29.03.2009 | U17
Konec sanj o evropskem prvenstvu

Kadetska reprezentanca Slovenije je po dveh enajstmetrovkah izgubila tudi drugo tekmo proti Grčiji.

U-17 Elite round
Xanthi, Grčija
26.03. - 31.03.2009

II.krog, SLOVENIJA : GRČIJA 0:2 (0:2)

Stadion SKODA XANTHI

Gledalcev 300

Sodnik: Amirkhanyan (Arm)
1.pomočnik: Hovhanisyan (Arm)
2.pomočnik: De Bruyn (Bel)
4.sodnik: Efong Nzolo (Bel)

Delegat: Todorov (Bul)
Observer: Olafsson (Isl)


Slovenija:
Jug, Kous, Koder, Lonzarič, Medved, Ljubijankić, Valenčič, Vučkić, Palibrk, Petek, Kern
Menjave: 41 min Rogač (Kern), 50 min Črnic (Ljubijankić), 72 min Bratanović (Palibrk)

Grčija:
Papathansiou, Plantzos, Potouridis, Lagos, Papadopoulos K.,Stamogiannos, Kotsaridis, Vellios, Papadopoulos M., Vlachos, Diamantakos

Strelci:
0:1 - 10 min, Potouridis, (11m)
0:2 - 20 min, Potouridis, (11m)


Rumeni kartoni:

Slovenija
Medved, 9 min
Jug, 14 min
Lonzarić, 20 min
Ljubijankić, 22 min

Grčija
Kotsaridis, 25 min
Vellios, 29 min

 

Rdeči karton:
Medved 38 min (drugi rumeni)


Poročilo:

Naši mladi upi so v tekmo šli polni optimizma, saj je selektor na osnovi posnetka tekme med Grčijo in Švico videl in našel rešitve, ki so se v tekmi pokazale kot pravilne. Zato nasprotniki, razen s streljanjem enajstmetrovk, niso uspeli premagati danes dobrega vratarja Juga. Ves drugi polčas je namreč (po izključitvi Medveda v 38. min) za nameček Slovenija igrala z igralcem manj in ob nespornem dejstvu, da so Grki, ki imajo neprimerljivo večjo selekcijo igralcev, tudi sicer bolj kompaktni, je potrebno zapisati, da so se naši mladi upi srčno borili in uspeli preprečiti, da bi se tekma sprevrgla v morebitne strelske vaje nasprotnika. Ob tem pa so še nekajkrat poizkusili ogroziti nasprotnikova vrata, vendar je za dosego zadetka zmanjkalo moči.

Že za dejstvo, da so se reprezentanti U-17 drugič zapored v tej kategoriji uvrstili v t.i. »elite round« jim je potrebno čestitati. Njim in strokovnemu vodstvu. Upati je le, da bodo za zadnjo tekmo, ki za nas ne odloča o ničemer več, uspeli najti dovolj motiva in turnir zaključili v zadoščenje vseh ljubiteljev nogometa v Sloveniji z osvojitvijo točk.


Selektor Jarc o tekmi:
"Čvrstemu in organiziranemu domačinu smo se dobro postavili po robu. Enajstmetrovke so izven naših kompetenc, v drugih elementih igre pa smo odigrali, kot smo se dogovorili. Fantom nimam kaj očitati, to je pač današnja realnost v nogometu. V zadnji tekmi bomo poskusili dokazati, da smo vsem nevaren nasprotnik. Zaradi kartonov naslednje tekme vratar Jug in Medved ne bosta smela igrati, kar nam seveda ne ravno olajša zedeve."


Kapetan Vučkić:
"Razočaran sem. Pričakoval in verjel sem, da se bomo z malo sreče lahko borili za napredovanje. Vendar se nam tokrat stvari pač niso »pokrile« in tako nam ostane le, da v zadnji tekmi poskrbimo za razočaranje Švicarjev."

 

Tekst in foto: Aleks Štolfa

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA