04.10.2010 | 2. SNL
Interblock na vrhu, nov poraz Dravinje

Nogometaši Interblocka so po sredinem pokalnem zmagoslavju proti prvoligašu Primorju novo zmago dosegli tudi v 2. slovenski nogometni ligi in tako z 20 točkami po devetih krogih zanesljivo držijo prvo mesto. V soboto so pred domačimi gledalci premagali Šmartno 1928 z 2:1.

Interblock je sezono po izpadu iz prvoligaške konkurence dodobra prenovil ekipo, po devetem krogu tekmovanja v 2. SNL pa se zdi, da so vodilni možje kluba s pomladitvijo začrtali prave smernice. Interblockova prednost pred drugim Aluminijem namreč znaša že pet točk. Tokrat so Ljubljančani z zadetkoma Podlogarja in Centriha slavili z 2:1, potem ko je Šmartno v 31. minuti povedlo z zadetkom Velerja.

Zato pa je toliko bolj zanimivo na drugem mestu ligaške razpredelnice. Aluminij, Drava in Dravinja imajo enako število točk. Aluminij je v zadnji tekmi remiziral v gosteh pri Beli krajini ter jo tako pahnil na šesto mesto.

Dvoboj Dravinje, ki je še dobrih 10 dni nazaj vodila na drugoligaški razpredelnici in Rolteka iz Doba se je končal v prid gostom. Ti so že v dvoboju z Mariborom v pokalnem tekmovanju dokazali, da gre za trdo ekipo, ki ne popušča do zadnje minute. Tokrat so si zmago zagotovili že po prvem polčasu, saj drugi del z izjemo številnih sodniških piskov, poškodb in rdečega kartona ni prinesel zadetkov. Obakrat je bil usoden strel gostujoče sedmice. Klemen Kunstelj je strelski pohod začel v 28. minuti in bil znova natančen devet minut zatem. Častni zadetek za gostitelje in s tem peti v sezoni je realiziral Januš Štante in s tem postal četrti strelec lige.

Drava je tokrat doma gostila nasprotnika iz spodnje polovice lestvice, Muro. Mlada prekmurska ekipa letos iz tekme v tekmo kaže precejšnja nihanja, kar so izkoristili Ptujčani, pred sezono eni glavnih kandidatov za povratek v najvišji rang tekmovanja. Tokrat sta bila za Muro usodna Firer (zadel je dvakrat) in Džakovič, medtem, ko je častni zadetek za ponos Prekmurja dosegel Filipovič.

V Krškem so domačini dosegli šele tretjo prvenstveno zmago, tokrat proti Šenčurju, slednja pa jih uvršča šele na osmo mesto ligaške razpredelnice. V izenačeni konkurenci bi se Krško lahko z zmago v zaostali tekmi z Belo krajino dvignilo na zgornji rob spodnjega dela lestvice, podobno kot Muraši pa bodo tudi nogometaši Krškega morali preprečiti nihanja v formi, v kolikor njihove ambicije segajo v zgornji del prvenstvene lestvice.

IB INTERBLOCK - ŠMARTNO 1928 2:1 (1:1)

Ljubljana, gledalcev 100, sodniki: Tratnjek (Murska Sobota), Vukan (Apače) in Smej (Fokovci).
Strelci: 0:1 Veler (31.), 1:1 Podlogar (41.), 2:1 Centrih (90.).
IB Interblock: Jug, Skubic, Rapnik (od 46. Žitko), Mihelič, Centrih, Selimović, Tabot, Fink, Krljanovič (od 72. Gerič), Podlogar, Čehić (od 46. Valenčič).
Šmartno 1928: Pusovnik, Jahić (od 62. Volk), Kramar, Grešovnik, Kompan, Bojović, Podbrežnik, Veler (od 60. Lenošek), Jelen (od 87. Plesnik), Podgoršek, Mujanovič.
Rumeni kartoni: Rapnik; Kramar, Podbrežnik.
Rdeč karton: /.

DRAVINJA KOSTROJ - ROLTEK DOB 1:2 (1:2)

Slovenske Konjice, gledalcev 100, sodniki: Tkalčič (Maribor), Bezjak (Gorišnica) in Friš (Sladki Vrh).
Strelca: 0:1 Kunstelj (28.), 0:2 Kunstelj (37.), 1:2 Štante (43.).
Dravinja Kostroj: Čelofiga, Tolar, Močič, Hankić, Gašparič, Rošer (od 61. Dimc), Ribič, Čerenak, Alenc (od 81. Čander), Štante (od 70. Hvalec), Vodopivec.
Roltek Dob: Biček, Mohar, Mirtič, Mešanović, Češnjevar, Škof (od 58. Gasior), Kunstelj, Kujovič, Avbelj (od 82. Miletić), Vuk (od 65. Uštar), Klopčič.
Rumeni kartoni: Štante, Močič, Hvalec; Vuk, Mešanović, Češnjevar.
Rdeč karton: Češnjevar (80.).

LABOD DRAVA - MURA 05 3:1 (2:0)

Murska Sobota, gledalcev 350, sodniki: Žganec (Ljubljana), Kokolj (Škofljica) in Rojko (Logatec).
Strelci: 1:0 Firer (32.), 2:0 Firer (39.), 2:1 Filipović (67.), 3:1 Džaković (90.).
Labod Drava: Vrečko, Toplak, Džaković, Zagoršek (od 73. Matjašič), Firer (od 84. Veselič), Emeršič, Gorinšek, Kurež, Kulčar, Perger, Marlon.
Mura 05: Radan, Kous, Filipović, Ramšak, E. Janža (od 81. Kek), Maruško, Kouter, Bohar, Kovač (od 76. Gruškovnjak), J. Janža (od 46. Sprečo), Lotrič.
Rumen karton: Lotrič.
Rdeč karton: /.

 

KRŠKO - GARMIN ŠENČUR 2:0 (0:0)

Krško, gledalcev 150, sodniki: Babnik (Ljubljana), Povšnar (Zagorje ob Savi) in Mikača (Višnja Gora).
Strelec: 1:0 Gazibegović (49.), 2:0 Gazibegović (67.).
Krško: Veličevič, Petric, Barkovič, Nastoski (od 84. Slivšek), Lazanski (od 82. Brdik), Salkić, Mitič, Lulić, Trgo, Drnovšek (od 68. Jakolić), Gazibegović.
Garmin Šenčur: Curanović, Kukavica, Mušić, Stranjak, Grbić, Ovijač, Novak (od 53. Babič), Stanko, Košnik (od 74. Grvala), Robnik (od 61. Hauschen), Sviben.
Rumeni kartoni: Mitič, Barkovič, Petric, Nastoski, Gazibegović; Ovijač, Mušić, Kukavica.
Rdeč karton: Barkovič (63.).

BELA KRAJINA - ALUMINIJ 0:0

Črnomelj, gledalcev 200, sodniki: Fekonja (Lendava), Tompa in Koren (oba Turnišče).
Strelec: /
Bela krajnia: Pašagič, Žižič, Svilar, Žagar, Celcer, Mitrakovič, Biščan, Perme, Martinovič, Vrščaj, Slomšek (od 61. Mušič).
Aluminij: Bratušek, Pranjič (od 60. Breg), Topolovec, Bingo, Krajcer, Bajlec, Romih, Rotman, Vračko, Rešek (od 84. Potočnik), Medved.
Rumeni kartoni:  Krajcer, Bingo.

Tekst: NZS/MaK, Andreja Potočnik
Foto: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA