25.06.2021 | WU19
Korak do remija

Dekliška mladinska reprezentanca je s tekmo proti Bosni in Hercegovini sklenila priprave v Čatežu. Tudi v drugo je odšla zmaga v goste, 1:2 je bilo za Bosno in Hercegovino.

Prvi polčas je pripadel gostjam, ki pa si prave priložnosti niso ustvarile. Če pa že, je bila na mestu vratarka Lili Sofija Balažic. Naša reprezentanca je bila fokusirana na že pred tekmo dogovorjene zadolžitve v fazi branjenja. Velja omeniti poizkus prodora kapetanke Nine Kajzbe, ki je v 37. minuti priborila prosti strel, ki ga je izvedla Korina Lara Janež.

V drugem delu so gostje izvedle menjavo, v 59. minuti pa je prav novinka na terenu Lamija Duvnjak izkoristila napako naše obrambe, ki je s slabo podajo ponudila priložnost gostjam, ki so s strelom po tleh v daljši kot matirale našo golmanko. Po izgubljeni žogi na sredini je sledil hiter (pol)protinapad, iz katerega je BiH v 63. minuti povedla 0:2.

A je naša ekipa pokazala pravi karakter. V 76. minuti je bila nagrajena z znižanjem rezultat na 1:2, uspešna je bila Anja Eferl. V 85. minuti je sledila bliskovita akcija naše ekipe, kapetanka Kajzba se je znašla pred gostujočo golmanko, ki je zrušila našo kapetanko, ki je izvedla 11-metrovko. Žal pa je žoga zadela notranji del vratnice in se po črti odkotalila v polje. V sodnikovem podaljšku bi Slovenija lahko poravnala, a je bila Josipa Radoš na mestu.

Videoposnetek tekme:

„Pristop in voljni moment sta bila prava. V tekmo smo šli zbrano in koncentrirano, v fazi obrambe pa strnjeno. Poudarek je bil na 2. coni in disciplini, do priložnosti pa smo skušali priti v protinapadu. Tekmice so nam zaprle sredino, zato smo morali napadati po bokih,“ je današnjo tekmo ocenila selektorica Petra Mikeln, potem pa je dodala: „Današnjo tekmo sta začeli le dve dekleti izhodnih letnikov, zato bomo imeli večino reprezentance na voljo tudi prihodnje leto, kar pa je dobra naložba za prihodnost, tako klubov kot reprezentance.“

Spomnimo še to, da manjkajo štiri igralke. Manca Suhoveršnik, Sara Gradišek, Iva Kocijan in Zarja Sušnik so poškodovane, na tem mestu pa jim želimo uspešno okrevanje.

Pripravljalni tekmi, Čatež:

25.6.
Slovenija - BiH
1:2 (0:0)
0:1 Duvnjak (59.), 0:2 Jelčić (63.), 1:2 Eferl (76.)

Slovenija: Balažic, Šabotić, Grujič, Rojnik, Janež, Kajzba, Šenk, Eferl, Hlebec, Rovšek, Dolenšek.
Igrali sta še: Feratović, McQuarrie

23.6.
Slovenija - BiH 2:4
 (2:0)
1:0 Kajzba (20.), 2:0 Bizjak (29.), 2:1 Smajić (52.), 2:2 Jelčić (74.), 2:3 Pandžić (79.), 2:4 Jelčić (94.)

Slovenija: Balažic, Šabotić, Bizjak, Grujič, Rojnik, Janež, Kajzba, Šenk, Eferl, Hlebec, Rovšek.
Igrale so še: Forštnarič, Zakrajšek, Feratovič, Mele, Kosirnik, MqQuarrie

SLovenija DU19:
Timea Rojnik (ŠK Slovan Bratislava SVK), Gaja Bizjak (ND Primorje), Ema Erman (NK Krim), Korina Lara Janež (NK Krim), Laura Šenk (NK Krim), Ana Fluher (NK Maribor Tabor), Selam Šabotić (NK Maribor Tabor) Hana Feratovič (ŽNK Cerklje), Neža Forštnarič (ŽNK MSM Ptuj), Lili Sofija Balažic (ŽNK Olimpija), Kristina Grujič (ŽNK Olimpija), Lara Lobe (ŽNK Olimpija), Melina Muratović (ŽNK Olimpija), Anja Eferl (ŽNK Pomurje), Nina Kajzba (ŽNK Pomurje), Saša Kolar (ŽNK Pomurje), Daša Dolenšek (ŽNK Radomlje), Tajda Hlebec (ŽNK Radomlje), Margit Kosirnik (ŽNK Radomlje), Nina Mele (ŽNK Radomlje), Nina Sofia McQuarrie (ŽNK Radomlje), Dairine Rovšek (ŽNK Radomlje).

Kvalifikacije jeseni

Naše mladinke jeseni čaka nastop v kvalifikacijah za prihajajoče evropsko prvenstvo, ki bo na Češkem med 27.6. in 9.7. 2022. Nov format kvalifikacij je prilagojen trenutnim razmeram. Žreb je ekipe razdelil v Ligo A in Ligo B. V Ligi A bo nastopalo 28 reprezentanc, vključno s Slovenijo. Varovanke selektorice Petre Mikeln se bodo v skupini A3 v kvalifikacijah merile z Nemčijo, Belgijo in Rusijo. Mesto v elitni Ligi A pa si je Slovenija priigrala na podlagi dobrih rezultatov v kvalifikacijah med letoma 2015 in 2019. Tekmovanje bo potekalo v dveh terminih: med 14. in 21.9. ter med 19. in 26.10. Prvi del tekmovanja bo odločil, kdo iz Lige B napreduje v Ligo A (šest prvakov skupin in najboljša drugouvrščena ekipa) in kdo se iz Lige A seli rang nižje (sedem četrtouvrščenih ekip po prvem krogu). Temu bo sledil nov žreb, v katerem bo 28 ekip vnovič deljenih v sedem skupin. Zmagovalke 2. kroga (posameznih skupin) se bodo ob Češki pomerile za naslov evropskih prvakinj.

Kvalifikacije za EP:

15.9.
Slovenija – Nemčija

18.9.
Slovenija – Belgija

21.9.
Slovenija – Rusija

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 02.08.2021 | WU19
  Po pripravah mladink in kadetinj
  Selektorici Petra Mikeln in Tina Kelenberger sta optimalno izkoristile dneve za trening, odigrana pa je bila tudi medsebojna tekma. Priprave so potekale med 26. in 29. julijem, obe reprezentančni selekciji pa septembra oz. oktobra čaka prvi krog kvalifikacij za EP 2022.
 • 19.07.2021 | WU19
  Mladinke in kadetinje na priprave
  Ob koncu meseca julija se bosta zbrali dekliški mladinski in kadetski reprezentanci. Selektorici Petra Mikeln in Tina Kelenberger sta obelodanili seznam igralk, ki so vabljene na priprave v Terme Čatež. Priprave bodo potekale med 26. in 29. julijem.
 • 23.06.2021 | WU19
  Po dobrem polčasu slabše nadaljevanje
  Dekliška mladinska reprezentanca je v Čatežu, kjer je na pripravah, odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bosne in Hercegovine. Uvodna tekma je pripadla gostjam, ki so slavile zmago s 4:2, ob polčasu je vodila Slovenija 2:0.
 • 23.06.2021 | WU19
  Najprej NZS center DU17, potem še tekma proti BiH
  Po reprezentanci članic se v teh dneh v Čatežu mudi tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki bo danes ob 18. uri odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti Bosni in Hercegovini. Druga tekma bo v petek, 25.6., ob 11. uri.
 • 17.06.2021 | WU19
  Mladinke dvakrat proti Bosni in Hercegovini
  V prihodnjih dneh se bo zbrala dekliška mladinska reprezentanca, pred katero sta dve pripravljalni tekmi proti vrstnicam iz Bosne in Hercegovine. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, na katere računa. Tekmi proti BiH sta na sporedu v sredo, 23.6., ob 18. uri in v petek, 25.6., ob 11. uri.
 • 11.03.2021 | WU19
  Mladinke proti Nemčiji, Belgiji in Rusiji
  Na sedežu Evropske nogometne zveze Uefa je bil opravljen tudi žreb kvalifikacij za mladinke, ki se bodo na Češkem med 27.6. in 9.7. 2022 pomerile za naslov evropskih prvakinj. V kvalifikacijah se bo merilo 52 držav.
 • 29.07.2020 | WU19
  Kadetinje in mladinke na priprave
  Prihodnji teden bosta z delom nadaljevali dekliški kadetska in mladinska vrsta, ki bosta med 3. in 6. avgustom trenirali na Rogli. Selektorici Petra Mikeln in Tina Kelenberger sta obelodanili seznama vabljenih igralk.
 • 23.06.2020 | WU19
  Uspela NZS centra DU19 in DU17
  Minuli teden so se prvič po prekinitvi aktivnosti zbrale tudi igralke, kandidatke za reprezentanci do 17 in 19 let. Trenirale so pod taktirko selektoric Petre Mikeln (DU19) in Tine Kelenberger (DU17).
 • 08.10.2019 | WU19
  Kvalifikacije sklenile z visoko zmago
  Dekliška mladinska reprezentanca je s zmago proti Estoniji (5:0) sklenila kvalifikacije za Euro 2020. K zmagi so gole prispevale Ana Milovič, Eva Potočnik in Mirjam Kastelec (3).

DELI NA