28.11.2011 | U19
Jutri nasprotniki za Jarčeve in Rusove varovance

Slovenska reprezentanca do 19 let, ki jo vodi Borut Jarc, si je septembra na domačem turnirju zagotovila nastop v drugem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Estoniji.

Žreb v Nyonu bo potekal v torek ob 11.45 v Nyonu, kjer bosta tudi predstavnika slovenske delegacije, Mladen Čičmir in Aleks Štolfa. V žrebu bo sodelovalo 28 ekip, ki bodo razdeljeni v sedem skupin s štirimi ekipami, v katerih se ekipe ne bodo srečale s tistimi reprezentancami, s katerimi so že igrali v prvem delu kvalifikacij.

Kvalifikacije se bodo igrale spomladi 2012, ker pa Slovenija gosti prihodnje evropsko prvenstvu U-17, NZS tokrat ne bo kandidirala za organizacijo drugega kvalifikacijskega turnirja.

Slovenija bo sicer v žreb "Elite Round" krenila iz tretjega bobna, kar pomeni, da se ne bo mogla pomeriti z reprezentancami Gruzije, Romunija, Irske, Armenije, Češke in Turčije, ki so v bobnu z Jarčevimi varovanci, kot tudi Belgijo, ki je sicer v bobnu B.

Borut Jarc je te dni ponovno zbral reprezentanco, zato so skupaj že spregovorili o žrebu: "Danes smo se zbrali z igralci in se pogovarjali o jutrišnjem žrebu. Vsi si želimo, da bi se izteklo čim bolje za nas. Vemo katere reprezentance so zelo močne, kvalitetne in znane po delu z mladimi. Zato si ne želimo kakšnih Angležev, Nemcev, Portugalcev, Špancev."

"Verjetno bodo skupine izenačene, mi pa bomo delali vse v smeri, da bi se nam dobro izteklo tudi v tem krogu. V žrebu je kar nekaj reprezentanc, katerim smo najmanj enakovredni če ne celo boljši," je še povedal Jarc, za konec pa se je še pošalil: "Upam, da naša delegacija v Nyonu iz bobna povleče čim ugodnejše nasprotnike." Slovenija je v domačih kvalifikacijah res pokazala, da se lahko kosa z najmočnejšimi, če pa bi se jim pri žrebu uspelo izogniti še nekaterim najmočnejšim nasprotnikom, bi Jarčevi varovanci prihodnje leto lahko nastopili tudi v Tallinu.

Boben A: Anglija, Francija, Španija (aktualni prvaki), BiH, Portugalska, Grčija, Madžarska

Boben B: Nemčija, Hrvaška, Belgija, Ukrajina, Švica, Nizozemska, Danska

Boben C: Gruzija, Romunija, Slovenija, Irska, Armenija, Češka, Turčija

Boben D: Avstrija, Norveška, Ciper, Izrael, Italija, Srbija, Črna gora.

Žreb skupin za prvi krog kvalifikacij U-19 2012/13

Poleg drugega dela kvalifikacij bo v Nyonu izveden tudi žreb za prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo U-19 2013 v Litvi. Slovensko izbrano vrsto do 18 let, ki bo nastopila v teh kvalifikacijah vodi Miloš Rus, reprezentance pa so za prvi del kvalifikacij razdeljene v dva bobna.

Žrebanih bo 12 skupin s štirimi reprezentancami, kar pomeni, da bosta v vsako skupino žrebani dve reprezentanci iz enega bobna. Slovenija bo žreb dočakala v drugem bobnu.

Boben A: Anglija, Francija, Belgija, Portugalska, Nizozemska, Irska, Nemčija, Ukrajina, Grčija, Češka, Norveška, Rusija, Italija, Hrvaška, Švica, Škotska, Slovaška, Avstrija, Madžarska, Danska, Poljska, Wales, Azerbajdžan in Finska.

Boben B: Severna Irska, Slovenija, Belorusija, Romunija, Latvija, BiH, Estonija, Izrael, Islandija, Črna gora, Moldavija, Makedonija, Gruzija, Švedska, Bolgarija, Albanija, Kazahstan, Ciper, Armenija, Ferski otoki, Malta, Luksemburg, San Marino, Andora.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 28.03.2023 | U19
  Žlogar: Turnir zapuščamo z dvignjenimi glavami
  Mladinska reprezentanca Slovenije je zaključila elitni krog kvalifikacij za evropsko prventsvo do 19 let. Na zadnjem srečanju je klonila proti Nemčiji.
 • 27.03.2023 | U19
  Žlogar: Dali bomo vse od sebe
  Slovenska mladinska reprezentanca bo jutri odigrala odločilno srečanje proti gostiteljici Nemčiji. Z morebitno zmago se lahko varovanci Žlogarja uvrstijo na zaključni turnir.
 • 25.03.2023 | U19
  Mladinci remizirali tudi v drugo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je drugo tekmo elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo odigrala proti Italiji. Srečanje z zahodnimi sosedi se je končalo brez zadetkov.
 • 24.03.2023 | U19
  Žlogarjevi varovanci v pripravi na obračun z Italijo
  Slovenska mladinska reprezentanca je pred dnevi pričela elitni krog kavlifikacij za preboj na evropsko prvenstvo do 19 let. Jutri mlade reprezentante čaka nov obračun, ko jim bo nasproti stala izbrana vrsta Italije.
 • 22.03.2023 | U19
  Mladinci na prvi tekmi elitnega kroga iztržili remi
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odprla z remijem. Tekma z Belgijo se je končala brez zadetkov.
 • 21.03.2023 | U19
  Mladinska reprezentanca elitni krog začenja proti Belgiji
  Slovenska mladinska reprezentanca je včeraj odpotovala v Nemčijo, natančneje v Bremen, kjer bo v naslednjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let.
 • 13.03.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za elitni krog kvalifikacijskega turnirja
  Nogometna pomlad prinaša tekmovalne izzive tudi za mladinsko izbrano vrsto Slovenije. Četa Antona Žlogarja bo preboj na Uefa evropsko prvenstvo do 19 let napadala v Nemčiji, selektor pa je danes razkril seznam nogometašev, na katere bo računal na turnirju. 
 • 15.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca ugnala vrstnike s Kitajske
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let je na prijateljskem turnirju na Hrvaškem slavila še drugič. Z minimalno zmago je bila boljša od reprezentance Kitajske.
 • 12.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca po preobratu ugnala Latvijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Umagu odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem na Hrvaškem.
 • 02.02.2023 | U19
  Žlogar izbral potnike za prijateljski turnir na Hrvaškem
  Slovenska reprezentanca do 19 let, ki se je pred kratkim uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, bo med 9. in 15. februarjem na Hrvaškem sodelovala na prijateljskem turnirju.

DELI NA