14.05.2012 | U17
Gruzijci sklonjenih glav, Poljaki v solzah
Poraženci ključnih bojev so vedno med najbolj razočaranimi. Posebno, če gre to za prvo veliko tekmovanje generacije, ki obeta. Reprezentante, na katere se bo računalo tudi v prihodnje. Poljaki so poraz proti Nemčiji na igrišču dostojno prneseli, drugače je bilo, ko so se zaprla vrata garderobe. Nasprotno pa so se Gruzijci po porazu z Nizozemci jezili.

Jezili nad sodniškimi odločitvami, jezili sami nad sabo, saj so čutili, da lahko pridejo vse do finala. A pojdimo lepo po vrsti.

Poljaki nemočni proti razpoloženim Nemcem

Prvi polfinalni boj so v Stožicah odigrali Nemci in Poljaki. Če so prvi neprestano pritiskali proti nasprotnikovim vratom, smo namere drugih lahko prešteli na prste ene roke. A v nogometu je pač tako, da šteje samo gol. Tega pa Poljaki niso dosegli.

"Še nekaj minut pred koncem smo imeli priložnosti, nismo jih izkoristili in razpletlo se je, kot se je," je bil vidno razočaran selektor Marcin Dorna. "V tem trenutku smo povsem na tleh." Še bolj so poraz občutili njegovi varovanci, ki po tekmi v zavetju garderobe niso mogli skriti solz.Kako tudi ne, ko pa so bili ob prečki v drugem polčasu blizu izenačenju, ob malce več športne sreče bi morda ob koncu slavili prav oni. "Razlog, zaradi katerega igramo nogomet, je doseganje zadetkov. To nam tokrat ni uspelo."

Ne glede na grenak priokus pa velja izpostaviti, da jim je prvenstvo v Sloveniji tudi veliko prineslo. "Super smo se imeli, dobili nove izkušnje, se veliko naučili. To je najbolj pomembno. Zaradi tega bodo fantje boljši igralci. Razvili so se kot posamezniki." In nanje bodo, tako upajo, lahko računali tudi v prihodnje.


Gruzijci izgoreli v želji po napredovanju

Povsem drugačna zgodba se je odvila tri ure kasneje. Gruzijci so hitro ostali le z 10 v polju, a so vseeno uspeli konkurirati Nizozemcem. Koncentracije je zmanjkalo šele ob koncu, a rezultat 2:0 v prid Nizozemski ne pokaže realnega stanja na igrišču. "Nasprotnik je bil zelo hiter. Trudili smo se v obrambi. Upali smo, da bomo zdržali in bodo o zmagovalcu odločali kazenski streli," je po končanem boju razmišljal Vasil Maisuradze.Veliko je bilo tudi razburjanja okoli rdečega kartona, ki je bil po mnenju strokovnega vodstva nepotreben.

Tako kot Poljaki, so tudi Gruzijci od turnirja odnesli veliko novih izkušenj, ki jih bodo s pridom nadgradili doma. "V čast nam je igrati na takšnem turnirju. Dobili smo veliko izkušenj, a je nivo velikih reprezentanc nam še nedosegljiv."

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

 • 24.05.2023 | U17
  EURO U17: Slovenija z igralcem manj izgubila proti Italiji
  Slovenija je odigrala še zadnje skupinsko srečanje na evropskem prvenstvu do 17 let. V Telkiju je bila z 0:3 boljša Italija, ki je že od devetnajste minute igrala z igralcem več. Slovenija se od evropskega prvenstva poslavlja s tremi osvojenimi točkami v skupinskem delu.
 • 24.05.2023 | U17
  Fotogalerija: Dobro vzdušje na zadnjem treningu
  Reprezentanco do 17 let čaka zadnji preizkus v skupinskem delu Evropskega prvenstva do 17 let. Varovanci Miša Brečka imajo vse v svojih rokah.
 • 23.05.2023 | U17
  EURO U17: Jutri odločilna tekma z Italijo
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je na letošnjem evropskem prvenstvu odigrala že dve srečanji. Sprva so se kadeti v četrtek pomerili s Srbijo in slavili s 4:2, nato pa so varovanci Miša Brečka v nedeljo klonili proti Španiji (3:1). Jutri bodo odigrali odločilno tekmo z Italijo, na kateri si lahko priigrajo napredovanje v četrfinale.
 • 21.05.2023 | U17
  EURO U17: Slovenija z igralcem manj klonila proti Španiji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je v Budimpešti odigrala drugo srečanje evropskega prvenstva U17. Na tekmi proti Španiji so varovanci Miša Brečka klonili s 3:1. V sredo se bodo pomerili še z Italijo.
 • 21.05.2023 | U17
  EURO U17: Pred tekmo s Španijo
  Slovenska kadetska reprezentanca (U17), ki jo vodi Mišo Brečko, bo v nedeljo odigrala drugo srečanje na UEFA Evropskem prvenstvu do 17 let na Madžarskem. Slovenija se bo ob 16:30 na stadionu Hidegkuti pomerila s Španijo. Tekma bo v neposrednem prenosu na Sportklub 1.
 • 21.05.2023 | U17
  Fotogalerija Euro U17: Srbija - Slovenija 2:4
  Slovenska reprezentanca do 17 let je zabeležila zgodovinsko zmago na evropskem prvenstvu do 17 let, trenutke in veselje po tekmi pa smo ujeli v spodnji fotogaleriji.
 • 19.05.2023 | U17
  VIDEO: Vrhunci tekme in izjave akterjev po zmagi Slovenije na EP U17
  Slovenska reprezentanca je na evropvskem prvenstvu do 17 let zabeležila prepričljivo zmago proti Srbiji s 4:2. Po tekmi so pred mikrofon stopili Mišo Brečko, Luka Topalović in Kristjan Bendra.
 • 18.05.2023 | U17
  Slovenija do prve zmage na evropskem prvenstvu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo tekmo na evropskem prvenstvu do 17 let na Madžarskem. V Telkiju se je pomerila z izbrano vrsto Srbije in po odlični predstavi slavila z 2:4.  V nedeljo bodo varovanci Brečka pričakali Španijo.
 • 18.05.2023 | U17
  EURO U17: Danes za uvod s Srbijo
  Slovenska kadetska reprezentanca (U17), ki jo vodi Mišo Brečko, danes pričenja z UEFA Evropskim prvenstvom do 17 let na Madžarskem. Slovenija se bo ob 17. uri na stadionu Telki pomerila s Srbijo. Tekma bo v neposrednem prenosu na Sportklub 1.
 • 17.05.2023 | U17
  Euro U17: Borba za grb in eden za drugega
  Dan pred prvo tekmo na Evropskem prvenstvu do 17 let je Slovenija opravila edini trening pred začetkom v Budimpešti, v mešani coni pa sta cilje Slovenije predstavila selektor Mišo Brečko in kapetan Lovro Golič.

DELI NA