22.05.2009 | U15
Iličiča nasledil Velikonja


Tokratni krog 1. SNL je prinesel nove junake. Iličičev »hat trick« je nasledila strelska razpoloženost Velikonje, zaradi kartonov pa sta počivala dva nogometaša. Pred zadnjo tekmo  prvenstvene sezone je tako na igrišče stopilo 16 mladih reprezentantov, ki so si prislužili tri rumene kartone in dosegli prav toliko zadetkov.

Obračun med velenjskim Rudarjem in Domžalami se je končal z neodločenim izidom, oboji so bili natančni po dvakrat. Tako so evropske sanje moštvoma splavale po vodi, kljub vsemu pa sta na Mestnem stadionu ob jezeru dobila priložnost dva reprezentanta. Na strani gostiteljev je celotno srečanje odigral zvezni reprezentant do 21 let Nik Omladič, Nikola Tolimir je zaradi devetih kartonov to tekmo počival. V 71. minuti je dobil priložnost tudi Amer Krcič (U20), ki je zamenjal Božiča.

Na tekmi med Dravo in Primorjem, ki so jo z 0:1 dobili gostje, reprezentantov ni bilo, sta pa na Bonifiki zaigrala tako Andraž Struna (U20), na strani domačih, kot tudi Klemen Medved (U21) na strani gostov. Slednji je okrepil obrambno linijo v drugem polčasu. Oba pa sta si v želji po novih točkah prislužila rumena kartona. Primorec je pred srečanjem razkril zmagovalni recept, ki se je tekom 90. minut tudi uresničil: »Še vedno obstajajo možnost, da rešimo prvenstvo. Pravega recepta za zmago ni. Vse kar potrebuješ je gol. Če je dovolj eden, super, če ne pa tisti eden več, kolikor jih da tvoj nasprotnik.« In res, gostitelji so prepričljivo, s 3:0 ugnali Nafto. Luka Koper se je tako z visoko zmago doma v boju za obstanek Dravi približala na vsega dve točki zaostanka, kar napoveduje napet zadnji ligaški krog.

Celjani so tokrat gostovali v Šiški, od koder pa so se vrnili praznih rok. Interblockovci so v drugem polčasu dvakrat zadeli, končni izid je v 90. minuti postavil Robert Berič (U19), ki se je soigralcem priključil v drugem polčasu. Od začetka je zaigral Luka Majcen (U20), ki se je v 28. minuti znašel popolnoma sam pred celjskimi vrati, a tega ni znal izkoristiti. Kot rezervist je zaigral tudi Skubic Nejc (U21). Rapnik je tekmo presedel na klopi, Delamea pa zaradi poškodbe ni bil v ekipi. Strelec treh zadetkov s prejšnjega kroga pa je po četrtem prejetem kartonu ta krog moral izpustiti. »Po eni strani mi je ta prisilni premor prišel prav. Sezona je dolga in počitek vsekakor koristi. Pravega časa za regeneracijo ni in te dni sem izkoristil ravno za to. Je pa težko samo opazovati, ko bi rad pomagal, pa ne moreš,« je po zadnji domači tekmi te sezone povedal Iličič.
Pred srečanjem v Šiški pa so gledalci z aplavzom nagradili prvake 1. slovenske mladinske lige, ki so s sobotno zmago, ko so z 2:5 ugnali Velenjčane postali prvaki mladinske lige. Tu igra tudi sedem reprezentantov: Matic Fink, Dejan Zadnikar, Igor Barukčič, Blaž Božič, Robert Berič, Aleksander Zukič in Jure Vrhunc.  


Ob porazu so gostje drugo mesto ligaške razpredelnice morali odstopiti Novogoričanom, ki so na domačem igrišču ugnali letošnje prvake iz Maribora. S tem pa se je na vrh lestvice strelcev zavihtel tudi Etien Velikonja (U21), ki je v 36. minuti povedel za 2:0 in postavil končnih 3:0. Ob njem je zaigral tudi Matija Škarabot (U21), na strani vijoličnih pa je celotno tekmo odigral Rene Mihelič (U21), medtem ko sta Aleš Majer (U21) in Vito Plut (U21) dobila priložnost sredi drugega polčasa.

Tudi drugo ligaški obračuni so ponudili priložnost najboljšim mladim nogometašem. Sicer zaradi odpovedi tekme v Kranju ni mogel zaigrati Oblak, sta pa zato pa srečanju med Muro in Livarjem igrala Rok Brezarič (U20) in Matej Rogač (U17), ki je v igro vstopil ob koncu tekme. Na tekmi med Aluminijem in Šentjurjem, ki so jo domačini dobili z visokim izidom 4:2, sta na strani gostiteljev na zelenico stopila Leon Črnčič (U19) in Martin Milec (U19), ki si je v 75. minuti prislužil rumeni karton.


Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2023 | U15
  Slovenija na drugem srečanju proti Severni Makedoniji iztržila remi
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Severne Makedonije in kljub igralcu manj tekmo končala brez prejetega zadetka.
 • 07.03.2023 | U15
  Slovenija slavila proti Severni Makedoniji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Severne Makedonije in po preobratu slavila z 1:2.
 • 27.02.2023 | U15
  Reprezentanca U15 proti Makedoniji
  Slovenska reprezentanca do 15 let se bo v marcu na dveh prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Severne Makedonije. Izbranci Muamerja Vugdalića se bodo zbrali 5. marca na Brdu pri Kranju in se za tem odpravili v Skopje, kjer bosta odigrana oba prijateljska obračuna.
 • 10.11.2022 | U15
  Slovenija še drugič slavila proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bosne in Hercegovine.
 • 08.11.2022 | U15
  Slovenija v izdihljajih srečanja do zmage v Zenici
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bosne in Hercegovine.
 • 02.11.2022 | U15
  Reprezentanca U15 proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 15 let se bo v novembru na dveh prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića se bodo zbrali 6. novembra na Brdu pri Kranju in se za tem odpravili v Bosno in Hercegovino, kjer bosta odigrana oba prijateljska obračuna.
 • 16.10.2022 | U15
  Slovenija za konec klonila proti Islandiji po enajstmetrovkah
  Slovenska reprezentanca do 15 let je sklenila Uefa razvojni turnir s porazom proti Islandiji s 3:5 (1:1, 1:0).
 • 13.10.2022 | U15
  Prepričljiva zmaga proti S. Irski
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi tekmi Uefa razvojnega turnirja premagala izbrano vrsto Severne Irske s 3:1 (2:0).
 • 11.10.2022 | U15
  Slovenci pričeli Uefa razvojni turnir z zmago
  Slovenska nogometna reprezentanca do 15 let je na prvi tekmi Uefa razvojnega turnirja premagala izbrano vrsto Luksemburga z 2:0 (1:0).
 • 07.10.2022 | U15
  Letniki 2008 gostijo Uefa razvojni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo med 8. in 16. oktobrom sodelovala na Uefa razvojnem turnirju, ki bo potekal v Čatežu in Brežicah.

DELI NA