Koper dobil primorski derbi

Gorica - Koper 2:4 (1:1)

* Športni park Nova Gorica,  sodniki: Kajtazović, Kasapović, Gabrovec.
* Strelci: 1:0 Oyewusi (36.), 1:1 Žužek (41.), 1:2 Žužek (51.), 1:3 Mulahusejnović (60.), 1:4 Stevanović (65.), 2:4 Žužek (86., avtogol).
* Gorica: Likar, T. Kavčič, M. Kavčič, Tomiček (od 45. Hodžić), Bardanca Florez, Cvijanović, Volarič, Grudina, Marinič (od 62. Begić), Smajlagić (od 62. Jermol), Oyewusi.
* Koper: Vargić, Jozinović (od 70. Palčič), Mišić, Pejić, Cerovec, Vršič (od 70. Vošnjak), Dodlek (od 85. Jelić Balta), Žužek, Stevanović (od 76. Bešir), Mulahusejnović (od 85. Vekić), Čirjak.
* Rumeni kartoni: Volarič, Grudina, Oyewusi; Čirjak.
* Rdeč karton: Čirjak (29.).

Koper je z igralcem manj dosegel štiri zadetke in v Novi Gorici prišel do prve zmage v novi sezoni. Na drugi strani je Gorica znova razočarala. Tako kot na prejšnji tekmi proti Bravu je prejela štiri zadetke in praznih rok zapustila stadion.

Tekma se je razživela po slabe pol ure igre oziroma z izključitvijo Lovra Čirjaka. Sodnik Nejc Kajtazović mu je v 29. minuti zaradi dveh rumenih kartonov pokazal pot v slačilnico.

Goričani so nato pogumneje krenili v napad in iz prve prave priložnosti na tekmi povedli 1:0. Nigerijec Kehinde Mathias Oyewusi je lepo sprejel podajo Luke Volariča, se spretno otresel koprske obrambe in z natančnim strelom premagal vratarja Ivana Vargića.

A veselje domačih gledalcev ni trajalo dolgo. Po kotu Dareta Vršiča je Timotej Dodlek najprej zadel vratnico, odbito žogo pa je s pomočjo Žana Žužka spravil v mrežo. Slednji se je žoge ravno toliko dotaknil, da je spremenil smer in se vpisal med strelce. Ob koncu prvega polčasa bi se lahko na semafor vpisal tudi Nardin Mulahusejnović, vendar je njegov strel za las zgrešil cilj.

Številčno oslabljeni Koper je vprašanje zmagovalca rešil v prvih dvajsetih minutah nadaljevanja. Kapetan Dare Vršič je iz kota natančno podal Žanu Žužku, ki je ob slabem posredovanju Diega Bardanca Floreza z glavo premagal domačega čuvaja mreže Uroša Lokarja.

Pri tretjem zadetku je goriška obramba storila še večjo napako. Tine Kavčič je Nardina Mulahusejnoviča pustil, da je brez težav prišel do žoge in sam stekel pred vratarja, ki je bil ob njegoemv strelu brez moči.

Podobno neodločna je bila domača obramba tudi pri četrtem zadetku Kopra; tokrat je slabo posredoval Goran Cvijanović, podajo Vršiča iz kota pa je izkoristil Stefan Stevanović.

Končni izid tekme je postavil Žan Žužek z avtogolom v 86. minuti. To je bil že njegov peti zadetek v treh tekmah, a sta bila dva avtogola.

V naslednjem krogu bo Gorica gostovala v Murski Soboti (20. 9.), Koper pa pri Bravu v Ljubljani (19. 9.).

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Koper
    V mestu vrtnic bomo priča spopadu prvoligaških novincev in starih primorskih rivalov. Povratnika med elito še nista okusila slasti zmage, komu bo pripadla nedeljska tekma?

DELI NA