22.06.2010 | A
Kaj pred tekmo (o sebi) pravijo Angleži


V angleških medijih največ prostora zaseda Capellov odgovor na ponedeljkove navedbe Johna Terryja, ne pozabijo pa tudi SP-ja '86 in '90, ko se je angleška reprezentanca dobro odrezala kljub slabšim predstavam na uvodnih dveh tekmah.

Pri Sky Sportsu in Daily Mirror-ju ugibajo, ali bo Capello uslišal Rooney-a in poskušal samo s enim napadalcem v konici, morebiti zamenjal Heskeya z Defoem ali celo poslušal Terryjev nasvet, da poleg Rooneya le še Joe Cole lahko naredi višek v napadu proti postavljeni nasprotnikovi obrambi. Slednje je manj verjetno, saj je Capello v izjavi za ITV Terryjev nastop na ponedeljkovi tiskovki označil za veliko napako, češ, da imata o taktiki in igralcih možnost razpravljati na samem in ne prek medijev. Capella so presenetile tudi navedbe, da naj bi angleške reprezentante motilo, da za prvo postavo zvedo le nekaj ur pred tekmo: »V prejšnjih šestindvajsetih tekmah to nikoli ni bil problem, ne razumem, zakaj bi to bil problem zdaj.« Vseeno pa je Capello presenetljivo že v nedeljo napovedal, da bo v zadnji vrsti ob Terry-ju zaigral Matthew Upson, ki je ob tem izjavil: »Vseh pet tednov treniramo odlično, žal se do zdaj to ni pokazalo na tekmah. Zdaj ni popravnega izpita in moramo dati čisto vse od sebe.«

Tudi Frenk Lampard se je v svojem medijskem nastopu obregnil ob soigralca iz londonskega Chelseaja in obenem brezpogojno podprl selektorja: »Ne verjamem, da so Johnove besede (obrambo lahko 'odpreta' samo Rooney in Cole) užalile katerega od soigralcev iz napada, saj niso tako občutljivi. Capello je eden najboljših trenerjev, s katerimi sem delal. V vsakem primeru želim, da ostane selektor. Preprićan sem v sredino zmago«.

Precejšen odmev je na Otoku povzročilo tudi razmišljanje Alexa Fergusona: »Imam občutek, da velik pritisk in pričakovanja angleške javnosti škodijo razpoloženju v angleškem taboru. Rooney mi deluje utrujen od dolge sezone in precej pod pritiskom.«

Kljub precej pesimističnim napovedim v velikem delu britanskih medijev pa so marsikje, na primer na televizijski postaji ITV, spomnili, da se je Anglija na svetovnih prvenstvih l. 1986 in l. 1990 po dveh slabih predstavah v prvih dveh skupinskih tekmah dobro vrnila v tekmovanje, v Italiji celo nesrečno izgubila šele v polfinalu.

Tekst: NZS/US
Foto: TheFA

 

SORODNE NOVICE

 • 21.02.2024 | A
  Kek ostaja selektor do novembra 2025
  Nogometna zveza Slovenije oziroma predsednik Radenko Mijatović je danes s selektorjem Kekom uskladil dogovor, da bo Matjaž Kek vodil nogometno izbrano vrsto Slovenije še vsaj do konca kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2026.
 • 20.02.2024 | A
  Balkovec natančen s prostega strela, Gorenc Stankovič zadel v Konferenčni ligi
  V preteklih dneh so bili slovenski reprezentanti ponovno na delu v svojih klubih. Z zadetkom sta se tokrat izkazala Jure Balkovec in Jon Gorenc Stankovič.
 • 13.02.2024 | A
  Slovenski reprezentanti v dobri podajalski in strelski formi
  Minuli konec tedna so se v pogon vrnili reprezentanti, ki si kruh služijo doma v Sloveniji, na Poljskem in v Avstriji. S ključnimi podajami sta se izkazala Žan Karničnik in Timi Max Elšnik, ki se je vpisal tudi med strelce. Gol so dosegli tudi Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Žan Vipotnik.
 • 09.02.2024 | A
  Za uvod dvakrat doma, zaključek v Avstriji
  Po včerajšnjem žrebu skupin za Uefa liga narodov so postali znani termini vseh tekem. Slovenija bo ligo B v skupini 3 odprla 6. septembra ob 20.45 pred domačimi gledalci proti Avstriji.
 • 08.02.2024 | A
  Slovenija v Uefa ligi narodov z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom
  Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra.
 • 06.02.2024 | A
  Šeško do devetega gola, sedem reprezentantov pričenja spomladanski del sezone
  Pretekli konec tedna se je z novim zadetkom v Bundesligi izkazal Benjamin Šeško, v prihajajočih dneh pa bodo znova na delu reprezentanti, ki so v zimskem času prestajali premor. Vračajo se tisti varovanci selektorja Keka, ki si kruh služijo na Poljskem, v Avstriji ter v Prvi ligi Telemach.
 • 01.02.2024 | A
  Pred Eurom z Armenci in Bolgari
  Slovenska nogometna reprezentanca je izbrala še junijska pripravljalna partnerja za tekme evropskega prvenstva 2024. Varovanci Matjaža Keka se bodo tik pred odhodom v Nemčijo pomerili z Armenci in Bolgari.
 • 25.01.2024 | A
  Euro 2024: Danes znani rezultati žreba
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes pričela z obveščanjem navijačev o rezultatih žreba za nakup vstopnic za Euro 2024.
 • 24.01.2024 | A
  Pred Portugalsko Kekovi izbranci še na Malto
  Slovenska reprezentanca se bo po uspešni reprezentančni akciji v ZDA ponovno zbrala marca, ko varovance Matjaža Keka čakajo nove preizkušnje. Pet dni pred tekmo s Portugalsko v Stožicah se bodo Slovenci odpravili v Valletto, kjer bodo odigrali drugo od petih pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom.
 • 22.01.2024 | A
  Mlakar stopnjuje strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili s svojimi klubi znova na delu člani slovenske A reprezentance. Kapetan slednje je s svojim Atleticom napredoval v naslednji krog pokalnega tekmovanja, Jan Mlakar pa se je znova vpisal med strelce pri Pisi.

DELI NA