04.02.2019 | Futsal AA
Kapetan Osredkar vesel vsakega zbora reprezentance

Torek in sreda bosta minila v znamenju futsala. V nedeljo se je zbrala slovenskega reprezentanca do 19 let, nocoj pa še člani. Od torka do srede bodo na sporedu kar štiri tekme s Francijo. Izbrana vrsta do 19 let se bo dvakrat udarila s francosko vrsto do 21 let, na programu pa sta še dve tekmi članskih ekip. Prvi dve tekmi bosta v torek v Novigradu, kjer so Francozi na pripravah, dve pa sredo v Kopru, odkoder bo tudi neposredni videoprenos na spletni strani www.nzs.si

Pripravljalni tekmi, U19

Novigrad, 5.2.
Slovenija U19 – Francija U21 (19.00)

Koper, 6.2.
Slovenija U19 – Francija U21 (16.30) (prenos na www.nzs.si)

Pripravljalni tekmi, člani

Novigrad, 5.2.
Slovenija – Francija (17.00)

Koper, 6.2.
Slovenija – Francija (19.00)(prenos na www.nzs.si)

Članska vrsta Slovenije:
Igor Osredkar (Apfel Novo Vrijeme Makarska HRV), Nejc Hozjan (Citta di Sestu ITA), Nik Logar (KMN Oplast Kobarid), Žiga Čeh (FK Dobovec), Denis Totošković (FK Dobovec), Alen Fetić (FK Dobovec), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Rok Mordej (FK Dobovec), Luka Kanc (FSK Stripy), Nik Zajc (KMN Bronx Škofije), Matej Fideršek (ŠD Brezje), Teo Turk (ŠD Brezje), Vid Sever (ŠD Brezje).

„Situacija v članski ekipi je specifična: naši fantje so v službah, kar ni izgovor. Želel sem, da je teh zborov manj, a da smo takrat karseda kompletni. Tokrat temu ne bo tako, a nič za to, delamo dalje. Članska reprezentanca ima formiran koncept in je formirana ekipa, nekaj dni več bomo potrebovali pred oktobrskimi kvalifikacijami. Želim si le, da bodo reprezentanti zdravi,“ pred akcijo razmišljal selektor Andrej Dobovičnik, članska futsal reprezentanca pa bo oktobra letos začela kvalifikacije za preboj na SP 2020!

Vesel vsakega zbora

„Jaz se veselim vsakega zbora znova, če mi le zdravje to dopušča, se ga udeležim. Zbrali smo se z malce mešanimi občutki, a sem prepričan, da bomo pokazali pravi obraz proti Franciji, ki je reprezentanca, ki je v zadnjih letih izjemno napredovala,“ pravi Osredkar, za katerim je izjemno koledarsko leto v dresu hrvaške ekipe Makarska – z njo je bil državni prvak, prišel je med 16 najboljših ekip v ligi prvakov, za nameček pa Igor zabija za Makarsko tudi v novi sezoni. Tudi po Osredkarjevi zaslugi je Makarska na vrhu hrvaškega državnega prvenstva.„Zdrav sem, to je najbolj pomembno. Za nami so mini priprave. Sicer pa igram dobro, zabijam,“ navdušeno pove Osredkar.

Jutri, 5.2., mineva točno leto dni od dne, ko je Slovenija, člani, odigrala zadnjo mednarodno tekmo. V četrtfinalu izvrstno organiziranega evropskega prvenstva v Ljubljani je bila Rusija boljša od Slovenije, 0:2 je bilo. Na tem prvenstvu je nastopila tudi Francija, ki je v prvem krogu remizirala s Španci!

Pozor na Francoze

„Ne pozabimo: Francija je na poti na Euro 2018 izločila tudi Hrvaško, na prvenstvu v Sloveniji pa na uvodni tekmi odigrala 4:4 s Španijo. V tem hipu sodijo med vrhunske reprezentance v Evropi. To bo kar pravi test za nas. Potruditi se bomo morali!“ opozarja Osredkar.

Francoski selektor Pierre Jacky na tekmah proti Sloveniji računa na 14 igralcev:
Joévin Durot (Proost Lierse), Djamel Haroun (Roubaix AFS), Azdine Aigoun (Kremlin-Bicêtre Futsal), Samir Alla (Hérouville Futsal), Sid Belhaj (Acces FC), Steve Bendali (Nantes Métropole Futsal), Mickaël De Sa Adrade (SC Paris), Samba Kebe (Garges Djibson Futsal), Nelson Lutin (Acces FC), Abdessamad Mohammed (Acces FC), Souheil Mouhoudine (Acces FC), Landry N’Gala (Garges Djibson Futsal), Kévin Ramirez (Acces FC), Youba Soumare (Kremlin-Bicêtre Futsal).

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 02.08.2019 | Futsal AA
  Urejeni arhiv članov, članic, U21 in U19
  Na tem mestu pa so bili urejeni in osveženi arhivi reprezentančnih vrst futsala – članice, člani, U21 in U19, na spletno stran www.futsal.si so bili namreč dodani vsi zapisniki vseh futsal reprezentanc, vse od prve leta 1995.
 • 01.08.2019 | Futsal AA
  Velik korak naprej za reprezentančni futsal
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi na področju reprezentančnega futsala dela korake naprej. V glavnem delu kvalifikacij se ukinja turnirski sistem, prehaja se namreč na sistem kvalifikacij tekma doma, tekma v gosteh.
 • 23.06.2019 | Futsal AA
  Italijani cenijo slovenski futsal
  Dejan Bizjak je sezono sklenil v dresu rimskega Lazia, s katerim je bil prvovrstno presenečenje. V boju za mesto med najboljšo osmerico so najprej s 3:2 ugnali Maritime Augusto, potem pa izvrstno kljubovali zasedbi Acqua&Sapone Unigross.
 • 16.06.2019 | Futsal AA
  Kapetan reprezentance ostaja na Hrvaškem
  „V Makarski smo zbrani ljudje, od predsednika pa do vseh nas v klubu, ki stremimo k zmagi,“ se še enkrat ozre nazaj, hkrati pa pogleduje v novo poglavje. Jesen prinaša tudi za slovenski futsal izredno pomembne kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2020.
 • 13.06.2019 | Futsal AA
  Oktobrski uspeh tlakuje pot do Eura 2022
  Naslednje evropsko prvenstvo bo na sporedu leta 2022. Po poročanju Uefe, evropske nogometne zveze, so v konkurenci za organizacijo tega odmevnega futsal tekmovanja ostale še tri države: Francija (v mestih Lille in Orchies), Nizozemska (Amsterdam in Groningen) ter Portugalska (Lizbona in Porto). Odločitev bo gostitelju bo obelodanjena 24. septembra letos.
 • 05.06.2019 | Futsal AA
  Po izjemni sezoni že pogleduje v kvalifikacije za SP 2020
  Za 32-letnim Igorjem Osredkarjem je izjemna sezona – tako v ligi prvakov (zmaga na turnirju glavnega dela tekmovanja) kot na Hrvaškem je vnovič opozoril nase, sezono pa kronal z vsemi odigranimi možnimi tekmami in naslovom državnega prvaka Hrvaške.
 • 27.05.2019 | Futsal AA
  Razume igralce, na vse računa oktobra
  V preteklih tednih se je sklenila klubska sezona, druga polovica leta pa prinaša zahtevne in ključne preizkušnje tudi za moško člansko futsal vrsto. Oktobra (med 22. in 27.10.) bo Slovenija igrala prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi.
 • 28.03.2019 | Futsal AA
  Po vozovnico za SP 2020 v Makedonijo
  Slovenska članska reprezentanca bo oktobra igrala prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi. Je pa z odločitvijo Uefe, evropske nogometne zveze, prišlo do spremembe organizatorja kvalifikacijskega turnirja.
 • 19.02.2019 | Futsal AA
  Bogato in uspešno 2018. napoveduje pomembno 2019.
  „Tudi leto 2019 je zelo pomembno za naš futsal! Marca gostimo v Podčetrtku kvalifikacije za prihajajoče Euro za ekipe do 19 let. To so sploh prve kvalifikacije v tej starostni kategoriji. Pomembno bo, kako in kam se bomo uvrstili. Zaželjen je dober rezultat, saj bi se tako tudi pri mlajših selekcijah dobro pozicionirali v Evropi,“ razmišlja selektor Andrej Dobovičnik.
 • 11.02.2019 | Futsal AA
  Slovenija 9. v Evropi in 17. na svetu
  V letu 2019 vrhunec članske reprezentance predstavljajo kvalifikacije za SP 2020. Kvalifikacije bodo na sporedu oktobra, Slovenija pa odhaja v Ukrajino po vsaj 2. mesto v skupini in vstopnico za naslednji kvalifikacijski cikel.

DELI NA