04.11.2023 | Prva liga Telemach
Koper v Rogaški Slatini slavil prvič po menjavi trenerja

Rogaška - Koper 0:1 (0:1)

* Športni center, sodniki: Matković, Benc, Šumer.
* Strelec: 0:1 Jelenič (26.).
* Rogaška: Vodišek, Flis, Mihalić (od 78. Marcius), Rantuša Lampreht, Braut (od 46. Kurtović), Andrejašič (od 46. Pirtovšek), Majcen (od 60. Korošec), Thalisson, Benedičič, Kregar (od 78. Vinogradac), Gradišar.
* Koper: Koprivec, Pabai, Mittendorfer, Prce (od 66. Palčič), Pavlović, Vešner Tičić, Ankrah, Žavbi (od 1. Groznica, od 60. Orazov)), Barišić, Jelenič (od 60. Nkada), Mulahusejnović.
* Rumeni kartoni: Vinogradac, Thalisson; Ankrah.
* Rdeči karton: /.

Koprčani so v Rogaški Slatini prišli do osme zmage v sezoni, s katero ostajajo na drugem mestu prvenstvene lestvice. Obenem so niz neporaženosti podaljšali na enajst tekem. Na drugi strani je Rogaška, ki je bila enakovreden, na trenutke tudi boljši tekmec, vpisala peti zaporedni poraz in ostaja zadnja.

V uvodnih osmih minutah sta si obe ekipi priigrali po en nevarnejši zaključni strel, v 20. minuti pa je pri domačih prosti strel z 18 metov dobro izvedel Žan Benedičič, Jan Koprivec pa se je izkazal z obrambo.

Koprčani, ki so po 45 sekundah opravili prvo menjavo (mladega Luko Žavbija, ki je začel tekmo zaradi zahtevane kvote mladih domačih igralcev, je menjal Gabriel Groznica), so v 23. in 24. minuti imeli dve obetavni akciji, ki pa se nista uspešno končali.

Zato pa se je tista v 26. minuti, ko je po podaji Luke Vešnerja Tičića z desne strani s slabih desetih metrov zadel Enej Jelenič za 1:0. Pozneje se je dogajanje umirilo, kar zadeva priložnosti, Slatinčani so sicer ob koncu polčasa oblegali kazenski prostor Kopra, vendar Koprivca niso posebej ogrozili.

V 53. minuti so Primorci prišli do nove nevarne akcije, po strelu Franja Prceja po kotu je na golovi črti žogo odbil Nejc Gradišar. Na drugi strani je bil z glavo premalo natančen Oliver Kregar.

V 59. minuti je s 15 metrov pri Kopru poskusil Nardin Mulahusejnović, vendar je žoga zletela malo čez vrata, so pa spet tudi Slatinčani prišli do nekaj strelov, ki pa so bili preslabi, tudi tisti Alena Korošca v 75. minuti.

Domači so imeli v tem obdobju več od igre, bili konkretnejši, a ne dovolj za spremembo izida. V 85. minuti je domačim izenačenje z dobrim posredovanjem preprečil Mark Pabai, v sodniškem dodatku pa je še Rok Vodišek ustavil strel Timotheja Nkade.

Rogaška bo v 16. krogu prihodnji soboto gostovala pri Radomljah, Koper pa bo gostil Domžale.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Koper
    Rogaška je bila v Ljudskem vrtu na pragu točke, a ostala brez nje, črno-beli pa bodo novembrski spored odprli z domačo tekmo proti Kopru, ki je pod taktirko Safeta Hadžića še drugič remiziral.

DELI NA