izidu držijo sedmo mesto.

Z ligaško zmago je rane po pokalnem izpadu proti tretjeligašu Lotteju, ki je napredoval po izvajanju kazenskih udarcev, deloma zacelil Bayer. Kevin Kampl in soigralci so se pri Wolfsburgu, ki mu v letošnji sezoni ne gre najbolje, reševali v drugem polčasu, ko sta rezultat preobrnila Mehmedi in Jedvaj, ki sta bila natančna v 79. in 83. minuti. Kampl je po 120 minutah v pokalnem srečanju odigral tudi vseh 90 minut v Bundesligi. Roman Bezjak je ob porazu Darmstadta pri visokoletečem Leipzigu odigral 79 minut, drugouvrščena ekipa Bundeslige pa je slavila po dveh zadetkih v drugem polčasu.

Šele drugi poraz sezone je v drugem rangu nemškega nogometa doživel Nik Omladič, ki z Eintrachtom še vedno drži prvo mesto. Omladič in soigralci so izgubili v Dresdnu, kjer so sicer vodili že z 2:0, a so gostitelji v drugem polčasu po treh golih Kutschkeja prišli do preobrata in zmage. Omladič je odigral celotno tekmo.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA