07.09.2022 | 2. SNL
Kidričani nad Triglav, Novomeščani pričakujejo Dekančane

Drugoligaši bodo konec tedna odigrali dvoboje sedmega kroga. Kar štiri tekme bodo na sporedu že v petek, ko boste lahko Sportklubu spremljali spopad Aluminija in Triglava, Krka pa bo pred kamero NZS gostila ekipo Jadrana.

Petek, ob 16.30: BRINJE GROSUPLJE - NAFTA 1903
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

Polovica sedmega kroga bo že zaključena, pa pravzaprav še ne bomo zakorakali v vikend. Ena od štirih petkovih tekem bo odigrana v Grosupljem, letošnji novinec v 2. SNL pa bo na domačem igrišču gostil ekipo Nafte. Lendavčani se bodo na Dolenjskem pobirali po prvem porazu sezone, ki so ga modrim zadali Kidričani. Štajerci so v drugem polčasu nedeljskega obračuna trikrat zatresli lendavsko mrežo, četa Gaborja Boera pa je na lestvici zdrsnila na četrto mesto. Grosupeljčani bodo kljub porazu Nafte pred novo zahtevno preizkušnjo, saj se bodo v petek zoperstavili ekipi z z najuspešnejšim napadom lige. Obenem so prav Grosupeljčani ob Kranjčanih tistih, ki so doslej dosegli najmanj zadetkov, trenutno so pri številki tri. Bodo čakajoč na prvo zmago že v petek popravili učinkovitost?

 

Petek, ob 16.30: VITANEST BILJE - RUDAR VELENJE
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: /

V istem terminu kot v Grosupljem, se bo v Dolinci pričel tudi dvoboj Biljencev in Velenjčanov. Rudar je po začetnih krčih le našel recept za uspešnejše rezultate, saj so knapi po Dobljanih premagali še Grosupeljčane in prišli še do druge zaporedne zmage. Rudar se je s skupno osmimi točkami povzpel v zgornji dom prvenstva, še bolje pa po šestih krogih kaže Biljencem. Primorci s štirimi zmagami zaostajo zgolj za vodilnima Krko in Aluminijem, ki sta si sicer že nabrala štiri točke prednosti. Moštvo trenerja Dominika Beršnjaka se je po visokem domačem porazu z Dekančani pobralo v Dobu, kjer je vknjižilo tesno zmago. Komplet točk je v 95. minuti srečanja potrdil Bamba Susso, ki se je šestega zadetka sezone veselil po strelu z bele točke. Bo posojeni napadalec Pise uspešen tudi v spopadu z Velenjčani?

 

Petek, ob 18.00: ALUMINIJ - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Čeprav je Stjepan Oštrek v drugem polčasu po 462 minutah s kazenskim udarcem kot prvi premagal Tiborja Banića, so Kidričani tudi na neugodnem gostovanju v Lendavi podaljšali niz dobrih rezultatov. Rdeči po šestih krogih še ne poznajo poraza, ob petih zmagah pa so točki izgubili zgolj na tekmi z Ilirijo. Čeprav prvi polčas dvoboja z Nafto ni postregel z zadetki, so bili varovanci trenerja Roberta Pevnika uspešnejši po odmoru, domačo mrežo pa je načel nihče drug kot Nik Marinšek. Kapetan Aluminija je v letošnji sezoni prva violina Kidričanov, pod lendavskimi griči pa sta bila uspešna še Marko Brest in Daniel Skiba. Aluminij bo tudi v obračunu s Triglavom veljal za velikega favorita, saj Kranjčanom v letošnji sezoni nič ne gre po načrtih. Orli so z vsega točko povsem na dnu lestvice, težave pa imajo tako v obrambi kot tudi napadu. Se lahko pred kamerami Sportkluba zgodi presenečenje?

 

Petek, ob 19.00: KRKA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Kidričani si vrh lestvice s 16 osvojenimi točkami delijo z Novomeščani, ki bodo ravno tako aktivni že v petkovem večeru. Na Portovalu bodo gostovali Dekančani, ki s tekme 2. SNL iz dolenjske prestolnice še nikoli niso odšli niti s točko. Krki so pripadele vse štiri medsebojne tekme v Novem mestu, tehtnico pa v korist farmacevtov nagiba tudi neverjeten podatek, da v koledarskem letu 2022 še niso izgubili. Dekančani so ob Goričanih, Dobljanih in Lendavčanih pravzaprav edini, ki po zimskem premoru minule sezone niso klonili pred Dolenjci. Mlada četa Alena Šćulca sicer precej niha v svoji rezultatski krivulji, saj je ekipa Jadrana po visoki zmagi v Biljah na domačem igrišču tesno izgubila primorski dvoboj z Ajdovci. Kako se bo razpletlo na zelenici Portovalu? Dolenjsko-primorski dvoboj si oglejte na spletni strani NZS.

 

Sobota, ob 16.30: ILIRIJA 1911 - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /

Je bil Matej Poplatnik manjkajoči delček v mozaiku Ilirije? Če bi sklepali po zadnji dveh tekmah, bi lahko temu pritrdili. Ljubljančanom se je z nekdanjim nogometašem Triglava v napadu dokončno odprlo. Tridesetletnik je ob debiju načel mrežo nekdanjega kluba in v obračunu s Kranjčani tlakoval pot do zmage s 5:0, na Ravnah na Koroškem pa je v polno meril kar trikrat. Ilirija, ki je v šestih krogih izgubila zgolj v Lendavi, sezono pa je odprla s kar tremi remiji, je z devetimi točkami splezala do šestega mesta, še kakšna pozicijo pa bo skušala pridobiti v obračunu z Bistričani. Štajerci so po tem, ko so so v uvodnem krogu slavili v Dekanih, dočakali še prvo domačo zmago. Točke je z bele točke potrdil Niko Havelka, ki je kmalu po začetnem pisku podal tudi za gol Eneja Kapuna. Ekipa stratega Franca Fridla je z osmimi točkami na pragu zgornjega doma prvenstva, lahko z novim uspehom skoči še višje od devetega mesta?

 

Sobota, ob 16.30: KRŠKO - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Žan Žaler (Beltinci)

V soboto bo odigran tudi posavsko-prekmurski obračun Krčanov in Beltinčanov. Prekmurcem pred dnevi ni veliko manjkalo do tega, da bi Krki odščipnili točko, a so se Novomeščani po enajstmetrovki v zadnji minuti tekme dokopali do zmage. Ekipa trenerja Damjana Gajserja se je morala podpisati pod drugi poraz sezone, kljub temu pa je mlada zasedba z desetimi točkami eno od prijetnejših presenečenj začetka sezone. Krško vsaj za zdaj ni pretirano odstopilo od rezultatov v prejšnji sezoni, ko so se Posavci vse do zadnjega borili za obstanek v 2. SNL. Zeleni se na lestvici nahajajo zgolj pred Kranjčani in Grosupeljčani, doslej edino zmago pa so v petem krogu vknjižili v domačem spopadu z Ravenčani. Beltinčani na dveh gostovanjih na zelenici Stadiona Matija Gubec še niso izgubili.

 

Nedelja, ob 16.30: ROGAŠKA - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved igranja: /

Sedmi krog drugoligaškega tekmovanja bo sklenjen z nedeljskima tekmama v Ajdovščini in Rogaški Slatini. V enem od slovenskih turističnih biserov bodo gostovali Ravenčani, ki so po udarnem vstopu v prvenstvo močno popustili. Korošci so izgubili zadnje tri tekme, po Krki in Krškem pa so morali nogometaši Fužinarja priznati še premoč Ilirije. Ljubljančani so na Ravnah oslabljenim gostiteljem zabili kar štiri zadetke, ekipa Mirana Bukovca pa ima zdaj ob Triglavu najbolj prepustno obrambo lige. Se bodo Korošci z bolj čvrsto igro predstavili v Rogaški Slatini? Črno-beli so po zmagi v Kranju - tekmo je sredi drugega polčasu odločil Marko Musulin - lačni nove zmage, prve na domačem igrišču.

 

Nedelja, ob 16.30: PRIMORJE - ROLTEK DOB
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: /

V prestolnici burje bo v nedeljo odigran dvoboj začelja lestvice, deseto Primorje bo pričakalo 12. Dob. Modri iz Doba so sezono odprli s skalpom Fužinarja, po treh zaporednih remijih pa so na svoji zelenici izgubili z Rudarjem in Biljami. Primorci so do zmage prišli po enajstmetrovki globoko v sodniškem dodatku, Dobljani pa so za nameček izgubili še prekaljenega Klemna Kunstlja. Zasedba Jerneja Javornika, ki tudi letos računa na nekaj mladih upov Domžal, bo rane celila v Ajdovščini. Sinovi burje so v zadnjem krogu slavili prvo zmago pod taktirko Milana Anđelkovića, gol Matica Paljka je odločil srečanje v Dekanih, bodo rdeče-črni uspešni tudi v nedeljo? Dobljani so doslej dobili obe drugoligaški gostovanji v Vipavski dolini.

Tekst: PDo
Foto: Agencija DAMN
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA