14.05.2012 | U17
Gruzijci sklonjenih glav, Poljaki v solzah
Poraženci ključnih bojev so vedno med najbolj razočaranimi. Posebno, če gre to za prvo veliko tekmovanje generacije, ki obeta. Reprezentante, na katere se bo računalo tudi v prihodnje. Poljaki so poraz proti Nemčiji na igrišču dostojno prneseli, drugače je bilo, ko so se zaprla vrata garderobe. Nasprotno pa so se Gruzijci po porazu z Nizozemci jezili.

Jezili nad sodniškimi odločitvami, jezili sami nad sabo, saj so čutili, da lahko pridejo vse do finala. A pojdimo lepo po vrsti.

Poljaki nemočni proti razpoloženim Nemcem

Prvi polfinalni boj so v Stožicah odigrali Nemci in Poljaki. Če so prvi neprestano pritiskali proti nasprotnikovim vratom, smo namere drugih lahko prešteli na prste ene roke. A v nogometu je pač tako, da šteje samo gol. Tega pa Poljaki niso dosegli.

"Še nekaj minut pred koncem smo imeli priložnosti, nismo jih izkoristili in razpletlo se je, kot se je," je bil vidno razočaran selektor Marcin Dorna. "V tem trenutku smo povsem na tleh." Še bolj so poraz občutili njegovi varovanci, ki po tekmi v zavetju garderobe niso mogli skriti solz.Kako tudi ne, ko pa so bili ob prečki v drugem polčasu blizu izenačenju, ob malce več športne sreče bi morda ob koncu slavili prav oni. "Razlog, zaradi katerega igramo nogomet, je doseganje zadetkov. To nam tokrat ni uspelo."

Ne glede na grenak priokus pa velja izpostaviti, da jim je prvenstvo v Sloveniji tudi veliko prineslo. "Super smo se imeli, dobili nove izkušnje, se veliko naučili. To je najbolj pomembno. Zaradi tega bodo fantje boljši igralci. Razvili so se kot posamezniki." In nanje bodo, tako upajo, lahko računali tudi v prihodnje.


Gruzijci izgoreli v želji po napredovanju

Povsem drugačna zgodba se je odvila tri ure kasneje. Gruzijci so hitro ostali le z 10 v polju, a so vseeno uspeli konkurirati Nizozemcem. Koncentracije je zmanjkalo šele ob koncu, a rezultat 2:0 v prid Nizozemski ne pokaže realnega stanja na igrišču. "Nasprotnik je bil zelo hiter. Trudili smo se v obrambi. Upali smo, da bomo zdržali in bodo o zmagovalcu odločali kazenski streli," je po končanem boju razmišljal Vasil Maisuradze.Veliko je bilo tudi razburjanja okoli rdečega kartona, ki je bil po mnenju strokovnega vodstva nepotreben.

Tako kot Poljaki, so tudi Gruzijci od turnirja odnesli veliko novih izkušenj, ki jih bodo s pridom nadgradili doma. "V čast nam je igrati na takšnem turnirju. Dobili smo veliko izkušenj, a je nivo velikih reprezentanc nam še nedosegljiv."

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

 • 22.09.2023 | U17
  Kadeti v drugo klonili proti Franciji
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala še drugo srečanje proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so po torkovi zmagi tokrat morali priznati premoč svojim francoskim vrstnikom.
 • 19.09.2023 | U17
  Slovenija boljša od Francije
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili od svojih francoskih vrstnikov boljši z 1:0. V drugem polčasu je edini zadetek dosegel David Pejičić.
 • 13.09.2023 | U17
  Kadeti dvakrat s Francijo
  Reprezentanca Slovenije do 17 let bo v tem mesecu odigrala dve mednarodni prijateljski srečanji proti izbrani vrsti Francije. Selektor slovenske kadetske izbrane vrste Aleksandar Radosavljević je v ta namen vpoklical 22 igralcev, ki bodo branili državni grb proti galskim petelinom.
 • 24.08.2023 | U17
  Kadeti klonili proti Italiji, selektor kljub porazu opazi napredek
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še drugo srečanje proti izbrani vrsti Italije. Prijateljski obračun v Ajdovščini se je končal z zmago gostov (0:3).
 • 23.08.2023 | U17
  Slovenija v prvo remizirala z Italijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj proti Italiji. Obračun v Gradišču ob Soči se je končal z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je zadel Šabotić.
 • 15.08.2023 | U17
  Kadeti dvakrat z Italijo
  Reprezentanca Slovenije do 17 let bo konec avgusta odigrala dve mednarodni prijateljski srečanji proti izbrani vrsti Italije. Drugo srečanje bo tudi v spletnem prenosu NZS.
 • 24.05.2023 | U17
  EURO U17: Slovenija z igralcem manj izgubila proti Italiji
  Slovenija je odigrala še zadnje skupinsko srečanje na evropskem prvenstvu do 17 let. V Telkiju je bila z 0:3 boljša Italija, ki je že od devetnajste minute igrala z igralcem več. Slovenija se od evropskega prvenstva poslavlja s tremi osvojenimi točkami v skupinskem delu.
 • 24.05.2023 | U17
  Fotogalerija: Dobro vzdušje na zadnjem treningu
  Reprezentanco do 17 let čaka zadnji preizkus v skupinskem delu Evropskega prvenstva do 17 let. Varovanci Miša Brečka imajo vse v svojih rokah.
 • 23.05.2023 | U17
  EURO U17: Jutri odločilna tekma z Italijo
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je na letošnjem evropskem prvenstvu odigrala že dve srečanji. Sprva so se kadeti v četrtek pomerili s Srbijo in slavili s 4:2, nato pa so varovanci Miša Brečka v nedeljo klonili proti Španiji (3:1). Jutri bodo odigrali odločilno tekmo z Italijo, na kateri si lahko priigrajo napredovanje v četrfinale.
 • 21.05.2023 | U17
  EURO U17: Slovenija z igralcem manj klonila proti Španiji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je v Budimpešti odigrala drugo srečanje evropskega prvenstva U17. Na tekmi proti Španiji so varovanci Miša Brečka klonili s 3:1. V sredo se bodo pomerili še z Italijo.

DELI NA