Goričani do pomembne zmage

Nogometaši Gorice so v izdihljajih tekme 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije ugnali Bravo in se po zmagi z izidom 3:2 približali devetemu Celju, ki Primorcem beži za šest točk.

GORICA - BRAVO 3:2 (1:1)

* Športni park, brez gledalcev, sodniki: Antič, Vidali in Habibović.
* Strelci: 0:1 Tučić (8.), 1:1 Begić (10.), 2:1 Colley (51., 11-m), 2:2 Kramarič (81.), 3:2 Vipotnik (90.).
* Gorica: Likar, Paljk, Tomiček (od 83. Vipotnik), T. Kavčič, Hodžić, M. Kavčič, Nkama, Mavretič, Oyewusi (od 62. Velikonja), Begić (od 79. Cvijanović), Colley.
* Bravo: Vekić, Drkušić, Križan, Brekalo, Matko, Kirm (od 58. Maher), Žinko, Španring, Kramarič, Maružin (od 69. Žugelj), Tučić.
* Rumeni kartoni: Mavretič, Colley; Križan, Španring.
* Rdeči karton: /.

Novogoričani so v 29. krogu zabeležili peto zmago v sezoni, s tremi točkami pa so se aktualnim prvakom, predzadnjim Celjanom približali na šest točk. Bravo ostaja šesti s 36 točkami, kolikor jih imajo tudi sedmi Sežanci po današnji zmagi proti Muri (3:1).

Gorica je zadnji dvoboj kroga odigrala brez Matije Široka, Mihe Mevlje, Roka Grudina, Darka Marjanovića in Matica Črnica, Bravo pa je med drugim pogrešal Mustafo Nukića, prvega asistenta lige. Je pa njegov soigralec v napadu Milan Tučić že v osmi minuti povedel Ljubljančane v vodstvo. Izkoristil je lepo podajo Matevža Matka in z glavo matiral Uroša Likarja.

Domači so že dve minuti kasneje izenačili po podobnem razpletu akcije. Podajo Mathiasa Oyewusija je z glavo od vratnice v mrežo poslal 17-letni Tjaš Begić.

Ljubljančani so imeli uvodoma več od igre, a poskusi Mitje Križana z desnico in Davida Brekala dvakrat z glavo niso pomenili nevarnosti za Likarja. Na drugi strani je Gorica poskušala od daleč, a tudi Til Mavretič in Adis Hodžić nista ogrozila Igorja Vekića v vratih Brava.

Ritem igre je do polčasa padel, drugi pa se je začel z zadetkom domačih. Ti so v 50. minuti dobili enajstmetrovko, potem ko je Križan v kazenskem prostoru nerodno zrušil Lamina Colleyja. Slednji je sam prevzel odgovornost in Goričane popeljal v vodstvo.

Križan je bil četrt ure kasneje blizu, da bi se odkupil za prekršek za najstrožjo kazen, vendar je z glavo po podaji iz kota meril nekoliko previsoko. Še pred tem je v 52. minuti slabo iz bližine streljal Martin Kramarič. V 71. minuti je slabo streljal tudi Etien Velikonja na drugi strani.

V 81. minuti so gosti le prišli do izenačenja, ko je z 20 metrov v spodnji desni vratarja Likarja zadel Kramarič. V 85. minuti je Vekić rešil Bravo po strelu z glavo rezervista Žana Vipotnika, tri minute kasneje pa so Ljubljančani poskusili še s prostega strela, toda Križanov strel je v kot preusmeril Likar.

Bolj natančen je bil na drugi strani Vipotnik, ki je v osrčju kazenskega prostora z glavo v prvi minuti sodnikovega dodatka zadel za pomembne tri točke v boju za obstanek.

Gorica bo v 30. krogu v soboto gostovala v Kopru, Bravo pa se bo prav tako v soboto doma pomeril proti Mariboru.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica z zmago še vedno upa na obstanek
    Nogometaši Gorice so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Bravo s 3:2 (1:1).
  • 20.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Bravo
    Goričanom teče voda v grlo, zaostanek za rešilnimi mesti se je povečal še za točko. Primorcem tako preostane le še zaključni juriš, v sredo, ko na Primorsko prihaja Bravo, bo zmaga vredna suhega zlata.

DELI NA