04.08.2010 | U21
Haris Vučkič prvič za U21, vrača se Velikonja

Kot njegov kolega iz članske reprezentance, je tudi selektor U21, Tomaž Kavčič, objavil seznam igralcev, na katere bo računal na prijateljski tekmi v Celju, ko se bosta dan pred člansko tekmo pomerili reprezentanci Slovenije in Makedonije.

Nekoliko v senci dvoboja v Stožicah bo dan poprej na celjski Areni Petrol odigrana prijateljska tekma mladih reprezentanc Slovenije in Makedonije. Selektor Kavčič bo tekmo izkoristil kot zadnji preizkus pred prihajajočima septemberskima kvalifikacijskima tekmama, ko se bo Slovenija doma pomerila z Belgijo (3. september) in v gosteh z Ukrajino (7. september). "Tekma z Makedonijo bo prava preizkušnja pred zadnjima tekmama. Reprezentanca ni bila skupaj že vse od marca, ko smo premagali Nizozemce," je v uvodu povedal selektor Kavčič, ki je bil kot član strokovnega vodstva članske reprezentance tudi v Južnoafriški republiki.

Sicer se Kavčič že ob sami objavi imen za prijateljsko tekmo z Makedonijo soočil s prvimi težavami - zaradi poškod je moral tokrat izpustiti Kevina Kampla in Dejana Lazareviča. Prav Lazareviču bi šlo za prvi vpoklic v mlado reprezentanco, toda nadarjenega ofenzivnega vezista je že drugič tustavila poškodba. "Izkazalo se je, da gre pri Lazareviču za poškodbo zadnje lože, kar pomeni, da je za to tekmo izgubljen," je povedal Kavčič. Seveda pa je toliko boljša novica, da se po lanskoletni poškodbi sedaj vrača goriški napadalec Etien Velikonja, da je v dobri formi tudi Vito Plut, ter da je Leon Črnčič prestopil v angleški Leicester.

Lazarevič bi bil eden od novincev, tako sta sedaj popolnoma nova le Miha Mevlja in Haris Vučkič, ki bi sicer še lahko igral za mlajše selekcije: "Haris je priključen prvi ekipi Newcastla, gre za izjemnega igralca in popolnoma logično je, da je zraven tudi tukaj. Tako od njega, kot od vsakega drugega, pa pričakujem, da bodo v majici z državnim grbom dali vse od sebe," je povedal Kavčič, ki se počasi približuje koncu kvalifikacij.

Po tekmi z Ukrajino se bo zaradi menjave generacij poslovil precejšen del ekipe, Kavčič pa že počasi ekipi priključuje igralce, ki so lani Slovenijo zastopali na evropskem prvenstvu do 19 let v Ukrajini. V U21 reprezentanci jih je tako že osem. Že nekaj časa so namreč zraven Alen Vučkič, Martin Milec, Rajko Rep ter Leon Črnčič, del te tiste reprezentance je bil še Aljaž Struna, v Ukrajini je eno vidnejših vlog odigral tudi Miha Mevlja. Tu sta še Haris Vučkič in poškodovani Lazarevič, ki pa bo moral še nekoliko počakati.

Slovenijo tako v Celju, kjer v teh tednih gostujejo ekipe, kot so Reading, Valencia in Nacional, čaka tekma z več kot solidno reprezentanco Makedonije: "Makedonija je klasični predstavnik bivšega jugo nogometa, gre za zelo solidno ekipo, kjer več kot polovica ekipe igra zunaj. Prepričan sem, da bomo videli dobro nogometno predstavo," je še zaključil Kavčič.

Tekma med Slovenijo in Makedonijo na Areni Petrol se bo pričela v torek ob 18:00. Vstop na Areno Petrol je prost.


Seznam igralcev:

Igralec Klub
VRATARJA
Koprivec Jan
Udinese (ITA)
Oblak Jan
Benfica (POR)
OBRAMBNI IGRALCI

Balažic Gregor
ND Gorica
Mijatović Boris
CM Celje
Struna Aljaž
FC Koper
Struna Andraž
FC Koper
Škarabot Matija
Gent (BEL)
Vidović Jovan

Domžale

Vučkič Alen
Olimpija Ljubljana
ZVEZNI IGRALCI

Bačinović Armin
NK Maribor
Kampl Kevin
Bayer Leverkusen (NEM)
Lazarević Dejan
Torino (ITA)
Mevlja Miha
ND Gorica
Mihelič Rene
CD Nacional (POR)
Milec Martin
NK Maribor
Rep Rajko
CM Celje
Tolimir Nikola
NK Rudar Velenje
Vučkič Haris Newcastle United (ANG)
NAPADALCI
Črnčič Leon Leicester City (ANG)
Plut Vito NK Maribor
Velikonja Etien ND Gorica

 

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2022 | U21
  Slovenci zadali Angležem prvi poraz in končali kvalifikacije kot tretji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Huddersfieldu premagala angleško izbrano vrsto z 2:1(1:0). Slovenija je kvalifikacijsko skupino G končala na tretjem mestu za Anglijo in Češko.
 • 09.06.2022 | U21
  Stojinović in Begić za zmago nad Andoro
  Mlada reprezentanca Slovenije je na zadnji domači tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 premagala zasedbo Andore. V Kranju sta za zmago z 2:0 zadela Dušan Stojinović in Tjaš Begić.
 • 07.06.2022 | U21
  Nad Andoro v rahlo spremenjeni zasedbi
  Slovenska reprezentanca do 21 let se v Ljubljani pripravlja na predzadnjo kvalifikacijsko tekmo z Andoro.
 • 23.05.2022 | U21
  Mladi za konec z Andoro in Anglijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo v začetku junija odigrala še zadnji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo U21 2023. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam reprezentantov, ki bodo kandidirali za nastop proti Andori in Angliji.
 • 29.03.2022 | U21
  Tudi v drugo brez zadetkov
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v Celju v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo proti Kosovu igrala 0:0. Izbrance Milenka Aćimovića zadnji dve tekmi teh kvalifikacij čakata 9. in 13. junija, in sicer doma proti Andori in v gosteh pri Angliji.
 • 28.03.2022 | U21
  V Celju po zmago
  Torek bo poln reprezentančnega nogometa. Kadetska selekcija bo v Radencih lovila evropsko prvenstvo, članska izbrana vrsta se bo pomerila z gostiteljico svetovnega prvenstva, reprezentanco Katarja, reprezentanca do 21 let pa se bo v Celju še drugič v štirih dneh udarila s Kosovom.
 • 25.03.2022 | U21
  V Prištini brez zadetkov
  Mlada slovenska reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo do 21 let 2023 remizirala z izbrano vrsto Kosova v Prištini z rezultatom 0:0 (0:0).
 • 24.03.2022 | U21
  Na Kosovu popraviti gostujoči izkupiček
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo v petek ob 18.00 odigrala naslednjo kvalifikacijsko tekmo. Izbranci Milenka Aćimovića bodo gostovali v Prištini, kjer so odločeni popraviti bilanco gostujočih tekem.
 • 16.03.2022 | U21
  Znana mlada reprezentanca za tekmi s Kosovim
  Slovenska reprezentanca do 21 let v zaključku marca nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2023. Varovanci Milenka Aćimovića se bodo dvakrat pomerili s Kosovim. Prva tekma bo 25. marca ob 18.00 v Prištini, povratna pa 29. marca ob 16.00 v Celju.
 • 16.11.2021 | U21
  Na Bonifiki remizirali s Češko
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na svoji šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 v Kopru igrala neodločeno 1:1 (1:0) s Češko. Izbranci Milenka Aćimovića bodo naslednjo preizkušnjo igrali 25. marca na Kosovu.

DELI NA