Gorica do točke v zadnji minuti

Triglav - Gorica 1:1 (1:0)

* Športni center, sodniki: Borošak, Perger in Šumer.
* Strelca: 1:0 Majcen (36.), 1:1 Kolenc (90.).
* Triglav: Curanović, Arh Česen, Kumer (od 82. Udovič), Šalja, Bojić, Karamatić, Svraka (od 70. Gajić), Tijanić, E. Kryeziu, Crnov (od 66. Žurga), Majcen.
* Gorica: Sorčan, M. Kavčič, Tomiček, T. Kavčič, Halilović (od 64. Hodžić), Šipek (od 79. Celcer), Kolenc, Grudina, Marinič (od 72. Jermol), Velikonja, Smajlagić.
* Rumeni kartoni: Šalja, Svraka, Kumer; Kolenc, M. Kavčič.
* Rdeči karton: /.

Pomemben obračun ekip, ki se želita izogniti kvalifikacijam za obstanek v ligi ali celo obstanku, se je končala brez zmagovalca, pa čeprav so imeli Gorenjci prednost vse do izdihljajev tekme. Takrat pa je za točko Primorcev poskrbel Jaka Kolenc, kar pomeni, da ekipi še vedno ločita dve točki v korist Kranjčanov.

V prvem polčasu so imeli uvodoma več od igre Novogoričani, ki so si priigrali tudi nekaj polpriložnosti prek Etiena Velikonje in Semirja Smajlagića, toda v 36. minuti so iz svoje prve prave akcije zadeli Gorenjci, ki so sicer igrali brez Aleša Mertlja in Žana Roglja.

Ivan Crnov je podal z desne strani, z glavo pa je bil uspešen Luka Majcen. Zanj je bil to 14. gol sezone, tako da se je na lestvici strelcev na vrhu pridružil Rudiju Požegu Vancašu (Celje) in Roku Kronavetru (Olimpija).

Novogoričani, ki so pogrešali Janija Curka, Andrijo Filipovića, Bedeja Osujija in Žigo Lipuščka, so imeli novo priložnost v 40. minuti, ko je po kotu z desne z glavo streljal Rok Grudina, a žogo poslal mimo gola.

Gosti so imeli novo lepo priložnost v 48. minuti, ko se je sam pred vratarjem znašel Leon Marinič, a je slabo streljal, tako da je ostalo pri vodstvo Kranjčanov.

V 60. minuti je znova poskusil Majcen, a zgrešil cilj, tako kot tudi na drugi strani Smajlagić v 77. minuti. Ob koncu tekme so Novogoričani pritiskali, streljali so Tine Kavčič, Jaka Kolenc, Nik Jermol in spet Smajlagić (trikrat), a brez uspeha, čeprav so vmes zadeli prečko. Že globoko v sodniškem dodatku pa so Primorci unovčili podjetnejšo igro, izenačil pa je Kolenc.

Kranjčani bodo v 31. krogu v nedeljo gostovali v Ljubljani, Novogoričani pa bodo gostili Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.11.2021 | 2. SNL
    Gorica dobila dvoboj z vodilnim Triglavom
    Nogometaši Gorice so dobili dvoboj s kranjskim Triglavom in maščevali poraz na Primorskem. V kranjski mreži sta končali dva žogi. Veselili so se tudi Beltinčani, Dekančani pa so v nedeljo dočakali drugo zmago sezone. Slatinčani so pred kamero NZS premagali Primorje.
  • 12.11.2021 | 2. SNL
    Za uvod v drugo polovico prvenstva spopad vodilnih Goričanov in Kranjčanov
    S tekmami 16. kroga se pričenja druga polovica 2. SNL. V soboto se bosta udarili vodilni ekipi lige, Gorica v derbiju vrha lestvice, ki ga boste lahko spremljali na Sportklubu, gosti Triglav. Pred kamero NZS bodo točke napadali Slatinčani in Ajdovci.
  • 01.08.2021 | 2. SNL
    Triglav dobil tekmo z Gorico, Krka slavila v Velenju
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Triglav je na petkovi tekmi premagal Gorico, v sobotnem terminu pa je največ zadetkov padlo v Velenju. Krka je bila z izidom 4:3 boljša od Rudarja.
  • 29.07.2021 | 2. SNL
    Nova sezona se pričenja v Kranju
    S petkovo tekmo v Kranju se pričenja nova sezona 2. SNL. Pred kamerami Sportkluba jo bosta odprla Triglav in Gorica, ki se je pred tedni poslovila od prvoligaške konkurence. Med drugoligaše se vračata tudi Ilirija in Rogaška, v spletnem prenosu na NZS.si pa boste lahko spremljali obračun Rudarja in Krke.
  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Petarda Gorice za Prvo ligo
    Nogometaši Gorice so na povratni tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Kranju visoko premagali domači Triglav s 5:0 (2:0) in si s skupnim izidom 6:1 zagotovili napredovanje v prvo ligo.
  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    Nedeljski dvoboj v Novi Gorici se je končal z neodločenim rezultatom, o zmagovalcu kvalifikacij bo odločal spopad v Kranju. Kdo bo del Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2020/21?
  • 26.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    O prvoligašu se bo odločalo v Kranju
    Nogometaši Gorice in kranjskega Triglava so se na današnji prvi tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Novi Gorici razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Povratna tekma bo v četrtek, 30. julija v Kranju.
  • 25.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Triglav
    Bodo prvoligaški nogomet v sezoni 2020/21 spremljali v Kranju ali Novi Gorici. Primorci se želijo po letu premora vrniti med prvoligaše, svojo računico pa imajo tudi Gorenjci.
  • 30.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    V Kranju bo odigran izjemno pomemben obračun v bitki za izognitev devetemu mestu. Triglav gosti nogometaše Gorice, ki so jezo stresli nad Celjani. Orli so v Kidričevem ostali praznih rok, kdo bo boljši na Gorenjskem?

DELI NA