25.02.2014 | A
Jokić odlično izkoristil priložnost

Pretekli konec tedna so bili med slovenskimi reprezentanti najbolj uspešni tisti, ki praviloma opravljajo defenzivne naloge. Bojan Jokić in Rene Krhin sta bila najboljša posameznika svojih klubov, medtem ko je Jan Oblak ostal nepremagan še na deseti od enajstih tekem v dresu Benfice.

Oblak nepremagan že 288 minut, Handanović klonil iz najstrožje kazni

Janu Oblaku še naprej uspeva neverjetna serija, ki jo v svojih karierah doživijo le redki vratarji. Mladi član Benfice je namreč ohranil mrežo nedotaknjeno še na deseti od enajstih tekem, ko je stal med vrati portugalskega velikana. Po nedavnem rekordnem dosežku je slovenski reprezentančni vratar začel z novo serijo brez prejetega zadetka, ki trenutno traja 288 minut. Bolj uveljavljeni Samir Handanović ima na Apeninskem polotoku precej več dela, saj v povprečju prejema natanko en zadetek na prvoligaško tekmo. Tradicija je seveda obveljala tudi na zadnjem obračunu med Interjem in Cagliarijem, ko je edini zadetek prejel po strelu z bele točke. Samirjev bratranec je imel po evropski preizkušnji s Sevillo nekaj počitka, saj se slovensko prvenstvo še ni začelo.

Odlični Jokić, pomembna zmaga za Cesarja

Villarreal je v ponedeljek slavil pomembno zmago na gostovanju pri Espanyolu, s katero se je znova zavihtel na odlično peto mesto v najmočnejšem španskem prvenstvu. Po mnenju nekaterih medijev, pa je bil prvo ime obračuna prav naš Bojan Jokić, ki se je izkazal z odličnim izpolnjevanjem obrambnih nalog. Bočni branilec slovenske reprezentance, ki je imel v letošnji sezoni ogromno težav s poškodbami, je že drugo tekmo zapored odigral v udarni zasedbi »rumene podmornice«,  kjer bi se po zadnji odlični predstavi utegnil tudi ustaliti. Še bolj pomembne zmage se je v silovitem boju za obstanek veselil Chievo, ki je premagal neposrednega konkurenta iz Catanije. Boštjan Cesar, ki je dobro odigral vseh 90 minut, je ostal zvest nabiranju rumenih kartonov, saj je povečal zbirko na 13. Rumeno je videl tudi Mišo Brečko na derbiju 2. Bundeslige. Koln je uspel zadržati prednost pred Greuther Furthom in zanesljivo koraka proti elitnemu nemškemu prvenstvu. Polno minutažo je imel še Andraž Struna, a kaj, ko je njegova Giannina presenetljivo  izgubila na domačem terenu z Verio.

Vse boljši Krhin, Kampl in Iličić z drugega plana

Kevin Kampl in Josip Iličić, ki sta pretekli teden blestela v evropskih pokalih, sta tokrat dočakala nekaj počitka, saj sta vstopila v igro s klopi za rezervne nogometaše. Obratno velja za Jasmina Kurtića in Reneja Krhina, saj sta bila pomembna aduta svojih ekip proti italijanskim velikanom. Kurtić je prvič sodeloval na mestnem derbiju med Torinom in Juventusom, ki se je končal z minimalno zmago italijanskih prvakov, medtem ko je Krhin, ki je bil eden najboljših posameznikov v dresu Bologne, doživel minimalni poraz proti Romi. Po odsluženi kazni se je v ekipo Slaska iz Wroclawa vrnil Dalibor Stevanović, ki pa ni uspel preprečiti poraza svojega moštva z Ruchom. Edini zadetek tokrat pripada Nejcu Pečniku. Nogometaš Crvene zvezde je namreč odločil uvodno tekmo spomladanskega dela srbskega prvenstva proti Javorju.

Napadalci tokrat brez zadetkov

Ofenzivna linija slovenske reprezentance v minulem koncu tedna ni bila posebno razpoložena. Roman Bezjak, ki je gostoval pri Botevu iz Plovdiva, je med pomembnejše statistične podatke dodal le nov rumeni karton, medtem ko je Robert Berić zapustil igrišče na tekmi med Riedom in Sturmom v 69. minuti. Tim Matavž po poškodbi stopnjuje igralno minutažo, Valter Birsa pa je še naprej na stranskem tiru. Počasi se bo začela nova sezona japonskega prvenstva, ko bosta znova tresla mreže Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

Igralec Tekma Učinek
Samir Handanović Inter-Cagliari 1:1 Branil vseh 90 minut.
Jasmin Handanović Zimski premor.  
Jan Oblak  Benfica-Vitoria Guimaraes 1:0 Branil vseh 90 minut.
Gregor Balažic Karpaty Lviv-Horizont Turnovo 2:0 (pripravljalna) Igral vseh 90 minut in prejel rumeni karton.
Miral Samardžič Zimski premor.  
Željko Filipovič Zimski premor.  
Dalibor Stevanovič Slask Wroclaw-Ruch Chorzow 2:3 Igral vseh 90 minut.
Robert Berič Ried-Sturm 2:2 Igral do 69. minute.
Zlatko Dedić Dynamo Dresden-St. Pauli 1:2 Igral vseh 90 minut.
Mišo Brečko Koeln-Greuther Furth 1:1 Igral vseh 90 minut in prejel rumeni karton.
Boštjan Cesar Chievo-Catania 2:0 Igral vseh 90 minut in prejel rumeni karton.
Branko Ilič Maccabi Haifa-Hapoel Tel Aviv 3:1  
Martin Milec Zimski premor.  
Bojan Jokić* Espanyol-Villarreal 1:2 Igral vseh 90 minut.
Andraž Struna Pas Giannina-Veria 0:1 Igral vseh 90 minut.
Aleš Mertelj Zimski premor.  
Nejc Pečnik Crvena zvezda-Javor Ivanjica 2:1 Igral vseh 90 minut in dosegel zadetek.
Rene Krhin* Bologna-Roma 0:1 Igral vseh 90 minut.
Kevin Kampl Salzburg-Admira 6:1 Igral od 64. minute.
Jasmin Kurtić Juventus-Torino 1:0 Igral do 93. minute.
Andraž Kirm* Utrecht-Groningen 1:0 Izven kadra za tekmo.
Dejan Lazarevič Chievo-Catania 2:0 Na klopi za rezervne nogometaše.
Zlatan Ljubijankić* Zimski premor.  
Milivoje Novaković* Zimski premor.  
Tim Matavž* NEC-PSV 0:2 Igral od 72. minute.
Josip Iličić* Parma-Fiorentina 2:2 Igral od 67. minute.
Roman Bezjak Botev Plovdiv-Ludogorets 2:2 Igral vseh 90 minut in prejel rumeni karton.
Valter Birsa* Sampdoria-Milan 0:2 Izven kadra zaradi poškodbe.

SORODNE NOVICE

  • 13.05.2024 | A
    Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
    En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
  • 07.05.2024 | A
    Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
    Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.

DELI NA