22.06.2010 | A
Kaj pred tekmo (o sebi) pravijo Angleži


V angleških medijih največ prostora zaseda Capellov odgovor na ponedeljkove navedbe Johna Terryja, ne pozabijo pa tudi SP-ja '86 in '90, ko se je angleška reprezentanca dobro odrezala kljub slabšim predstavam na uvodnih dveh tekmah.

Pri Sky Sportsu in Daily Mirror-ju ugibajo, ali bo Capello uslišal Rooney-a in poskušal samo s enim napadalcem v konici, morebiti zamenjal Heskeya z Defoem ali celo poslušal Terryjev nasvet, da poleg Rooneya le še Joe Cole lahko naredi višek v napadu proti postavljeni nasprotnikovi obrambi. Slednje je manj verjetno, saj je Capello v izjavi za ITV Terryjev nastop na ponedeljkovi tiskovki označil za veliko napako, češ, da imata o taktiki in igralcih možnost razpravljati na samem in ne prek medijev. Capella so presenetile tudi navedbe, da naj bi angleške reprezentante motilo, da za prvo postavo zvedo le nekaj ur pred tekmo: »V prejšnjih šestindvajsetih tekmah to nikoli ni bil problem, ne razumem, zakaj bi to bil problem zdaj.« Vseeno pa je Capello presenetljivo že v nedeljo napovedal, da bo v zadnji vrsti ob Terry-ju zaigral Matthew Upson, ki je ob tem izjavil: »Vseh pet tednov treniramo odlično, žal se do zdaj to ni pokazalo na tekmah. Zdaj ni popravnega izpita in moramo dati čisto vse od sebe.«

Tudi Frenk Lampard se je v svojem medijskem nastopu obregnil ob soigralca iz londonskega Chelseaja in obenem brezpogojno podprl selektorja: »Ne verjamem, da so Johnove besede (obrambo lahko 'odpreta' samo Rooney in Cole) užalile katerega od soigralcev iz napada, saj niso tako občutljivi. Capello je eden najboljših trenerjev, s katerimi sem delal. V vsakem primeru želim, da ostane selektor. Preprićan sem v sredino zmago«.

Precejšen odmev je na Otoku povzročilo tudi razmišljanje Alexa Fergusona: »Imam občutek, da velik pritisk in pričakovanja angleške javnosti škodijo razpoloženju v angleškem taboru. Rooney mi deluje utrujen od dolge sezone in precej pod pritiskom.«

Kljub precej pesimističnim napovedim v velikem delu britanskih medijev pa so marsikje, na primer na televizijski postaji ITV, spomnili, da se je Anglija na svetovnih prvenstvih l. 1986 in l. 1990 po dveh slabih predstavah v prvih dveh skupinskih tekmah dobro vrnila v tekmovanje, v Italiji celo nesrečno izgubila šele v polfinalu.

Tekst: NZS/US
Foto: TheFA

 

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 04.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA