22.05.2009 | U15
Iličiča nasledil Velikonja


Tokratni krog 1. SNL je prinesel nove junake. Iličičev »hat trick« je nasledila strelska razpoloženost Velikonje, zaradi kartonov pa sta počivala dva nogometaša. Pred zadnjo tekmo  prvenstvene sezone je tako na igrišče stopilo 16 mladih reprezentantov, ki so si prislužili tri rumene kartone in dosegli prav toliko zadetkov.

Obračun med velenjskim Rudarjem in Domžalami se je končal z neodločenim izidom, oboji so bili natančni po dvakrat. Tako so evropske sanje moštvoma splavale po vodi, kljub vsemu pa sta na Mestnem stadionu ob jezeru dobila priložnost dva reprezentanta. Na strani gostiteljev je celotno srečanje odigral zvezni reprezentant do 21 let Nik Omladič, Nikola Tolimir je zaradi devetih kartonov to tekmo počival. V 71. minuti je dobil priložnost tudi Amer Krcič (U20), ki je zamenjal Božiča.

Na tekmi med Dravo in Primorjem, ki so jo z 0:1 dobili gostje, reprezentantov ni bilo, sta pa na Bonifiki zaigrala tako Andraž Struna (U20), na strani domačih, kot tudi Klemen Medved (U21) na strani gostov. Slednji je okrepil obrambno linijo v drugem polčasu. Oba pa sta si v želji po novih točkah prislužila rumena kartona. Primorec je pred srečanjem razkril zmagovalni recept, ki se je tekom 90. minut tudi uresničil: »Še vedno obstajajo možnost, da rešimo prvenstvo. Pravega recepta za zmago ni. Vse kar potrebuješ je gol. Če je dovolj eden, super, če ne pa tisti eden več, kolikor jih da tvoj nasprotnik.« In res, gostitelji so prepričljivo, s 3:0 ugnali Nafto. Luka Koper se je tako z visoko zmago doma v boju za obstanek Dravi približala na vsega dve točki zaostanka, kar napoveduje napet zadnji ligaški krog.

Celjani so tokrat gostovali v Šiški, od koder pa so se vrnili praznih rok. Interblockovci so v drugem polčasu dvakrat zadeli, končni izid je v 90. minuti postavil Robert Berič (U19), ki se je soigralcem priključil v drugem polčasu. Od začetka je zaigral Luka Majcen (U20), ki se je v 28. minuti znašel popolnoma sam pred celjskimi vrati, a tega ni znal izkoristiti. Kot rezervist je zaigral tudi Skubic Nejc (U21). Rapnik je tekmo presedel na klopi, Delamea pa zaradi poškodbe ni bil v ekipi. Strelec treh zadetkov s prejšnjega kroga pa je po četrtem prejetem kartonu ta krog moral izpustiti. »Po eni strani mi je ta prisilni premor prišel prav. Sezona je dolga in počitek vsekakor koristi. Pravega časa za regeneracijo ni in te dni sem izkoristil ravno za to. Je pa težko samo opazovati, ko bi rad pomagal, pa ne moreš,« je po zadnji domači tekmi te sezone povedal Iličič.
Pred srečanjem v Šiški pa so gledalci z aplavzom nagradili prvake 1. slovenske mladinske lige, ki so s sobotno zmago, ko so z 2:5 ugnali Velenjčane postali prvaki mladinske lige. Tu igra tudi sedem reprezentantov: Matic Fink, Dejan Zadnikar, Igor Barukčič, Blaž Božič, Robert Berič, Aleksander Zukič in Jure Vrhunc.  


Ob porazu so gostje drugo mesto ligaške razpredelnice morali odstopiti Novogoričanom, ki so na domačem igrišču ugnali letošnje prvake iz Maribora. S tem pa se je na vrh lestvice strelcev zavihtel tudi Etien Velikonja (U21), ki je v 36. minuti povedel za 2:0 in postavil končnih 3:0. Ob njem je zaigral tudi Matija Škarabot (U21), na strani vijoličnih pa je celotno tekmo odigral Rene Mihelič (U21), medtem ko sta Aleš Majer (U21) in Vito Plut (U21) dobila priložnost sredi drugega polčasa.

Tudi drugo ligaški obračuni so ponudili priložnost najboljšim mladim nogometašem. Sicer zaradi odpovedi tekme v Kranju ni mogel zaigrati Oblak, sta pa zato pa srečanju med Muro in Livarjem igrala Rok Brezarič (U20) in Matej Rogač (U17), ki je v igro vstopil ob koncu tekme. Na tekmi med Aluminijem in Šentjurjem, ki so jo domačini dobili z visokim izidom 4:2, sta na strani gostiteljev na zelenico stopila Leon Črnčič (U19) in Martin Milec (U19), ki si je v 75. minuti prislužil rumeni karton.


Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2021 | U15
  Video: Slovenci maščevali torkov poraz
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi prijateljski tekmi v Nacionalnem nogometnem centru Brdo premagala izbrano vrsto Avstrije z 1:0.
 • 23.11.2021 | U15
  Avstrijci premočni na prvi tekmi
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na prvi prijateljski tekmi v Nacionalnem nogometnem centru Brdo klonila proti izbrani vrsti Avstrije z rezultatom 1:4 (0:2).
 • 17.11.2021 | U15
  Dvakrat z Avstrijo
  Reprezentančna selekcija do 15 let bo novembra odigrala dve prijateljski tekmi z vrstniki iz Avstrije. Zasedba selektorja Muamerja Vugdalića se bo zbrala v ponedeljek, 22. novembra.
 • 27.10.2021 | U15
  Na prvi tekmi remi
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na prvi prijateljski tekmi z Madžarsko remizirala z rezultatom 2:2 (1:1).
 • 18.10.2021 | U15
  Dvakrat z Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec oktobra odigrala prijateljski tekmi z izbrano vrsto Madžarske. Selektor Muamer Vugdalić je vpoklical dvaindvajset nogometašev, ki prihajajo iz devetih različnih klubov.
 • 30.09.2021 | U15
  Slovenci še v drugo premagali Slovake
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi prijateljski tekmi s Slovaško slavila s 3:1 (1:0).
 • 28.09.2021 | U15
  S preobratom do zmage nad Slovaki
  Nova generacija reprezentance Slovenije do 15 je uspešno opravila s prvo skupno akcijo. Izbrani Muamerja Vugdalića so v Nacionalnem nogometnem centru Brdo po preobratu s 3:1 premagali slovaške vrstnike.
 • 18.12.2019 | U15
  Hrvaška premočna v Medulinu
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na prijateljski tekmi v Medulinu izgubila s Hrvaško z 0:6 (0:2).
 • 04.11.2019 | U15
  Za konec minimalni poraz
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na zadnji tekmi Uefa razvojnega turnirja izgubila s Črno goro z 0:1 (0:1).
 • 01.11.2019 | U15
  Slovenija premagala Izrael
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi tekmi Uefa razvojnega turnirja premagala Izrael z 2:1 (0:1).

DELI NA