Krčani do točke v Velenju

Rudar - Krško 2:2 (0:2)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Vinčić, Ul in Šinkovec (vsi Maribor).
* Strelci: 0:1 Vuklišević (13.), 0:2 Kramarič (43.), 1:2 Mary (75.), 2:2 Vručina (86.).
* Rudar: Radan, Iharoš, Grgić, Kašnik, Mužek, Bolha (od 67. Grbić), Babić, Lotrič (od 46. Vručina), Glavina, Trifković, Eterović (od 57. Mary).
* Krško: Zalokar, Pušaver, Krajcer, Vuklišević, Gorenc, Kramarič (od 80. Čeh), Sadiković, Kovačič (od 61. Špiler), Mensah, Haljeta (od 89. Škrbić), Dangubić.
* Rumeni kartoni: Kašnik, Grgić, Mužek; Krajcer, Sadiković.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani so kar malce s strahom pričakali Krčane, saj jih v dosedanjih nastopih še niso premagali. Dvakrat so se veselili Krčani, štirikrat pa je bil izid neodločen. Neodločeno pa je bilo tudi danes, čeprav je Krčanom dolgo kazalo na tretjo zmago. Toda knapi so v drugem polčasu zaigrali konkretneje in v zadnjih 15 minutah zasluženo prišli do točke. Doslej petega Rudarja je z zmago prehitela Gorica, Krško pa ostaja osmo.

Velenjčani so bili tisti, ki so uvodoma prevzeli pobudo, hitro prišli do nekaj udarcev iz kota, toda prave nevarnosti za Marka Zalokarja niso predstavljali. Zato pa je v 13. minuti po podaji prav iz kota z glavo za 1:0 zadel Damjan Vuklišević.

Tudi v nadaljevanju so bili Velenjčani tisti s pobudo na igrišču, toda njihove akcije so se praviloma končale brez pravega zaključnega strela. Precej bolj konkretni so bili Krčani, v 38. minuti je med drugim Damir Sadiković streljal z roba kazenskega prostora, a prešibko, v 43. minuti pa je Sadiković prodrl v kazenski prostor, žogo vrnil do Martina Kramarića, ki je podvojil prednost gostov.

V uvodu drugega polčasa so gledalci spet spremljali jalovo igro domačih, v 59. minuti je enega nevarnejših strelov sprožil Stjepan Babić, toda od daleč meril nenatančno. Na drugi strani je nekaj trenutkov zatem poskusil Kramarič, Matej Radan pa je žogo odbil v kot.

Po še nekaj polpriložnostih na eni in drugi strani je v 66. minuti Arafat Mensah znova zatresel domačo mrežo, a je bil v prepovedanem položaju. V 71. minuti so Velenjčani zapravili svojo dotlej najlepšo priložnost, ko je po podaji Dominika Glavine iz bližine neoviran zgrešil Denis Grbić.

Štiri minute zatem so se domači le veselili zadetka, ko je po Grbićevi podaji s prostega strela z glavo zadel John Mary. Gostitelji so se še bolj in povsem zasluženo veselili znova v 86. minuti, ko je po Maryjevi podaji malce z leve strani kazenskega prostora z diagonalnim strelom zadel Bojan Vručina. V 90. minuti so imeli domači še priložnost celo za zmago, a je bil Glavina premalo natančen. Na drugi strani je Mensah malce pozneje zatresel le zunanji del mreže.

Velenjčani bodo v 20. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Krčani pa bodo dan pozneje gostili Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar Velenje - Krško
    Prvoligaše čaka naporen zaključek jesenskega dela prvenstva. Velenjčani, ki so po zmagi proti Radomljam skočili v zgornjo polovico lestvice, bodo na domači zelenici pričakali Krško, ki je v Mariboru doživelo prvi poraz po petih tekmah.

DELI NA