23.01.2017 | A
Kampl leto odprl z asistenco

Medtem ko so slovenski prvoligaši šele dobro zakorakali v pripravljalno obdobje, so se nogometaši v petih najmočnejših evropskih ligah že vrnili na zelenice. Kot zadnji so to storili Nemci, ki so v minulem vikendu odigrali tekme zadnjega kroga prve polovice prvenstva.

Roman Bezjak zaradi poškodbe ni sodeloval pri remiju zadnjega Darmstadta, ki se je z Borussio Mönchengladbach razšel brez zadetkov. Pomembnejšo vlogo pri zmagi Bayerja je odigral Kevin Kampl, saj je proti berlinski Herthi odigral celotno tekmo in v 88. minuti z zvito potezo podal za gol Calhanogluja. Slednji je postavil končni izid 3:1. S pomembno zmago nad Berlinčani - borijo se za tretje mesto - so se tudi Kampl in soigralci približali mestom, ki vodijo v evropska tekmovanja.

Na Apeninskem polotoku z Atalanto še vedno najbolje kaže Jasminu Kurtiću, saj klub z Bergama zaseda šesto mesto. Belokranjec se je v 21. krogu veselil minimalne zmage nad Sampdorio, v 90 minutah igre pa je vknjižil tudi rumeni karton. V slovenskem dvoboju Chieva in Fiorentine sta porumenela tudi člana veronskega kluba, Valter Birsa in Boštjan Cesar. Reprezentančni kapetan je odigral prvo ligaško tekmo po 24. septembru, zaradi okrevanja po poškodbi pa je bil nekaj tekem prisiljen tudi izpustiti. Slovenski dvojec ni imel pretiranih razlogov za veselje, saj so gostje tri točke odnesli v Firence, Josip Iličić pa je zmago spremljal s klopi.

V drugi italijanski ligi Vid Belec in Aljaž Struna s Carpijem še vedno držita pozicijo, ki po koncu sezone zagotavlja dodatne kvalifikacije za preboj med najboljše klube v državi. Slovenski dvojec je proti Vicenzi odigral celotno tekmo, Struna je prejel tudi rumeni karton, Belec pa je v  sedmem nastopu še drugič zaklenil svoja vrata. Carpi s 33 točkami drži šesto mesto in za drugim Spalom zaostaja vsega šest točk.

Podobno kot Bošjan Cesar, je prvič po 1. oktobru v ligaškem obračunu Granade zaigral tudi Rene Krhin. Štajerec je bil postavljen v začetno enajsterico, a s soigralci ni uspel preprečiti novega poraza Andaluzijcev. Predzadnja ekipa španskega prvenstva je gostovala v Barceloni in z Espanyolom izgubila s 3:1, Krhin je igral do 77. minute, ko je bil zamenjan ob izidu 3:1. Atletico Madrid Jana Oblaka, ki okreva po poškodbi rame, se je z gostovanja v baskovskem Bilbau vrnil s točko, čeprav je z golom Kokeja povedel že v tretji minuti. Madridčani so na četrtem mestu tako znova povečali zaostanek za Realom, Sevillo in Barcelono, ki rdeče-belim beži za šest točk. Zaradi okrevanja po manjšem operativnem posegu na kolenu je novo tekmo St. Etienna izpustil tudi Robert Berić, tudi ob odsotnosti slovenskega reprezentanta pa so soigralci Krčana ugnali Angers in skočili na šesto mesto.

Vse bolj številčno pa je slovensko zastopstvo v turškem prvenstvu. Nejcu Skubicu ter Maticu Finku, Rajku Rotmanu in Dejanu Lazareviću, ki sta si v preteklosti prav tako že nadela reprezentančni dres, sta se v zimskem prestopnem roku v Turčiji pridružila še Boban Jović in Miral Samardžić. Jeseničan še čaka na ligaški debi v dresu Akhisarja, zato pa je med tednom že odigral celotno tekmo v pokalnem obračunu z Bursasporom, v dresu katerega je tedaj debitiral tudi Boban Jović. Celjan je v soboto dočakal priložnost tudi v ligaški tekmi z Adanasporjem. Na igrišče je vstopil v končnici dvoboja, a ni uspel preprečiti minimalnega poraza. Skubic je ob sobotni zmagi nad Rizesporjem odigral celotno tekmo

Dvakrat je v dvoboju Anorthosisa in Omonie klonil Jan Koprivec, ki po točki v tekmi 20. kroga ciprskega prvenstva s svojim klubom drži deveto mesto. Anorthosis je zbral že osem neodločenih izidov, največ v ligi.

V pripravljalnih tekmah sta bila natančna Andraž Šporar in Matic Črnic. Prvi je v dresu Basla zatresel mrežo moskovske Lokomotive, drugi pa je bil uspešen v dvoboju s kranjskim Triglavom.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA