Kidričani presenetili aktualne pokalne prvake

Nogometaši Aluminija so prvi udeleženci polfinala Pokala Pivovarna Union. Štajerski drugoligaš je z golom Jakova Katuše na domačem igrišču premagal aktualne pokalne prvake Koprčane.

POKAL PIVOVARNA UNION - ČETRTFINALE

ALUMINIJ - KOPER 1:0 (0:0)

Strelec: Katuša (79’).
Aluminij: Pavli, Koblar, Jovan, Martić, Jagić, Schaubach, Gorenak (73’ Frešer), Skiba (73’ Čavara), Brest (89’ Munić), Marinšek (89’ Grajfoner), Šturm (65’ Katuša). Trener: Robert Pevnik.
Koper: Golubović, Palčič, Novoselec, Mittendorfer, Šimčak (83’ Pavlovič), Correia, Vešner Tičić, Krajinović, Požeg Vancaš, Wilkims (46’ Kambič), Edomwonyi (65’ Kotnik, 77’ Koderman). Trener: Zoran Zeljković.

Prvi polčas štajersko-primorskega dvoboja ni ponudil veliko priložnosti. Kidričani so prvič zapretili v četrti minuti, ko je z 18 metrov sprožil Gal Gorenak, a iztržil kot. Na drugi strani je v deveti minuti nenatančano meril Nikola Krajinović, v 27. minuti pa je slabo sprožil še Ochieng Wilkims.

V 34. minuti so bili prrecej nevarnejši gostitelji. Adnan Golubović je po prodoru odbil poskus Danijela Šturma, Daniel Skiba pa je po odbitku nastreljal koprski blok. Tomislav Jagić je dve minuti kasneje z razdalje sprožil preko koprskega gola, Koprčani pa so bili znova nevarni tik pred odmorom, ko je Rudi Požeg Vancaš po podaji Luke Vešnerja Tičića streljal v domačega vratarja Maja Pavlija.

Koprčani so bili v uvodu drugega polčasa precej podjetnejši, že v uvodni minuti je po kotu udaril Omar Correia, a je po podaji Brighta Edomwonyjija slabo zadel žogo. Kanarčki so nadaljevali s pritiskom, a so se gostitelji dobro branili. Zoran Zeljković je v 65. minuti v igro poslal Andreja Kotnika, a je junak zmage v osmini finala z nastopom zaključil po dobrih desetih minutah, saj je zelenico zapustil zaradi poškodbe.

Po menjavah je v drugem polčasu posegel tudi Robert Pevnik, ravno rezvista pa sta bila junaka akcije za zmago. Rok Frešer je v 79. minuti prestregel žogo na koprski polovici in jo popeljal proti kazenskemu prostoru. Marko Brest je sprožil s 16 metrov, po posredovanju Adnana Golubovića pa je odbitek v mrežo z bližine pospravil Jakov Katuša. Gostje so bili blizu izenačenja v 93. minuti, ko pa je Ivan Novoselec po predložku pred vrata z glavo sprožil preko gola.

Nocoj bo odigrana še tekma med Mariborom in Primorjem, jutri pa se bo Kidričanom v polfinalu zagotovo pridružil še en drugoligaš, to bo Rogaška ali Bistrica. Zadnji polfinalist bo znan po tekmi Olimpije in Celja.

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Nikoli ne pričakujemo poraza, a to, kar se nam je zgodilo, se dogaja občasno, ni opravičila. Nismo šli dobro v tekmo, v drugem polčasu smo imeli nekaj situacij, a smo se preveč zapletali. Gol smo prejeli iz enega protinapada, tega si nismo zaslužili. Na žalost je naš kader vse manjši, bilo je tudi nekaj smole. Moramo se sestaviti, čaka nas še prvenstvo, da uresničimo naše cilje." 

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "V tekmo smo šli z željo, da se uvrstimo v polfinale Pokala Pivovarne Union. Strokovni štab je naredil odlično analizo, vedeli smo, kje so njihove slabe točke in to smo izkoristili. Res je, da je imel Koper večjo posest, vendar smo bili bolj nevarni v zaključku akcij. V drugem polčasu nas je nagradila srčnost, taktična disciplina, dosegli smo gol in menim, da smo povsem zasluženo v pokalnem polfinalu. Ponosen sem na svoje igralce, to je slika, da smo na pravi poti, a ne smemo biti evforični."

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.04.2024 | Prva liga Telemach
    Preobrat Kopra za zmago proti Aluminiju
    Nogometaši Kopra so v 30. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij z 2:1 (0:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Aluminij
    Sklepno dejanje 30. kroga Prve lige Telemach se bo odvilo na Obali, kjer Koper gosti Aluminij. Kaj bo prinesel četrtkov popoldan?
  • 16.02.2024 | Prva liga Telemach
    Nkada odločil v korist Kopra
    Nogometaši Kopra so v prvi tekmi 21. kroga Prve lige Telemach v gosteh premagali Aluminij z 2:1 (1:1).
  • 14.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Koper
    Ne Aluminij ne Koper ne moreta biti zadovoljna z razpletom prvega spomladanskega kroga. Kdo bo boljše volje po drugem?
  • 26.11.2023 | Prva liga Telemach
    Aluminij presenetil Koprčane
    Nogometaši Aluminija so v prestavljenem 3. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagali Koper s 3:2 (2:1).
  • 24.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Koper
    Spored zaostalega tretjega kroga Prve lige Telemach bodo s tekmo v Kidričevem zaključili nogometaši Aluminija in Kopra. Kdo se bo veselil v "šumi"?
  • 08.10.2023 | Prva liga Telemach
    Koper z visoko zmago proti Aluminiju
    Nogometaši Kopra so v 12. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij s 4:1 (3:0).
  • 06.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Aluminij
    Aluminij je pred dnevi prekrižal načrte Celja in Maribora, serijo zahtevnih preizkušenj pa bo pred reprezentančnim premorom zaključil z gostovanjem pri Kopru. Kaj bo ponudil obračun na Bonifiki?
  • 04.08.2023 | Prva liga Telemach
    Tekma Aluminija in Kopra prestavljena na ponedeljek
    Tretji krog Prve lige Telemach bi se moral pričeti z nocojšnjo tekmo nogometašev Aluminija in Kopra, a je srečanje zaradi izrednih vremenskih razmer prestavljeno na ponedeljek.

DELI NA