Koper na krilih Mulahusejnovića v polfinale

Celju in Domžalam se je v polfinalu Pokala Pivovarna Union pridružil še Koper. Kanarčki so bili uspešni na Ptuju, mrežo domačega drugoligaša je dvakrat zatresel Nardin Mulahusejnović.

Štajersko-primorski dvoboj ni ponudil veliko resnih priložnosti. Koprčani so bili prvič nevarni v 17. minuti, nekaj sekund po tem, ko je poškodovani David Adam mesto med vratnicama prepustil Ivanu Vargiću. Dare Vršič je izvedel prosti strel z desne strani igrišča, na oddaljenejši vratnici našel Mateja Palčiča, ki pa je zadel zgolj zunanji del mreže.

Prav Palčič je v 29. minuti pričel akcijo za prvi zadetek Kopra. Krilni igralec kanarčkov je preigral dva ptujska nogometaša, nato pa žogo poslal proti sredini igrišča. Žoga je v kazenskem prostoru končala pri Marku Pejiću, ki je pred golom zaposlil Nardina Mulahusejnovića, najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije pa priložnosti ni zapravil.

Ptujčani so najlepšo priložnost za izenačenje zapravili še pred odmorom. Eden od ptujskih branilcev je v kazenskem prostoru igral z roko, odgovornost pa je prevzel domači kapetan Anton Rogina. Namero nekdanjega člana Aluminija je prebral Ivan Vargić, ki je odbil udarec z bele točke in svoje moštvo ohranil v minimalni prednosti.

Drava si je v prvem polčasu pripravila še nekaj poskusov, ki pa so bili premalo natančni. Po odmoru je bilo priložnosti precej manj, Primorci pa so polfinalno vozovnico potrdili v 81. minuti. Nardin Mulahusejnović je z odlično samostojno akcijo izigral praktično celotno obrambo Drave, nato pa s strelom v spodnji levi kot matiral dobil tudi soočenje z vratarjem Markom Klasincem.

Ob 17.30 se bo v Lendavi pričela še zadnja četrtfinalna preizkušnja, Nafta gosti Olimpijo.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA