29.04.2024 | U14
Izbrana vrsta do 14 let dvakrat s Severno Makedonijo

Slovenska reprezentanca do 14 let se bo v začetku maja dvakrat pomerila z vrstniki iz Severne Makedonije. To bo prva uradna tekma generacije igralcev rojenih v letu 2010.

Slovenska izbrana vrsta bo prvo srečanje s Severno Makedonijo odigrala v torek, 7.5. ob 16. uri v Radencih, druga tekma pa bo na sporedu dva dni kasneje ob 11. uri v istem kraju.

Selektor izbrane vrste do 14 let Boštjan Kreft je pred prvim zborom reprezentance dejal: ”Z akcijo v Radencih na mednarodni oder postavljamo novo generacijo fantov. Preko projektov regijskih centrov smo fante iz celotne Slovenije spremljali 3 leta. Izbor je trenutna situacija, imamo še veliko fantov, ki so blizu statusa reprezentanta. Tekmi proti Severni Makedoniji bosta priložnost, da mladi fantje izkuzijo mednarodni nivo. S strokovnim štabom bomo naredili vse, da bodo igralci na tekmi pripravljeni in da bodo zmožni pokazati svoje sposobnosti.”

Obe srečanji bosta odigrani v prenosu na kanalih NZS.

Seznam vabljenih igralcev:

Anže Grabljevec (Koper), Gaber Dan Oblak (Koper), Luka Georgiev (Gorica), Fabian Lungu (Ilriija), Kenan Džuzdanovič (Primorje), Leo Pisar (Aluminij), Luka Turk (Aluminij), Gašper Jesenko (Aluminij), Tin Bele (Aluminij), Vid Mächtig Kožlin (Bravo), Alex Jelenc Čančar (Bravo), Mark Zajc (Domžale), Marius Chiriac (Domžale), Matija Vukojević (Domžale), Maj Zavodnik (Krka), Leon Dubravica (Lokomotiva/HRV), Rene Pirih (Maribor), Nejc Roman Leljak (Varaždin/HRV), Bor Bokavšek (Olimpija), Patrik Jeran (Olimpija), Sammuel Kukić (Olimpija), Nino Križanič (Veržej)

Termina srečanj proti Severni Makedoniji:

7. maj 2024 ob 16.00 (Radenci) Slovenija - Severna Makedonija
9. maj 2024 ob 11.00 (Radenci) Slovenija - Severna Makedonija

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.05.2024 | U14
    Izbrana vrsta do 14 let še drugič remizirala s Severno Makedonijo
    Slovenska reprezentanca do 14 let je odigrala še drugo izmed dveh mednarodni prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Severne Makedonije. Varovanci Boštjana Krefta so tudi tokrat povedli, moštvi pa sta se zopet razšli z remijem. Za Slovenijo je edini zadetek dosegel Jesenko.
  • 07.05.2024 | U14
    Slovenija na tekmi preobratov remizirala s Severno Makedonijo
    Slovenska reprezentanca do 14 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodni prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Severne Makedonije. Varovanci Boštjana Krefta so se po vodstvu in zaostanku s tekmecem razšli z neodločenim izidom 2:2. Za Slovenijo sta zadela Leljak in Džuzdanović.
  • 12.05.2022 | U14
    Slovenci še drugič premagali Severne Makedonce
    Reprezentanci Slovenije in Severne Makedonije do 14 let sta v Umagu odigrali še drugo prijateljsko tekmo. Tako kot v torek, so se tudi danes veselili v zasedbi Slovenije, ki jo vodi Muamer Vugdalić.
  • 10.05.2022 | U14
    Slovenci boljši od Severne Makedonije
    Reprezentanca Slovenije do 14 let, ki jo vodi Muamer Vugdalić, je v Umagu odigrala prijateljsko tekmo z vrstniki Severne Makedonije in jih premagala z izidom 4:1.

DELI NA