23.06.2019 | Futsal AA
Italijani cenijo slovenski futsal

Pred dobrim tednom so sezono sklenili tudi v Italiji, kjer je v dresu rimskega Lazia igral tudi 31-letni Dejan Bizjak. Ekipa je v rednem delu zasedla 12. mesto, v dodatnih kvalifikacijah pa izpadla rang nižje. Dejan se je izkazal, tudi osem golov je zabil med italijansko elito, za nameček je z ekipo igral na finalnem turnirju osmerice, ki se je borila za pokalni naslov. „Ne moremo biti zadovoljni, saj smo izpadli. Sem pa bil med sezono malce razočaran, saj sem spoznal, da ima klub malce premalo ambicij. Zato sem bil še naprej osredotočen, kaj dajem ekipi, mislil pa sem tudi nase,“ je povedal Dejan, ki si še nabira moči po naporni sezoni.

Kako opozoriti nase

„V Serie A je ogromno vrhunskih igralcev. Ni kar tako igrati na takem nivoju. Če dokažeš sebi in trenerjem, da lahko igraš to ligo, potem nekaj veljaš. Ob tem se moraš tudi vsak trenutek zavedati, da te lahko v Serie A nekdo opazuje. Zato ni vseeno, kako igraš. Pa tudi to je, da ena ali dve tekmi nista dovolj. Konstantno moraš biti na nivoju. Še danes pa mi ni povsem jasno, kaj je tisto, da Italijani ocenijo, ta je pa dober igralec. Sam sem vlagal precej vase, prihajal sem pred treningom in vadil, ostajal sem po treningu z ekipo in še dodatno delal,“ se zaveda Bizjak, ki ob tem spomni tudi na pokalno tekmovanje, kjer so bili igralci Lazia prvovrstno presenečenje. V boju za mesto med najboljšo osmerico so najprej s 3:2 ugnali Maritime Augusto, potem pa izvrstno kljubovali zasedbi Acqua&Sapone Unigross (2:6). obe tekmi je Bizjak začel v prvi četvorki. „To so mali trenutki, ko se zaveš, zakaj delaš, treniraš,“ Dejan komentira dobre predstave v pokalu.

V tej sezoni je dosegel osem golov, zbral je sedem rumenih kartonov ter opozoril nase. Da bi ostal v Rimu, je malo možnosti. Ne skriva, da ga mika, da bi spet zaigral v Serie A. Kje in kdaj, pa bo jasno v prihodnjih tednih.

Čujca in Simeunoviča niso pozabili

Lansko sezono je začel nekaj slabše, saj je bil poškodovan in operiran. „Potem sem se dobro pripravil, ujel ritem in končnico odigral na solidnem nivoju. Ni pa lahko,“ priznava in pove, da mu je trener zaupal. „Igrali smo obrambno, za to sem bil fizično in psihološko pripravljen, zato sem dobival veliko minut. V napadu nam je steklo, ko sem igral s tremi Brazilci. Ko so v igro prihajali mladi domači igralci, se je ustavilo. A taka je bila filozofija kluba, ki je želel dati več minut mladim,“ še dodaja Dejan, ki spoznava, da je slovenski futsal pri sosedih cenjen. „Ko govorimo o našem futsalu, omenjajo pogosto Kristjana Čujca in Mileta Simeunoviča,“ pove Bizjak. Naš sogovornik pohvali izvrstno medijsko pokritost in spremljanje italijanskega ligaškega futsala, tekme pa na televiziji in spletu, kot tudi na Facebooku. Navadil se je tudi na življenje v Rimu, kjer je bil dobrih 15 minut proč od dvorane, ki je ob stadionu Olimpico, kjer svoje domače tekme igrajo nogometaši Lazia.

Dejan je v Italiji pozorno spremljal tudi dogajanje v 1. SFL, po njegovem mnenju pa je zanimiv finale odločila izključitev Mateja Fiderška. Kapetan FutureNeta Maribor je moral ob koncu 1. polčasa 1. tekme finala predčasno pod tuš.

Rad del reprezentančne zgodbe

Dejan je tudi slovenski reprezentant – 37 tekem in tri gole je zbral. „Vedno sem bil in sem pripravljen pomagati in biti del reprezentančne zgodbe!“ jasno o tem, da še vedno premore reprezentančne ambicije.

Dejan Bizjak ima za sabo bogato mednarodno kariero – igral je v Srbiji, Franciji, Italiji in na Malti. V Sloveniji je bil član Sevnice, Puntarja in Dobovca Pivovarne Kozel.

Tekst: D.P.
Foto: SS Lazio

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2020 | Futsal AA
  Najboljše futsal ekipe prihodnje leto v Litvi
  Zavoljo pandemije je bila tudi Fifa, svetovna nogometna zveza, primorana v spremembo datumov tekmovanj na najvišji ravni.
 • 07.05.2020 | Futsal AA
  Hozjan se seli v Napoli
  „Prepričale so me je ekipa, organiziranost in visoke ambicije kluba. V naslednji sezoni je cilj osvojiti prvenstvo in pokal, v naslednjih letih hočejo postati italijanski prvaki v prvi ligi,“ je Nejc pojasnil razloge, da je sinoči sklenil pogodbo.
 • 26.03.2020 | Futsal AA
  Vesel, ker se lahko uči od Damirja Puškarja
  V letošnji sezoni se je prvič na tuje podal tudi 24-letni vratar slovenske reprezentance Tjaž Lovrenčič, ki uspešno igra v 2. italijanski ligi. Tjaž je član kluba U.S. Saints Pagnano, ki v svoji skupini 2. lige zaseda 8. mesto v 14-članskem tekmovanju.
 • 23.03.2020 | Futsal AA
  V minulem letu na tuje in v dres Slovenije
  „Mislim, da je bil odhod v Italijo prava odločitev,“ se danes Jeremy Bukovec ozira v poletje, ko je s pomočjo Kristjana Čujca prišel do kluba na Apeninskem polotoku. Prav Čujec je bil tisti, ki je obvestil Jeremyja, da se Italijani zanimajo zanj.
 • 20.03.2020 | Futsal AA
  Prilagodili tudi futsal koledar
  Evropska nogometna zveza Uefa je danes obelodanila, da so do nadaljnjega odpovedana vsa mednarodne futsal aktivnosti. Odpoved je Uefin odgovor na dogajanje okoli koronavirusa, ki je botroval prekinitvi državnih prvenstev.
 • 01.03.2020 | Futsal AA
  Nagrade za Tanjo, Jeremyja in Kristjana
  Nagrade je podelila sta podelila Stanko Glažar, podpredsednik NZS, ter Vlado Močnik,  član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Obžalujejo zapravljeno priložnost na Češkem
  "Kake bodo spremembe v kadru, je težko reči. Glave se morajo ohladiti, starejši so pokazali, da so kakovostni in da se mladi lahko veliko od njih naučijo. Bo pa od njih odvisno, ali bodo nadaljevali ali ne. Puškar pa je eden od zlate generacije skupaj s še petimi, šestimi, ki so reprezentanco pripeljali na to raven," je nadaljeval Dobovičnik,
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Oslabljena Slovenija brez svetovnega prvenstva
  Slovenska futsal reprezentanca je elitni krog kvalifikacij v Brnu končala z neodločenim izidom ter tako ne bo nastopila na zaključnem turnirju v Litvi. Po porazih z 1:3 proti Češki in 3:4 proti Kazahstanu so naši reprezentanti igrali z Romuni 4:4 (1:2).
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Dokler obstaja možnost
  „Stanje je zapleteno. Zavedamo se, da smo dolžniki, še posebej zaradi prve tekme, kjer so Čehi pokazali svoje kvalitete, mi pa jih nismo. Dokler obstaja le en odstotek možnosti, se bomo borili,“ napoveduje Žiga Čeh, ki je s soigralci pod taktirko selektorja Andreja Dobovičnika preučil konkurenco.
 • 04.02.2020 | Futsal AA
  Dober trening hrabri pred tekmo z Romuni
  Po dveh krogih Slovenija točke še nima, a jo dovolj visoka zmaga proti Romuniji (dva gola ali več) in zmaga Čehov proti Kazahstanu pelje v dodatne kvalifikacije.

DELI NA