Franz Beckenbauer ambasador projekta Nogomet za prijateljstvo

Ambasador Gazpromovega mednarodnega dobrodelnega otroškega projekta Nogomet za prijateljstvo, Franz Beckenbauer, bo prisostvoval na zaključnih dogodkih sedme sezone projekta v Madridu med 28. majem in 2. junijem, ob robu finala UEFA Lige prvakov.

Ključnega dela programa se bo v Madridu udeležilo več kot 800 otrok iz vsega sveta, vključno z mladimi nogometaši in novinarji iz Evrope, Azije, Afrike ter Severne in Južne Amerike.

V sklopu mednarodnega tabora prijateljstva bo poleg posebnih predavanj za mlade udeležence programa organizirano tudi nogometno tekmovanje. Mladi igralci različnih nacionalnosti, spolov in fizičnih sposobnostih, bodo skupaj tvorili moštva prijateljstva, ki se bodo pomerila na Svetovnem prvenstvu Nogometa za prijateljstvo.

Ob robu dogajanja, na Mednarodnem forumu Nogometa za prijateljstvo, bodo svoja mnenja o pripravi mladih nogometašev na mednarodna tekmovanja izmenjali strokovnjaki iz sveta otroškega in mladinskega športa. Forumu bodo prisostvovali trenerji, zdravniki, novinarji, znani nogometaši ter predstavniki nogometnih akademij in nogometnih zvez. V sklopu programa bo potekal tudi Mednarodni forum Nogometa za prijateljstvo, kjer bodo svoja mnenja o pripravi mladih nogometašev na mednarodna tekmovanja izmenjali strokovnjaki iz sveta otroškega in mladinskega športa. Forumu bodo prisostvovali trenerji, zdravniki, novinarji, znani nogometaši ter predstavniki nogometnih akademij in nogometnih zvez.

 

Glavni govoronik letošnjega foruma bo svetovna legenda nogometa ter dvakratni prejemnik zlate žoge Franz Beckenbauer, ki se bo z mladimi udeležencimi programa Nogomet za prijateljstvo tudi sestal. Z njimi bo delil svoje športne izkušnje, zanimive anekdote iz časa igranja profesionalnega nogometa ter delil znanje, ki ga mladi nogometaši potrebujejo, da bi lahko dosegali visoke rezultate.

“V veliko čast mi je, da sem lahko del Gazpromovega mednarodnega projekta Nogomet za prijateljstvo. Vrednote, ki jih promovirajo mladi udeleženci iz različnih držav sveta so brezčasne: brez idej o enakosti, prijaznosti in poštenosti si ne moremo prestavljati uravnoteženega sveta,” je dejal ambasador projekta, Franz Beckenbauer.


Za nepozaben zaključek letošnje izvedbe Nogometa za prijateljstvo, si bodo udeleženci programa ogledali veliki finale UEFA Lige prvakov v Madridu.

 

Tekst: MAl
Foto: F4F

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V Kranju z Iličićevo donacijo nastaja park Jojo
  Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je finančno podprl obnovo igrišča na Planini, so sporočili iz kranjske občine. Zvezdnik italijanske Atalante je s kranjsko občino sklenil 30 tisoč evrov vredno donatorsko pogodbo za ureditev enega od javnih športnih igrišč za otroke na Planini 2, kjer je tudi sam živel in se igral kot otrok.
 • 16.06.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa vnovič nagradila projekt NZS in MZL Debeli rtič
  Uefina fundacija za otroke je tudi letos nagradila projekt Nogometne zveze Slovenije in Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič, ki omogoča otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na morju in izvajanje nogometnih aktivnosti.
 • 04.02.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V pričakovanju informativnega dne
  Mesec februar je tisti čas v letu, ko osnovnošolci in osnovnošolke razmišljajo o svoji prihodnji šolski poti. Če so zapisani nogometu, potem primerne pogoje za uspešno združevanje nogometa in šole nudita fantovski nogometni oddelek na Gimnaziji Šiška in dekliški nogometni oddelek, kjer so združene dijakinje Gimnazije Šiška in ŠC PET.
 • 15.01.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Žoga za UEFA superpokal 2020 s slovenskim pridihom
  Zmagovalca UEFA lige prvakov in UEFA evropske lige v sezoni 2019/2020 bosta UEFA superpokal 2020 igrala s posebno žogo, katere dizajn vsebuje izbrane otroške risbe.
 • 30.09.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki nogometnega razreda opravili testiranje Telasi
  Pod vodstvom dr. Nejca Šarabona (Univerza na Primorskem) so dijaki nogometnega razreda NZS med 16. 9. in 19. 9. 2019 opravljali testiranje (TELASI). Ugotavljale so se telesne (a)simetrije jakosti-moči, gibljivosti in stabilnosti.
 • 15.07.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Priprave nogometnega razreda
  Pretekli teden so na Rogli potekale priprave bodočega prvega letnika nogometnega razreda Gimnazije Šiška.
 • 17.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir veteranov
  Nacionalni nogometni center Brdo je v soboto, 15.6.2019 gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez.
 • 10.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Obisk makedonske akademije
  Med 2. in 5. junijem so Gimnazijo Šiška obiskali prijatelji iz nogometne akademije iz Makedonije, ki so v sklopu tradicionalnega obiska odigrali tudi dve prijateljski tekmo s slovenskimi vrstniki.
 • 09.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci iz nogometnih vrtcev obiskali trening mlade reprezentance
  Okrog 150 otrok iz projekta nogometnih vrtcev je pretekli teden obiskalo trening mlade reprezentance Slovenije.
 • 01.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogomet za prijateljstvo: Matevž Parte najboljši igralec turnirja!
  Z velikim finalom na glavnem mestnem trgu v Madridu se je zaključila letošnja izvedba projekta Nogomet za prijateljstvo.

DELI NA