Izpadli branilci naslova

Povratni boji četrtfinalnega kroga Hervis pokala Slovenije so dali štiri finaliste. Zasluženo, pa vendarle nekoliko presenetljivo, so Lendavčani izločili Ljubljančane, Maribor še v drugo nadigral Triglav, Domžalčani so bili v gosteh uspešnejši od Gorice, Celjani pa v 86. minuti z zadetkom Repa potrdili boljšo pripravljenost od 'knapov'.

Triglav Gorenjska : NK Maribor 2:2 (0:0) – skupni izid 3:7

Mariborčani so na Gorenjsko potovali z izdatno prednostjo štirih zadetkov, pa vendarle so že pred srečanjem opozarjali na to, da se bo potrebno dokazati tudi v drugo. Sicer so po strelu Flavia v 58. minuti povedli (kasneje je nogometaš prejel še rumeni karton), a sta nato v razmaku treh minut padla najprej izenačujoč zadetek Dejana Burgarja, ki je z glavo z neposredne bližine gola zadel za 1:1, nato pa Aleš Mertelj v enakem stilu kot gorenjski nogometaš pred njim, rezultat hitro prevesil na štajersko stran. Končni izid srečanja je zopet z neposredne bližine postavil razpoloženi Burgar, ki je ob nepazljivi mariborski obrambi žogo le še potisnil v mrežo in domačim prinesel neodločen rezultat. Zaradi velikega rezultatskega manjka s prvega srečanja v nadaljevanje potujejo vijoličasti.

Zapisnik srečanja


Nafta : Interblock 3:0 (1:1) – skupni izid 4:1

Lendavčani so gostili branilce naslova in jih z ofenzivno igro, kjer je bil razpoložena dvojica Volaš – Repina (nogometaša sta prispevala zadetka za gostitelje), dobro pa je branil Troha, pustili v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. Že v 10. minuti je Volaš zadel vratnico, tudi kasneje priložnosti za zadetek ni manjkalo. Poskusili so Berić, Iličić, Volaš, Vassiljev, šele ob koncu polčasa pa je Daliborju Volašu uspelo prelisičiti gostujočega vratarja in Lendavčane popeljati do vodstva. V drugem delu igre je najprej Jernej Repina z glavo povišal na 2:0 nato pa Jože Benko le pet minut po vstopu v igro ob izvajanju enajstmetrovke (roka Jogana) postavil končnih 3:0 in skupnih 4:1 za Nafto.

Zapisnik srečanja


HIT Gorica : Domžale 0:1 (0:1) – skupni izid 1:2

Kljub temu, da so imeli Goričani žogo precejšen del srečanja v svojih nogah, do novega zadetka niso prišli. Namesto tega so gostje že v 22. minuti dosegli zmagoviti gol, ki jih je po natančnem strelu Damirja Pekiča prvič pripeljal do polfinala pokalnega tekmovanja. Več tukaj.

Zapisnik srečanja


CM Celje : Rudar Velenje 1:0 (0:0) – skupni izid 2:0

Kljub minimalni prednosti s prvega srečanja je Celjanom uspelo zdržati tudi v drugo in po zaslugi Rajka Repa, ki je v zaključku tekme znova tresel velenjsko mrežo, v polfinale potujejo prav oni. Čeprav je bila celjska klop tokrat nekoliko krajša (poškodovani Bezjak, Marlon, Dvorančič, Štraus pa je srečanje spremljal s tribune), so se nogometaši na koncu veselili preboja med štiri najboljša pokalna moštva. Prvi so zapretili Celjani, nato se je izkazal njihov vratar, igra pa je vseskozi potekala med obema kazenskima prostoroma. Sredi prvega polčasa je Rep izvajal prosti strel, a je žoga zletela le malce mimo desne vratnice. Podaje pred kazenskim prostorom o v 86. minuti obrodile sadove, ko je Popovič podal mimo Saviča, Repu naravnost na nogo, le-ta pa je rutinirano zatrese prazen velenjski gol. Celjane sedaj čaka nova stopnička pred želenim dvigom na Olimp, ki zmagovalcu odpira vrata na evropske zelenice.

Zapisnik srečanja

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Gregor Čiček

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
    Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.

DELI NA