29.10.2010 | U17
Italija po dveh zaostankih boljša

Slovenska izbrana vrsta do 17 let je na turnirju v Cipru izgubila še drugo tekmo. Slovenci so dvakrat vodili, na koncu je Italija slavila s 3:2. Na drugi tekmi je Ciper remiziral s Francozi in tako ostaja tudi v igri za napredovanje. Zadnji tekmi turnirja bosta odigrani v ponedeljek, 1.11. ob 14.uri.

Kvalifikacije za nastop na Euro 2011 do leta U17

Slovenija : Italija 2:3 (2:2)

Pihler (19.), Čeh (40.); Rugani (24.), Monachello (40.+), Abbraciante (69.)

Postavi:

Slovenija: Cotman, Šturm, Štruc, Krajnc, Bajde, Požeg Vancaš, Čeh (68. Smrtnik), Lotrič, Pihler, Šme (77. Golob), Zajc (73. Kostanjšek).

Italija: Melgrati, Conti, Akrapovič, Fochesato, Rugani, De Vita, Verre, Maggio, Monachello, Luperini, Pasa.

Selektor Miloš Rus: "Fantje so ponovili dobro predstavo iz tekme proti Franciji, igrali na nivoju, ki so ga v tem trenutku sposobni. Po dvakratnem vodstvu nam je zmanjkalo malo odločnosti, predrznosti, tudi kakšen nameren prekršek v teh trenutkih, da bi uspeli zadržati prednost. Vendar pa se je potrebno zavedati, da je bil tudi nasprotnik dober, navsezadnje je to Italija. Gol v 19. minuti smo dosegli po lepi akciji, nismo zadevali iz protinapadov, ampak iz kontinuiranih napadov. Že minuto za tem smo iz standardne situacije prejeli gol, tudi kot posledico premajhne odločnosti v določenem trenutku. Drugi gol smo dosegli v 40. minuti in ko četrti sodnik pokaže minuto sodnikovega dodatka, so Italijani iz avta spravili žogo na drugo stran in po predložku v naš kazenski prostor zadeli."

Kljub vsemu pa jih Italijani niso nadigrali: "V igri smo bili enakovredni, sploh v prvem polčasu pa so imeli Italijani strahovite težave, da so sploh prišli do žoge."

Tudi izbranci Miloša Rusa so imeli možnosti za zmago: "V nadaljevanju smo imeli 2 stoodstotni priložnosti za zadetek – Pihler je s prostega strela na robu 16-metrov streljal le malo nad prečko, v drugi akciji je Lotrič po podaji Bajdeta prišel do strela v kazenskem prostoru Italijanov, nekoliko s strani, a mu je strel vratar obranil. Tretji, vodilni zadetek smo dobili 12 minut pred koncem tekme – štirje naši igralci so bili premalo odločni, žoga se je na koncu odbila od bloka v gol. Do konca smo poskušali vse, v tekmo smo šli s štirimi napadalci, ki v klubih običajno igrajo na teh mestih. Pojavila se je tudi panika v italijanski ekipi, a nam na žalost ni uspelo zadeti."
"Vendar pa so igralci odigrali spodobno, nikogar ne more biti sram – ne predsednika, ne častnega konzula, ne slovenskih navijačev, ki so prišli na tekmo, niti igralcev samih."

Pred njimi je le še zadnja tekma: "Tekma proti Cipru je zadnja na prvenstvu, tudi mi ne želimo biti zadnji v skupini. Če je bila tekma proti Italiji odločilna, potem je zadnja tekma v psihološkem vidiku zagotovo najtežja. Po dveh porazih se morajo dvigniti, da bodo pravi še za to tekmo, nenazadnje so tudi Ciprčani še v igri za napredovanje. Vsi igralci v reprezentanci so zdravi, dobro pripravljeni in vsi konkurirajo za tekmo, na kateri bo cilj zagotovo zmaga."


{{Lestvica mode=lestvica-prikazR reference=u17_ep2011}}

{{Lestvica mode=lestvica-prihajajoce additionalReferences=u17_ep2011 limit=6}}

{{Lestvica mode=lestvica-koncane reference=u17_ep2011 limit=6}}


Tekst: NZS/LS
Foto: NZS


SORODNE NOVICE

  • 29.08.2024 | U17
    V drugem polčasu potrdili visoko zmago
    Kadetski reprezentanci Slovenije in Črne Gore sta po torkovi tekmi na Ptuju odigrali še drugo pripravljalno srečanje, tokrat v Limbušu. Slovenci so v drugem polčasu je dosegli štiri gole in zmagali z izidom 5:0.
  • 27.08.2024 | U17
    Po šestih zadetkih brez zmagovalca
    Kadetski reprezentanci Slovenije in Črne Gore sta na Ptuju odigrali prvo od dveh pripravljalnih tekem. Slovenci so v dvoboju šestih doseženih zadetkov povedli kar trikrat, a so se Črnogorci vselej rešili in iztržili neodločen rezultat.
  • 20.08.2024 | U17
    Kadeti dvakrat s Črno Goro
    Slovenska reprezentanca do 17 let se bo konec avgusta v sklopu priprav na jesenske kvalifikacije za evropsko prvenstvo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Črne gore. Obe tekmi bosta v prenosu na kanalih NZS.
  • 26.03.2024 | U17
    Kadeti za konec klonili proti Norveški
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
  • 23.03.2024 | U17
    Kadeti nemočni proti Španiji
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
  • 20.03.2024 | U17
    Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
    Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
  • 19.03.2024 | U17
    Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
    Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
  • 11.03.2024 | U17
    Vugdalić izbral za elitni krog
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
  • 07.03.2024 | U17
    Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
  • 05.03.2024 | U17
    Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.

DELI NA