Hervis Pokal Slovenije v novi preobleki

Nogometna zveza Slovenije in Hervis d.d. sta na novinarski konferenci v prodajalni Hervisa v ljubljanskem Cityparku obelodanila podaljšanje sodelovanja na področju pokroviteljstva Hervis Pokala Slovenije, prav tako pa so bili izžrebani pari prvega kroga prenovljenega pokala.

NZS in Hervis bosta tako sodelovala še naslednja štiri leta, direktor Hervisa d.d., Aleš Černe, pa sodelovanje ocenjuje kot uspešno. "Po petih letih obstoječega sodelovanja nadaljujemo s sponzorstvom pokalnega tekmovanja. Dosedanje sodelovanje ocenjujemo kot uspešno, zato ga tudi nadaljujemo. Mislim, da je lep uspeh že to, da si v teh časih lahko privoščimo obnavljanje takšnih pogodb, pogajalci Nogometne zveze pa so bili toliko spretni, da so zneski višji, kot v prejšnji pogodbi. Posledica tega so tudi višje in bolj mikavne nagrade za četrtfinaliste, polfinaliste in finalista."

"Nogometna zveza Slovenije se zahvaljuje Hervisu, da nam v teh težkih ekonomskih časih stoji ob strani. Njihov prispevek za Pokal Slovenije ni majhen in nekaj bodo imeli od tega tudi klubi, ki se uvrstijo v zaključni del. Po drugi strani pa to pomeni, da se bomo lahko tudi vsi ljubitelji nogometa Hervisu oddolžili za vložek v pokal na ta način, da tukaj tudi kupujemo. Sodelovanje v preteklih letih je bilo izredno dobro in ocenjujemo, da bo tako tudi v prihodnosti. Naša želja je, da bo pokal postal medijsko bolj zanimiv in da bodo tekme privabile vedno večje število gledalcev, kar se spet odrazi v tem, da se priljubljenost nogometa povečuje, povečuje pa se tudi zahteva gledalcev po vedno boljših tekmah," je ob podaljšanju pogodbenega sodelovanja povedal predsednik NZS, mag. Ivan Simič.

Poglavitna sprememba formata tekmovanja, ki je dobilo tudi novo grafično preobleko in ime (odslej Hervis Pokal Slovenije), je ta, da se že v prvem krogu tekmovanju priključi šest prvoligašev, ter da višje rangiran klub v paru nastopa v gosteh. Štirje prvoligaši, ki so Slovenijo zastopali, ali jo še zastopajo v evropskih pokalih, se tekmovanju pridružijo v drugem krogu. V rubriko novosti lahko vpišemo tudi prenovljen sistem trženja medijskih pravic, katere se od četrtfinala naprej po vzoru Uefe tržijo centralizirano, dve tekmi v četrtfinalu in polfinalu, ter zaključni del tekmovanja (od četrtfinala naprej) v spomladanskem delu sezone. Ena večjih novosti je tudi že omenjen višji nagradni sklad, po katerem bo zmagovalna ekipa Hervis Pokala Slovenije v klubsko blagajno dodala mikavnih 20.000 €.

Žreb prvega kroga, ki sta ga opravila generalni sekretar NZS, Dane Jošt, in vodja tekmovanj pri NZS, Sandi Kranjec, je dal naslednje rezultate:

Žreb Hervis Pokal Slovenije 2009/10:

Predkrog:?

Vzhod: Železničar – Kleparstvo Šinko Serdica?
Zahod: Kalcer Vodoterm Radomlje – Kranj??

1. krog (16. September):?

Gostilna Lobnik Slivnica – Mura 05
Koroška Dravograd – Domžale?
Zmagovalec predkroga Zahod – Olimpija
Zmagovalec predkroga Vzhod – Labod Drava *?
Zreče – CM Celje
Idrija – Luka Koper?
Stojnci – Bela Krajina?
Ankaran Hrvatin Mas Tech – Primorje?
Triglav Gorenjska – Aluminij?
Jadran Dekani – Nafta?
Črenšovci – Tolmin?
Odranci – Dravinja??

*-Labod Drava bo nastopala le pogojno, če bo imela urejen status z MNZ Ptuj

Tekst in foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 23.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Izžrebani pari osmine finala, pokalni prvaki Koprčani z Domžalčani
  Novembra smo dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, po današnjem žrebu pa so znani tekmovalni pari, ki se bodo marca prihodnje leto udarili za četrtfinale.
 • 10.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Prvoligaški obračun za osmino finala pripadel Celjanom
  Znanih je vseh 16 udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union. Videm je na domačem igrišču presenetil Dobljane, prvoligaški obračun z Muro pa je dobilo Celje. Napredovala sta tudi Olimpija in Maribor, spored šestnajstine finala pa so s tekmo proti Cirkulanam zaprli pokalni prvaki Koprčani. 
 • 07.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Torek, sreda in četrtek rezervirani za pokalne spopade
  Torek, sreda in četrtek bodo namenjeni tekmam šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union. Tekmovanje s tem krogom prehaja pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, do sedaj so klubi igrali znotraj meja matične Medobčinske nogometne zveze.
 • 21.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Izžrebani pari tretjega kroga, prvaki Koprčani z Ljutomerčani
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo so opoldne izžrebali pare šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union, v katerega se je prebilo 32 zmagovalcev drugega kroga tekmovanja. Edini prvoligaški par tvorita Celje in Mura, pokalni prvaki Koprčani pa se bodo na Bonifiki pomerili s tretjeligašem iz Cirkulan.
 • 20.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Drugi krog Pokala Pivovarna Union postregel z nekaj presenečenji
  Znanih je vseh 32 udeležencev tretjega kroga Pokala Pivovarna Union. V šestnajstino finala pokalnega tekmovanja se je prebila osmerica prvoligašev, Radomlje so morale priznati premoč Brava, brez presenečenj pa vseeno ni šlo.
 • 17.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Za pokalno napredovanje tudi Koper, Maribor, Mura in Olimpija
  Kdo vse se bo prebil v tretji krog Pokala Pivovarna Union, med dvaintrideseterico najboljših klubov? Štirje klubi so si že priigrali mesto v šestnajstini finala, v tem tednu pa v pokalne boje vstopa tudi četverica predstavnikov v evropskih tekmovanjih, Koper, Maribor, Mura in Olimpija.
 • 12.09.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Nižjeligaši v prvem krogu Pokala Pivovarna Union izzivajo favorite
  Konec avgusta se je s tekmami predkroga pričela nova sezona prenovljenega formata Pokala Pivovarna Union. V lov na pokalno lovoriko se je letos podalo 186 klubov, krog kandidatov pa se bo znova skrčil po tekmah prvega kroga, ki se bo pričel že v torek.
 • 12.08.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Pričenja se nova pokalna sezona, v boj za lovoriko kar 186 klubov
  Konec tedna se v prenovljenem formatu pričenja nova sezona Pokala Pivovarna Union. Letos se v boj za pokalno lovoriko podaja kar 186 klubov, že v predkrogu tekmovanja pa boste lahko v neposrednem prenosu spremljali pet zanimivih obračunov.
 • 11.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koprčani so pokalni prvaki
  Nogometaši Kopra so pokalni prvaki sezone 2021/22. Primorci, ki vodijo tudi v državnem prvenstvu, so v drugem polčasu finalnega dvoboja strli odpor Brava ter ga z zadetki Lamina Colleyja in Andreja Kotnika premagali z izidom 3:1.
 • 10.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Danes za pokalno lovoriko
  Danes bo v knežjem mestu okronan novi pokalni prvak. Bodo novo pokalno lovoriko dvignili nogometaši Kopra ali Brava? Primorci lovijo četrti naslov, Ljubljančani bodo v velikem finalu zaigrali prvič v zgodovini kluba.

DELI NA