Koper do visoke zmage

Koper - Kalcer Radomlje 4:1 (2:1)

* Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Glažar (Hajdina), Skok (Ptujska Gora) in Gabrovec (Markovci).
* Strelci: 1:0 Pranjić (7.), 1:1 Balić (24.), 2:1 Pekuson (30.), 3:1 Pekuson (63.), 4:1 Pučko (76.).
* Koper: Antolović, Paljk, Datković, Gregov, Andrejašič, Hodžić (od 75. Križman), Teijo, Pučko, Pranjić (od 80. Kokorović), Pekuson (od 80. Krivičić), Ibričić.
* Kalcer: Ivačič, Kramarič, Ejup, Karamatić, Marinšek, Barukčić (od 50. Janković), Balić, Jugovar (od 65. Šipek), Cerar, Predragović, Nunić (od 61. Vasilj).
* Rumeni karton: Barukčić.
* Rdeči karton:

Koprčani so še tretjič v sezoni premagali zadnjeuvrščene Radomlje (še tretjič so jim zabili vsaj tri gole), sami pa so se obdržali v družbi četrtouvrščene Gorice, saj imajo tako kot belo-modri 34 točk. Junak tekme je bil Courage Pekuson z dvema lepima zadetkoma. To sta bila njegova tretji in četrti zadetek v sezoni.

Po rezultatsko uspešnem začetku spomladanskega dela prvenstva so favorizirani Koprčani v goste dobili zadnjeuvrščene Radomlje in takoj močno pritisnili. Že v tretji minuti je po domiselni kombinaciji Jana Andrejašiča in Mateja Pučka do izjemne priložnosti prišel Senijad Ibričić, a se je z lepo obrambo izkazal vratar Aljaž Ivačič.

V deveti minuti so Koprčani prek Nermina Hodžića izvedli kot, Ivačič je žogo izbil, a prekratko in le do Danijela Pranjića, ki je po lepem voleju popeljal Koprčane v vodstvo z 1:0. Radomlje so izenačile že v 24. minuti po pravem "evrogolu". Josip Balić je z več kot tridesetih metrov poslal pravo močan strel proti golu Kopra. Žoga je zletel čez vratarja Marjana Antolovića in po odboju od prečke končala v domači mreži.

Radomljani so tako kronali dobrih pet minut igre, ko so odigrali par organiziranih napadov in pritisnili Koprčane v obrambo. "Evrogolov" na tej tekmi pa še ni bilo konec. Mladi Ganec v domačih vrstah Courage Pekuson je v 30. minuti z leve strani in po kratkem preigravanju izvrstno streljal z dvajsetih metrov, tako da je Ivačič lahko le nemočno pospremil žogo v mrežo za 2:1.

Štiri minute pozneje je po dobrem preigravanju mladi domači branilec Matic Paljk zaposlil Ibričića, ki pa je iz zelo ugodnega položaja streljal mimo gola. V zadnjih trenutkih prvega polčasa so Radomljani nenadejano imeli novo priložnost za izenačenje. V dvoboju iz oči v oči med Domnom Jugovarjem in Marijanom Antolovićem je bil zmagovalec slednji.

V uvodu drugega polčasa je Balić znova lepo streljal od daleč, a je žoga za pol metra preletela prečko domačih vrat. V 53. minuti so zagrozili tudi Koprčani. Pranjić je slalomiral po desnem boku, lepo podal do Andrejašiča, ki pa je streljal v Ivačiča.

Koper je tretjič zadel v 63. minuti. Spet je bil v glavni vlogi mladi Pekuson, ki je dosegel še en lep zadetek. Spet je na kratko preigraval, potem pa malce z leve strani izvrstno streljal z 20 metrov in zadel nasprotni zgornji kot tekmečevih vrat.

Balić pa je bil v ospredju znova v 71. minuti, ko je še tretjič na tekmi dobro streljal z razdalje, bil pa je le za las nenatančen. Tekmo je v 76. minuti v prid domačih dokončno odločil Matej Pučko, ki je po podaji Pekusona pritekel sam pred Ivačiča in ga s strelom pod prečko tudi zanesljivo premagal. V sodniškem dodatku je imel priložnost za peti zadetek domačih še Ibričić, a je iz ugodnega položaja z glavo meril mimo gola gostov.

Koprčani bodo v 25. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Ljubljani, Radomljani pa bodo dan prej gostili Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Koper - Kalcer Radomlje
    Koprski nogometaši v dveh tekmah nadaljevanja sezone še niso zadeli, a so se kljub temu razveselili že štirih točk. Na prvi doseženi zadetek v drugem delu Prve lige Telekom Slovenije čakajo tudi Radomljani, ki ob tem lovijo tudi nujno potrebne točke.

DELI NA