29.03.2009 | U17
Konec sanj o evropskem prvenstvu

Kadetska reprezentanca Slovenije je po dveh enajstmetrovkah izgubila tudi drugo tekmo proti Grčiji.

U-17 Elite round
Xanthi, Grčija
26.03. - 31.03.2009

II.krog, SLOVENIJA : GRČIJA 0:2 (0:2)

Stadion SKODA XANTHI

Gledalcev 300

Sodnik: Amirkhanyan (Arm)
1.pomočnik: Hovhanisyan (Arm)
2.pomočnik: De Bruyn (Bel)
4.sodnik: Efong Nzolo (Bel)

Delegat: Todorov (Bul)
Observer: Olafsson (Isl)


Slovenija:
Jug, Kous, Koder, Lonzarič, Medved, Ljubijankić, Valenčič, Vučkić, Palibrk, Petek, Kern
Menjave: 41 min Rogač (Kern), 50 min Črnic (Ljubijankić), 72 min Bratanović (Palibrk)

Grčija:
Papathansiou, Plantzos, Potouridis, Lagos, Papadopoulos K.,Stamogiannos, Kotsaridis, Vellios, Papadopoulos M., Vlachos, Diamantakos

Strelci:
0:1 - 10 min, Potouridis, (11m)
0:2 - 20 min, Potouridis, (11m)


Rumeni kartoni:

Slovenija
Medved, 9 min
Jug, 14 min
Lonzarić, 20 min
Ljubijankić, 22 min

Grčija
Kotsaridis, 25 min
Vellios, 29 min

 

Rdeči karton:
Medved 38 min (drugi rumeni)


Poročilo:

Naši mladi upi so v tekmo šli polni optimizma, saj je selektor na osnovi posnetka tekme med Grčijo in Švico videl in našel rešitve, ki so se v tekmi pokazale kot pravilne. Zato nasprotniki, razen s streljanjem enajstmetrovk, niso uspeli premagati danes dobrega vratarja Juga. Ves drugi polčas je namreč (po izključitvi Medveda v 38. min) za nameček Slovenija igrala z igralcem manj in ob nespornem dejstvu, da so Grki, ki imajo neprimerljivo večjo selekcijo igralcev, tudi sicer bolj kompaktni, je potrebno zapisati, da so se naši mladi upi srčno borili in uspeli preprečiti, da bi se tekma sprevrgla v morebitne strelske vaje nasprotnika. Ob tem pa so še nekajkrat poizkusili ogroziti nasprotnikova vrata, vendar je za dosego zadetka zmanjkalo moči.

Že za dejstvo, da so se reprezentanti U-17 drugič zapored v tej kategoriji uvrstili v t.i. »elite round« jim je potrebno čestitati. Njim in strokovnemu vodstvu. Upati je le, da bodo za zadnjo tekmo, ki za nas ne odloča o ničemer več, uspeli najti dovolj motiva in turnir zaključili v zadoščenje vseh ljubiteljev nogometa v Sloveniji z osvojitvijo točk.


Selektor Jarc o tekmi:
"Čvrstemu in organiziranemu domačinu smo se dobro postavili po robu. Enajstmetrovke so izven naših kompetenc, v drugih elementih igre pa smo odigrali, kot smo se dogovorili. Fantom nimam kaj očitati, to je pač današnja realnost v nogometu. V zadnji tekmi bomo poskusili dokazati, da smo vsem nevaren nasprotnik. Zaradi kartonov naslednje tekme vratar Jug in Medved ne bosta smela igrati, kar nam seveda ne ravno olajša zedeve."


Kapetan Vučkić:
"Razočaran sem. Pričakoval in verjel sem, da se bomo z malo sreče lahko borili za napredovanje. Vendar se nam tokrat stvari pač niso »pokrile« in tako nam ostane le, da v zadnji tekmi poskrbimo za razočaranje Švicarjev."

 

Tekst in foto: Aleks Štolfa

SORODNE NOVICE

 • 08.12.2021 | U17
  Za evropsko prvenstvo s Turčijo, Srbijo in Walesom
  Na sedežu Evropske nogometne zveze so popoldne izžrebali še pare elitnega dela kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstvo 2022. Med dvaintrideseterico reprezentanc so se z uspešnimi oktobrskimi predstavami prebili tudi Slovenci.
 • 08.12.2021 | U17
  Kadetska reprezentanca tudi s Portugalci
  Po mladincih je nasprotnike v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023, ki ga bo gostila vzhodna soseda Madžarska, dobila še prihajajoča generacija kadetske izbrane vrste. 
 • 12.10.2021 | U17
  Kadeti s tretjo zmago potrdili elitni del kvalifikacij
  Kadetska reprezentanca Slovenije je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 sklenila brez oddane točke in bo spomladi zaigrala v elitnem delu tekmovanja. Po Ferskih otokih in Kosovu je s 4:0 padla še Avstrija. Ob avtogolu domačinov so zadeli še Jaka Čuber Potočnik, Tine Čuk in Mark Stojinović.
 • 11.10.2021 | U17
  Tudi jutri po zmago
  Kadetska reprezentanca bo jutri odigrala še zadnjo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Slovenci se bodo po dveh zmagah spopadli še z domačo Avstrijo, po besedah selektorja Aleksandra Radosavljevića pa želijo turnir skleniti z novo zmago.
 • 09.10.2021 | U17
  Kadeti po Ferskih otokih ugnali še Kosovo
  Kadetska izbrana vrsta je v avstrijskem Lindabrunnu dobila še drugo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Dvoboj z reprezentanco Kosova je v 68. minuti odločil Aleks Ristić, ekipi pa sta dvoboj sklenili z deseterico igralcev.
 • 08.10.2021 | U17
  Ponoviti predstavo s prve tekme
  Slovenski kadeti so kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 odprli z visoko zmago. Na avstrijskih tleh so z 8:0 odpravili Ferske otoke, v sobotnem dopoldnevu pa se bodo pomerili z reprezentanco Kosova, ki je v sredo dobila dvoboj z Avstrijci.
 • 06.10.2021 | U17
  Turnir odprli z visoko zmago
  Kadetska reprezentanca Slovenije je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 odprla z visoko zmago. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so srečanje s Ferskimi otoki dobili z izidom 0:8.
 • 04.10.2021 | U17
  Kadeti napredovanje napadajo v Avstriji
  Oktober bo poln reprezentančnih preizkušenj, aktivna bodo tudi kadetska reprezentančna selekcija. Mladi Slovenci, ki jih vodi Aleksandar Radosavljević, se bodo v Avstriji dokazovali na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo 2022.
 • 28.09.2021 | U17
  S kvalifikacijami pričenjajo tudi kadeti
  Slovenska reprezentanca do 17 let (letniki 2005) bo med 6. in 12. oktobrom sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo U17 2022. Slovenski selektor Aleksandar Radosavljević je predstavil dvajset nogometašev, ki se bodo pomerili s Ferskimi otoki, Kosovim in Avstrijo.
 • 23.09.2021 | U17
  Hrvati tudi v drugo premočni
  Slovenska reprezentanca do 17 let je na drugi prijateljski tekmi s Hrvaško izgubila z rezultatom 0:2 (0:0).

DELI NA